Міський транспорт очима черкасців

У стінах міської ради вже давно обговорюють доцільність проведення транспортної реформи у Черкасах, зокрема встановлення єдиного тарифу, введення електронного квитка, надання адресної допомоги замість пільгових перевезень, зміну маршрутів тощо. Нещодавно тролейбусний парк вже отримав оновлення, тому журналісти “Антени” поцікавились у черкасців, чи задоволені ті транспортною інфраструктурою міста.

Приватне обійстя перетворилося на смітник та прихисток для собак

На розі вулиць Гоголя-Митницької занедбана територія навколо приватного будинку перетворилась на сміттєзвалище та прихисток для бездомних тварин. На жаль, подібних приватних секторів у середмісті Черкас вистачає, що зовсім не красить  місто. Можливо, варто задуматись про введення адміністративної відповідальності для таких горе-господарів?

Бути водієм у Черкасах – непросто

На черкаських дорогах найкраще складати іспит з керування автомобілем. Тут інструкторам не доводиться створювати штучну смугу перешкод, адже ями роблять свою справу. Наприклад, по вул. Фрунзе треба примудритися проїхати так, щоб не вскочити в чергову вибоїну та не покалічити автомобіль.

Ями на дорогах чи дороги на ямах?

Питання риторичне, особливо для водіїв. Восени частину вулиці Дашкевича відремонтували, але довести справу до кінця у комунальників не вистачило чи то грошей, чи то снаги. Тож ділянка дороги від ТРЦ “Хрещатик-Сіті” до скверу ім. Б. Хмельницького залишається небезпечною.

Черкаси зустрінуть весну з дірявими дорогами

Минулого року деякі центральні вулиці міста таки відремонтували. Але багато автошляхів залишаються небезпечними для “здоров’я” транспортних засобів. Тож кореспонденти “Антени” показують, які ділянки доріг потребують негайного ремонту.

Завідуючі садочків ризикують посадою, коли збирають гроші з батьків

Міського голову Анатолія Бондаренка обурив факт збирання коштів з батьків у одному з дитячих садочків. Якщо рішення міської ради буде надалі ігноруватися – керівників закладів чекає звільнення.

– Ми прийняли рішення про поточне утримання дитячих садків і шкіл. Тому я відвідав дитсадок №1, де на дверях групи №4 переді мною завідуюча зірвала листок, де був список батьків із сумами коштів. Якщо такі факти будуть знову виявлені – ми будемо ставити питання про доцільність зайнятої посади керівником відповідної установи, – зазначив міський голова.

Через ускладнення від грипу в Черкасах померло 6 осіб

Про це під час щотижневої наради повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Олег Стадник.

З початку підйому захворюваності, з 11 січня  захворіло 11,5 тисяч, з них 8,5 тис. – дорослі та 3 тис. – діти. Зареєстровано 6 летальних випадків, в основному це хворі старших вікових груп із супутніми захворюваннями.