Черкаси отримали «енергетичний» шанс

Якщо міська рада затвердить План дій у галузі довкілля та енергетики – місто отримає фінансування у вигляді 30 тисяч євро від іноземних інвесторів. Проект передбачає інтеграцію екологічних та енергетичних питань в процеси планування місцевого розвитку, забезпечення енергетичної безпеки, нарощування адміністративного потенціалу місцевих органів влади та виявлення інвестиційних можливостей для фінансування пріоритетних проектів у сфері довкілля, енергетичної ефективності та отримання енергії за рахунок утилізації відходів.

Нині міська рада шукає координатора проекту у Черкасах ,який буде забезпечувати роботу експертної групи, здійснювати енергетичний аудит, заохочувати та мотивувати членів команди, а також вести активну співпрацю з містами партнерами, такими як Івано-Франківськ,  Полтава, Бердичів та Лубни.

Грип та негода спричинили «аншлаг» у лікарні

Нині у Третій міській лікарні отримують медичну допомогу 619 пацієнтів при потужності 550 ліжок. Як працюється у посиленому режимі перевірив міський голова. Оглянув діагностичне, терапевтичне, травматологічне та відділення інтенсивної терапії.

Найбільше пацієнтів нині у травматології та терапевтичному відділенні. Під час робочого візиту міський голова особисто поспілкувався з хворими. Більшість із них задоволені якістю надання медичних послуг, однак скаржаться на високі ціни на ліки.

Головний лікар Третьої міської лікарні Олександр Федорук показує аптечні запаси медпрепаратів. Запевняє, що вистачить на всіх. Тип паче, деякі розчини виготовляють безпосередньо у лікувальному закладі.

Анатолій Бондаренко високо оцінив професіоналізм лікарів у період епідемії. Завдяки їм всі хворі отримали кваліфіковану допомогу. Міський керманич обіцяє сприяти їхньому якнайшвидшому одужанню.

Через вербу до екологів приїхала поліція

Так жителі вулиці Чекістів боронять останнє дерево, яке лишилася на їхній вулиці. Решту – зрізали за вказівкою департаменту житлово-комунального комплексу через аварійність.

Коли екологічна служба приїхала по вербу місцеві зчинили ґвалт та викликали правоохоронців. Втім більшість жителів вулиці схвалюють ліквідацію аварійних дерев, оскільки вони спричиняють небезпеку для перехожих, зокрема дітей, які прямують повз до школи. Кажуть, кілька років тому в цьому районі сильний вітер уже ламав старі дерева.

Активно захищає вербу у мережі фейсбук громадська активістка Людмила Ткаченко. Боїться, що хтось зазіхнув на легені міста.

Детально роз᾽яснює ситуацію начальник відділу екології Володимир Гусаченко. Каже, що аварійна верба може впасти будь-якої миті.