«Азотівські» тролейбуси переїжджають до нової домівки

Нарешті міська влада домовилась із керівництвом заводу «Азот» щодо передачі у комунальну власність тролейбусів. Наразі, в депо тролейбусного парку вже доставлено 9 машин. Передбачається, що до кінця тижня будуть доставлені ще 15 тролейбусів. Нагадаю, що 4 роки тому, в рамках передвиборчої кампанії Валентини Жуковської, яка, безпосередньо, була пов’язана із підприємством, були закуплені тролейбуси, як подарунок місту. Але після провалу на виборах, обіцяний подарунок так і не був зроблений.

Роботи воїнів–художників презентували у Черкасах

Виставка «Мистецтво жити» – підсумок соціально-мистецького проекту, започаткованого у жовтні 2015 року. Проекти тривав протягом шести місяців: з 3 жовтня 2015 року до квітня 2016 року. Метою занять була трансформація негативних почуттів та емоцій учасників бойових дій у позитивне світле, мирне русло нашого життя, а також часткового зняття емоційної напруги та психологічного розвантаження.

У проекті взяли участь більш ніж 60 героїв АТО. У роботах, представлених на виставці, відображений двосторонній світ людини – бійця, який виконував свій обов’язок громадянина – захищав свою країну, та людини – чоловіка, батька, який мріє про щасливе життя, родину, улюблену справу. Оскільки війна – це неприродній процес, який впливає на психічний стан кожної людини, тому в роботах «мистецтво жити» перемагає.

Рубець на обличчі Черкас

У районі Хімселища знаходяться два гуртожитки, які за віком старші, ніж більшість мешканців цього ж району. Будівлі, яким вже по 48 років мають жахливий зовнішній вигляд та катастрофічний технічний стан.

Фасад гуртожитків подекуди просто обвалюється, в деяких місцях цегляні стіни ледве тримаються і вже скоро там з’являться дірки. Не менш пригнічуюче становище і в середині. Помальовані стіни, стара облуплена фарба та відсутність вікон у колишньому вестибюлі гуртожитку.

Знімальна група «Антени» піднялась на житлові поверхи, де мешканці продемонстрували в яких умовах вони проживають. За словами жителів гуртожитку, споруди раніше належали компанії «Обрій», тому повністю перебували на балансі організації. На сьогоднішній день, компанія вважається банкротом, тому утримання будівель лягає на плечі мешканців. Власними силами люди роблять косметичні ремонти на поверхах, де живуть, та у власних кімнатах. Також жителі додали, що більшість людей, які проживають у гуртожитку – це квартиранти, які орендують кімнати. Тому, на відміну від постійних мешканців, вони не хочуть вкладати власні кошти у ремонт гуртожитку.

Зважаючи на небезпечний район, у якому знаходяться гуртожитки, мешканці кімнат скаржаться на те, що наркомани постійно збираються на першому поверсі та залишають після себе використані шприци та інші предмети. Як відзначили мешканці, поліція дуже рідко навідується до них, тому зборища сумнівних людей не припиняються. Відзначу також, що неохайність, власне, мешканців цього ж гуртожитку, призвела до того, що навкруги будівлі, а також на прилеглій території утворились гори сміття. Велика кількість недопалків та побутові відходи лежать просто на вулиці. Така картина однозначно не прикрашає наше місто, і цей приклад є не поодиноким в Черкасах.

У ЧДТУ допомагають онкохворим дітям

У приміщенні Черкаського державного технологічного університету відкрилася благодійна виставка робіт черкаського фотографа Ігоря Єфімова. Захід створений до Всесвітнього дня онкохворих дітей. Основне завдання виставки: показати, що не має різниці між здоровими та хворими дітьми – кожен з них потребує уваги та тепла.

За словами виконуючого обов’язки ректора університету, на проблему онкохворих дітей не можна закривати очі, тому навчальний заклад долучився до цієї благодійної акції. Також він додав, що виручені кошти передадуть до фонду «Подаруй дитині світ» на потреби дітей із діагнозом «онко».

Зазначу, що технологічний університет прийняв естафету добра від інституту пожежної безпеки, таким чином, ставши третім черкаським вузом, який долучився до благодійного руху.

хворі1 хворі2 хворі3 хворі4