У Черкасах визначають стратегію розвитку міста

Перед написанням стратегії комітет вивчатиме досвід інших міст, громадську думку, визначатиме сильні та слабкі сторони міста Черкаси.

Стратегічний план розвитку міста визначається на 15-20 років, у даному випадку до 2035 року. Робоча група з промислового менеджменту вже працює над проектом. До роботи планується залучити представників від громадськості, іноземних експертів та фахівців.

15 років тому роботу над стратегічним планом вже проводили, але процес затягнувся. Наразі фахівці поновили виконання завдань, з новоствореним комітетом розпочнуть з навчань зі стратегічного планування.

Небезпечні конструкції по бульвару Шевченка

По бульвару Шевченка, в районі вулиці Чехова, знаходяться стовпи електромережі, які в даний момент мають невідповідний технічний стан. Тріщини та дірки у корпусі конструкції – все це може призвести до неочікуваних наслідків.

Студенти Черкащини визначають кращих у футболі

За путівку на всеукраїнську універсіаду з міні-футболу між собою розіграли студенти з міста та області. Участь у спортивному заході взяли кращі навчальні заклади міста Черкаси, а також команда від університету з міста Умань. Турнір відбувся у спортивному залі Черкаського державного технологічного університету. За словами організаторів футбольного дійства, захід спрямований на розвиток молоді області та на популяризацію спорту в регіоні загалом.

ЗТА. ЧЕРКАСИ. ЖАХ

На залізничній станції «Завод телеграфної апаратури» утворилося сміттєзвалище. Поблизу колій у лісовій просіці – сліди відпочинку «на природі», побутові та будівельні відходи. На платформі – зламані лавки. Нещодавно Черкасами прокотилася хвиля суботників, але до цього місця руки комунальників, напевно, не дійшли.

Черкащани підтримали «Антену»

Прикра ситуація, що склалася навколо невеличкого українського телеканалу «Антена», який здійснює своє мовлення у місті Черкаси. 8 квітня 2016 року телеканал було від᾽єднано від ефіру. Журналістів позбавили можливості поширювати незалежну інформацію. Порушено конституційне право громадян на вільний доступ до інформації. Фактично відбулося припинення діяльності вільного каналу.

Це є неприпустимою практикою для правової демократичної держави. Свою оцінку, припиненню трансляції телеканалу «Антена», дали жителі міста Черкаси. За словами містян, канал був одним із основних джерел отримання інформації про події у місті Черкаси. Адже трансляція новин відбувалась цілодобово та у зручному форматі. Глядачі висловили свою підтримку колективу «Антени» та зазначили, що сподіваються на поновлення трансляції у найближчий час.

У Черкасах знайшли «міні-Чорнобиль»

Справжня база для сталкерів розташована неподалік Центрального стадіону. У покинутих будівлях – цвинтар сміття та використаних шприців з голками.  Моторошну місцину люди обходять навколишніми шляхами. Цікаво, що за декілька кварталів – центральна частина міста, яке хоче бути європейським.

Черкаські фонтани готують до роботи

Скоро у Черкасах запрацюють водограї. Зазвичай міські фонтани функціонують з квітня по жовтень. У літню спеку вони стають справжнім порятунком для містян. Але оголошення застерігає не купатися у фонтанах, адже вода хімічно оброблена.