Сьома хвиля мобілізації може бути у лютому

В Україні створюють єдиний реєстр військовозобов’язаних. Тепер чоловікам буде важче уникнути служби. А тим, хто воює на Сході забезпечують превілегії у вигляді значного підвищення заробітної плати.

У новому році відбулася реорганізація військкоматів, зокрема на Черкащині відновили оптимізовані відділення. В кожному додатково введено огляд психолога. Тож фахівців запрошують на роботу.

Нині в області триває облік юнаків, яким виповнилося 17 років. Тож просять не лякатися, якщо отримають запрошення на медогляд. До того ж, з нового року в Україні збільшили призовний вік до 60 років, щоб кожен бажаючий міг поповнити лави Збройних Сил України. Чергова хвиля мобілізації поки не оголошена, але може бути у лютому.

З оптимістичних новин – до травня мають демобілізувати до 2500 тисяч черкащан. Крім того, з вересня в області немає бойових втрат військових, що несуть службу на Сході.

Карантин у Черкасах продовжили

У Черкаських школах та позашкільних закладах призупинили навчальний процес. Спочатку «позапланові канікули» влаштували з 19 по 23 січня. Та у зв᾽язку з підвищеним рівнем захворюваності виконавчий комітет продовжив карантин до кінця місяця. А от дитсадки продовжують працювати.

Відпрацьовувати незаплановані вихідні доведеться по суботах та за рахунок весняних канікул. Тож не всі батьки задоволені рішенням владців. На офіційному порталі міської ради дехто називає карантин «зривом навчального процесу» та не знає, чим зайняти своїх дітей.

Учнів 1-4 класів не залишили голодними

З 1 січня держава поставила під загрозу харчування учнів 1-4 класів. Нині оплачувати шкільні обіди повинна міська рада. Як це вплинуло на черкаських учнів – дізнавалися у департаменті освіти.