На Черкащині врятували оленя, що провалився під кригу

Днями небайдужі єгері врятували на території ТОВ МГ “Коробівське” оленя. Тварина провалилася на тонкій кризі. Про деталі вчорашньої “спецоперації” кореспонденту сайту «ІнфоМІСТ» розповів директор мисливського господарства Андрій Тичков.

Першим оленя у воді помітив мисливський собака. – Олень провалився у воду, коли переходив річку Довгун, – розповідає Андрій Тичков. – Першим побачив собака, почав гавкати. Єгері, почувши гавкіт, пішли на звук і помітили тварину. Крига була досить тонкою – всього близько 3 см, через це врятувати тварину було непросто. Для цього застосовували мотузки та машину-амфібію “Арго”. Хочу подякувати всім своїм друзям, завдяки яким тварину вдалося врятувати.

За словами Тичкова, олень пошкодив собі праву передню ногу, коли намагався самотужки вилізти на гостру кригу. Загальний стан тварин – нормальний.

На Соборній площі вже готові до новорічного ярмарку

Щороку протягом зимових канікул у казкових хатинках торгують святковими дрібницями. Щороку протягом зимових канікул у казкових хатинках торгують святковими дрібницями. Нині центральну частину міста перетворили на казкове містечко. Зокрема, у сквері «Юність» облаштували новорічну фотозону, а у сквері за ОДА вже прикрасили ялинку і облаштовують ковзанку.

На площі Хрещатик-Сіті запрацювала ковзанка.

 

 

Люди вимагають від прокуратури прозорої та ефективної роботи

Під стінами черкаського будинку правосуддя, де сьогодні, 26 грудня, має відбутись чергове судове засідання по вбивству черкаського журналіста, зібралось біля сотні активістів, які вимагають передати справу вбитого Василя Сергієнка до Генеральної прокуратури та щомісячного звіту перед громадою.

Таким чином протестувальники хочуть пришвидшити процес розкриття справи та притягнення до відповідальності не тільки виконавців, а і замовників злочину.

Заспівавши гімн України, мітингарі вирушили до обласної прокуратури.

Вже під будівлею обласної прокуратури активісти вимагали діалогу з прокурором області.

Зрештою до людей вийшов головний прокурор області пан Овчаренко та відповів на питання по справі вбитого журналіста та злочинів проти майданівців.

Згодом акція перемістилась до облдержадміністрації, де пікетувальники вимагали присутності губернатора Ткаченка, проте останнього не робочому місці не виявилось, натомість до людей вийшов заступник Сергій Овчаренко.

Учасники протесту наголосили на тому, що це попереджувальне акція і вони готові до радикальних дій.

Перший робочий день Валерія Лютого розпочався з громадського мітингу.

Пам’ятник вже вчетверте обмалювали фарбою

Вчетверте вандали спаплюжили пам’ятник Бандері та Шухевичу. Українофоби вкотре обмалювали фарбою обличчя українських націоналістів. До сих пір зловмисників досі не спіймали.

У центрі Черкас тролейбус не розминувся із бордюром.

Маршрут №14 не виходить на рейси – перевізник не в курсі

Жителі Дахнівки скаржаться, що не можуть дочекатися громадського транспорту, який рухається за маршрутом №14. Особливо вранці та ввечері. Відповідні звернення громадян надійшли до міськвиконкому 21 грудня. Працівники профільного департаменту викликали перевізника на розмову, однак він виявився не в курсі інциденту.

Питання щодо чіткості виходу на рейси маршруту №14 обіцяють владнати протягом найближчих днів.

Бійся собаку спереду, коня – ззаду, а маршрутку – з усіх боків.

Перший робочий день Валерія Лютого розпочався з громадського мітингу

О 8-ій годині ранку під будівлею Головного управління поліції в Черкаській області відбувся мітинг громадських активістів, які протестують проти призначення очільником обласної поліції Валерія Лютого. Нагадаємо, що 24 грудня офіційно на новій посаді представили пана Лютого. Подія відбулась без участі засобів масової інформації та громадськості.

Невдовзі на позачерговий прийом до Валерія Лютого намагались прорватись депутати обласної ради від «Свободи» Юрій Ботнар та Сергій Воронов. Проте співробітники поліції намагались перешкодити цьому, що призвело до штовханини між протестувальниками та правоохоронцями.

Зрештою депутатам вдалося пройти до нового керівника обласної поліції та оголосити йому вимоги громади Черкас.

Також активісти звернулись до громадськості, яка підтримує призначення Лютого і закликали до відритого діалогу.

Громадські активісти заявили, що це попереджувальна акція і чекатимуть реакції керівництва поліції.

 

Громадськість звернула увагу депутатів на свавілля чиновників Держгеокадастру.

Власник GPS-трекерів хоче зняти їх з черкаських тролейбусів і звинувачує в цьому владу

Про це він заявив під час прес-конференції, присвяченій транспортній реформі у м. Черкаси. Влітку цього року трекери були встановлені на всіх тролейбусах, пізніше – на деяких маршрутівках. Таким чином потенційні пасажири отримали можливість відслідковувати транспорт в русі. Більше про реалізацію проекту знає директор «Черкасиелектротрансу» Петро Кучер.

Раніше автор «Mapamagic» тестував додаток у Лондоні. На прикладі Черкас вирішив розкрутити стартап в Україні, аби продати ідею іншим містам.

Підприємець жодного разу не презентував проект перед депутатами. Тож представники міської влади запрошують його взяти участь у відкритих торгах, що відбудуться у березні 2017 року. Оскільки у міськвиконкомі переконані – софт має належати або місту, або КП «Черкасиелектротранс». На такі умови, автор проекту не погоджується. Він готовий дати обладнання лише в тимчасове користування і будь-якої миті може його відкликати.

Варто зазначити, що додаток  «Mapamagic» не є унікальним. Аналогічні сервіси пропонують і широковідомі пошукові системи. Для цього лише необхідно придбати GPS-трекер, встановити його на транспортний засіб та під᾽єднати до мережі Інтернет. Черкаська міська рада буде впроваджувати систему електронного контролю вже  наступного року. Участь у тендері зможуть взяти усі бажаючі.