«Prozorro» знову посварило депутатів

Депутати так і не змогли дійти згоди щодо впровадження системи електронних закупівель Напередодні департаментом економіки та розвитку було підготовлено відповідний проект рішення, депутат Олексій Романов подав зустрічний проект. Втім жодного заслухати не вдалося.

Після тривалих суперечок секретар міськради Олександр Радуцький достроково закрив сесію. На що представники «Самопомічі» та «Демальянсу» відреагували криками «Ганьба», чим виявили неповагу до державного гімну України, який саме лунав у залі.

Опісля депутати від партії Вільних демократів та «Самопомічі» хотіли зорганізувати екстрене засідання ради, для чого не вистачило кворуму. Отож народні обранці вирішили хоча б зібрати підписи щодо проведення позачергового засідання протягом двох тижнів, а також скласти звернення до правоохоронних органів щодо перевищення Олександром Радуцьким службових повноважень.

Власне Олександр Романович пояснює своє рішення недопущенням припинення ремонтних робіт у місті та закупівель для освітніх закладів та лікарень. Тим паче, що більшість обласних центрів відмовились від включення в електронні закупівлі вартість робіт.

Ірина Удод – керівник департаменту, який готував проект не розуміє, чому депутати не підтримали документ, адже він був підготовлений відповідно до усіх норм. Розбіжності з депутатським проектом полягали лише у критичному порозі закупівель, невключенні вартості робіт та визначенні генерального замовника.

Незабаром фінальний зведений проект буде підготовлено та запропоновано на розгляд сесії. У міській раді впевнені, що затягування цього питання лежить виключно у політичній площині.