Черкаси випростовуються зі сніжного полону

Протягом доби через негоду у місті сталася низка ДТП, автівки та маршрутки застрягли у заметах, про прибирання тротуарів годі й згадувати. Читаючи хроніку Андрія Бортника, чиє  підприємство нині прибирає дороги, складається враження, що йдеться не про Черкаси, а про якесь інше місто, мешканцям якого варто позаздрити.

Напевно Анатолію Бондаренку та Юрію Ткаченку варто брати приклад з такого гарного прибирання.

Та поки що черкасці хочуть почути прямі відповіді від підрядника Андрія Бортника та директора департаменту житлово-комунального комплексу Андрія Наумчука щодо неналежного прибирання снігу. Також варто почитати текст угоди з підрядниками зимового прибирання Черкас, почути відповідь від муніципальної інспекції – скільки бесід проведено з балансоутримувачами будівель та підприємцями про їх обов’язок утримувати прилеглу територію, скільки оштрафовано…
Але у відповідь – тиша…. І знов читаємо в інтернеті про якісь інші віртуальні Черкаси….

Черкаські комунальники перемогли стихію

На відміну від низки областей, де через погодні умови паралізовано життєдіяльність регіону у Черкасах забезпечили стабільну ситуацію.

Міський голова, навіть перебуваючи на лікарняному,  особисто контролює виконання всіх робіт по забезпеченню життєдіяльності міста в ускладнених погодних умовах.

В ніч з 18 на 19 січня міські шляхи прибирали 29 одиниць техніки. 7 додаткових одиниць залучено до очистки тротуарів та 13 – до розчищення прибудинкових територій, які закріплені за СУБами. Наразі дороги обробляють соляним реагентом, який роз᾽їдає та подрібнює заледеніння. В найкоротші строки приступлять до розчищення провулків.