Чи готові містяни прийняти людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією?

12 червня у Києві відбувся марш сексуальних меншин. Ця подія стала традиційною для України. На захід завітало більше тисячі представників нетрадиційної сексуальної орієнтації. За прикладом ряду європейських країн, у яких подібні марші запровадили ще давно. Окрім заходів для таких людей, у більшості європейських країн законодавство створює комфортні умови проживання. Ми вирішили спитати жителів Черкас як вони ставляться до людей з нетрадиційною сексуальною орієнтацією та чи готове, на думку містян, українське суспільство прийняти таких людей.

Рекламний білборд на пішохідному переході

У середмісті Черкас встановлюють черговий рекламний щит. По вулиці Хрещатик над пішохідним переходом розміщують рекламний білборд. Відповідні роботи по установці вже розпочались. На думку перехожих, цей об’єкт знаходиться невдало. За словами людей, на місці щита мав би стояти світлофор.

У Черкасах відкрилась унікальна археологічна виставка

Експозиція «Глина. Вогонь. Історія» перебуватиме у фойє обласного краєзнавчого музею до кінця тижня. В основі експозиції лежить історія давнього керамічного ремесла, починаючи від найдавніших її зразків 6-4 тисячоліття до нашої ери і до початку 20 століття.

На відкритті виставки знавці проводили майстер-класи з ліплення кераміки за неолітичною методикою, а професійні реставратори знайомили з процесом відновлення давніх глиняних виробів.

Наступного місяця міська рада планує виділити кошти на ремонт приміщення, де розміститься 12 виставкових залів з вітринами. Але відкрити повноцінний археологічний музей раніше ніж за півроку навряд чи вийде.

 

 

 

У Черкаських дитсадках покращився раціон

Ще на початку року міськрада спрямувала на це 5,5 мільйонів гривень. Яким чином розподілили кошти та чим тепер годують черкаських дітлахів знає заступник директора міського департаменту освіти Ігор Волошин.

Ми віримо цифрам, але вирішили на власні очі переконатися на що витрачають міські кошти. Для цього наша знімальна група в обідній час зазирнула до перших ліпших дитсадків. Вибір упав на «Котигорошка» та «Дударика». Тут пахне смачно і зустрічають привітно. Завідувач садочка №65 Ольга Григораш хвалиться, що коштів цілком вистачає на повноцінне триразове харчування.

Йдемо до дітей, вони якраз сідають до столу. На обід – борщ, картопля, салат, м᾽ясні зрази та компот із сухофруктів.

У дитсадку № 41 завідувач хизується покращенням раціону у літній період. Тут діти ласують полуницями та їдять молоду картоплю з кропом. І смачно і корисно.