Мокрий мер, багато посмішок та води: У Черкасах відкрили новий фонтан

У Черкасах знаменна подія – відкрито новий сухий фонтан у сквері Долина троянд. На місці старого класичного фонтану, за ініціативи міської влади, з’явився оновлений водограй у сучасному вигляді. На урочисте відкриття прибули перші особи міста, щоб на власні очі побачити результат своєї роботи. Після невеличкої розважальної програми, де дитячі колективи продемонстрували свої навички танцю та співу, врешті-решт воду запустили. Всі охочі змогли зайти у фонтан та освіжитись, адже на вулиці несамовито пекло сонце. Можливістю трішки охолодитись скористався і міський голова Анатолій Бондаренко. Окрім того мер не відмовляв усіх бажаючим зробити спільне фото. Також Анатолій Васильович поділився своїми враженнями від побаченого та згадав своє дитинство.

Оновлений фонтан став черговим кроком на шляху до оновленого та процвітаючого міста. За словами мера Черкас, його команда не зупиниться на досягнутому а буде рухатись тільки вперед.

 

 

 

У Черкасах згадали про батька новітньої Конституції України

За ініціативи керівництва Черкаського державного технологічного університету, на Площі Знань, перед навчальним закладом, заклали символічний камінь, який згодом має стати повноцінним пам’ятником батькові новітньої Конституції України – Михайлу Сироті.

Місце закладання каменю було обрано не випадково. Адже Михайло Сирота народився на Черкащині а також, до обрання народним депутатом, працював проректором з навчальної роботи у Черкаському державному технологічному університеті.

На урочисті заходи, окрім представників обласної влади, також була запрошена рідна сестра Михайла Сироти Людмила Мисник. Пані Мисник зауважила, що Свято Конституції особливе для неї, адже воно переплелось з долею дорогої для неї людини – її старшого брата. За словами Людмили, очоливши комісію Верховної Ради з прийняття Конституції, Михайло Дмитрович та його колеги провели  титанічну роботу, аби країна отримала свій найвищий юридичний документ.

Після урочистого покладання квітів до пам’ятного каменю Михайлові Сироті, губернатор Черкаської області нагородив за значний внесок у розвиток української державності, багаторічну сумлінну працю та за високий професіоналізм вчителів та чиновників області. Окрім того орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «Захисника вітчизни» нагородили військових Черкащини.

Черкасці про вогнепальну зброю

Вже довгий час в українському суспільстві точаться суперечки щодо легалізації вогнепальної зброї. Люди розділились на два табори: з однієї сторони ті, хто “за” з іншої -“проти”. Ми вирішили запитати жителів Черкас, як вони ставляться до ідеї легалізації вогнепальнлї зброї на території України.

Гірський туризм як варіант активного відпочинку

Все більшої популярності набирає активний відпочинок, в тому числі ектремальний. Ми поспілкувались із професійним інструктуром з гірського туризму, який розповів нам про своє захоплення горами та про особливості походу.