У зв᾽язку з наслідками буревію міст через Дніпро відкрили

Переправа працювала у штатному режимі, оскільки Лівобережжя найбільше постраждало від негоди. За даними Департаменту екстреної медичної допомоги, станом на 11 ранку 2 липня, внаслідок буревію в області постраждали 48 осіб, 31 людина звернулася за медичною допомогою, 17 з них були госпіталізовані, з них 4 дітей.
Найбільша кількість постраждалих – 32, зареєстрована у Золотоніському районі, з них 22 людини звернулися за медичною допомогою, 10 людей були госпіталізовані, серед них 4 дітей.
Постраждали люди також у Чорнобаївському районі – 14 осіб, з них 5-ро і були госпіталізовані, та у Катеринопільському районі внаслідок буревію за медичною допомогою звернулися 2 дорослих, яких було госпіталізовано.
Одну дитину 10 років, яка отримала черепно-мозкову травму, бригадою «санітарної авіації» з Золотоноші було терміново доставлено до дитячої обласної лікарні у Черкасах. За даними лікарів, стан дитини залишається стабільно важким.
Станом на 6 годину ранку 2 липня, у Золотоніському, Чорнобаївському, Драбівському, Черкаському, Канівському та Уманському районах, внаслідок несприятливих погодних умов та спрацювання систем захисту були відключені: 150 кВ – ліній електропередач – 1 шт., 110 кВ – 2 шт., 35кВ – 14 шт., 10кВ – 60 шт; трансформаторних підстанцій – 1734 шт., а без світла залишалися 181 населений пункт.

Буревій переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізничну колію.

Український Уряд «відпустив ціни»: чого очікувати черкащанам?

1 липня набула чинності постанова Кабміну про скасування державного цінового регулювання на низку товарів і послуг. Зокрема, на борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, яловичину, свинину і м’ясо птиці, ковбасні вироби варені, молоко, сир, сметану, масло вершкове, олію соняшникову, яйця курячі не вище 15%.

Головна мета цих змін – зниження адміністративного тиску на бізнес, усунення надмірного втручання держави в економічні процеси та розвиток конкуренції. Журналісти «Антени» навідались на Центральний ринок міста Черкаси, аби перевірити ціновий діапазон соціально важливих продуктів.

Можна зробити висновок, що підприємці поки не встигли відреагувати на державні новації, тож ситуація на ринку продовольства лишається стабільною. Нагадаємо, що під час дії державного регулювання цін продавці не мали права ставити надбавки на соціально важливі продукти вище 15%. Після скасування регулювання ціни залежатимуть від ситуації на ринку.

«Стихійний» ринок на площі 700-річчі отримав новий статус. 

Черкащани рятуються від спеки у Сосновому бору

Батьки разом з дітьми відпочивають у парковій зоні. Тінисті алеї, цілюще повітря та вражаючі краєвиди приваблюють відпочивальників.

Сосновий бір – пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні. Міський парк на території міста Черкаси, у північно-західній частині міста, при вулиці Дахнівській. Розташований на терасі Дніпра, на березі Кременчуцького водосховища.Парк має різноманітні функціональні зони. Центральна його частина із комплексом водних об’єктів є головним архітектурним вузлом, навколо якого сконцентровано решту елементів паркової композиції. Декоративні водойми розміщені на різних рівнях із перепадами висоти до 2-3 метрів. Зелені масиви парку чергуються із відкритими галявинами.

Яким був Сосновий Бір взимку. 

Буревій переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізничну колію

Внаслідок буревію, на території зерносховища ТОВ «Нібулон», розташованому у селищі Вознесенське, на залізничну колію станції Пальміра було повалено металевий бункер для зберігання зерна.

Металеву конструкцію вагою близmко 120 тонн вітер підняв у повітря та переніс на кілька сот метрів, знищуючи будівлі і дерева на своєму шляху, та поклав на залізничне полотно.

Для проведення відновлювальних робіт на місце події зі ст. Шевченкове та ст. Знам’янка, прибули 2 відновлювальних потяги Укрзалізниці.
О 05:12 год. усі металеві конструкції були прибрані з залізничних колій, після чого рух потягів відновлено в повному обсязі.

Фоторепортаж дивіться тут.
Ще відео по темі: В результаті потужного буревію були відключені 1734 трансформаторні підстанції, через що без енергопостачання залишилися 181 населений пункт області

В результаті потужного буревію були відключені 1734 трансформаторні підстанції, через що без енергопостачання залишилися 181 населений пункт області

1 липня на території області пройшли сильні зливові дощі та шквалисте посилення вітру, що призвело до перебоїв із енергопостачанням, падінням дерев та перекриттям автошляхів та ліній залізничного сполучення. Значних руйнувань крім житлових та адміністративних будівель, також зазнали об‘єкти сільськогосподарських підприємств.
Про це у Фейсбуці повідомив речник управлінняДСНС України в Черкаській області Костянтин Проценко.
В зону дії негоди потрапили 5-ть районів області Золотоніський, Чорнобаївський, Драбівський, Уманський та Шполянський. Найбільше постраждали Золотоніський та Чорнобаївський.
Станом на 06 годину ранку 2 липня внаслідок несприятливих погодних умов, сильних злив та буревію були відключені 1734 трансформаторні підстанції, через що без енергопостачання залишилися 181 населений пункт області. Впродовж 6 годин, аварійним бригадам обленерго вдалось відновити функціонування 1000 трансформаторних підстанцій та забезпечити енергопостачання до 81 населеного пункту.
У розчищенні об’єктів енергетичної інфраструктури аварійним бригадам Обленерго допомагають фахівці Управління ДСНС.
Станом на 12-ту годину 2 липня, відключеними залишаються 734 ТП та 108 населених пунктів.
Так, на території фермерського господарства СТОВ «Лан» в селі Ярославка, Шполянського району через сильний поривчастий вітер зірвано покрівлі з 8 господарських споруд та гуртожитку. Постраждали також 8 приватних житлових будинки з яких частково були зірвано шифер. У самому населеному пункті на автошляхи впали 7 дерев, які були прибрані працівниками господарства та працівниками місцевої пожежної охорони із села Ярославка.
В Уманському районі, на автошляху М-12 “Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знамянка”, поблизу села Оксанине а також у селі Богданівка, Драбівського району внаслідок шквалистого посилення вітру були повалені 62 дерева, якими було перекрито руху автотранспорту. Завал за допомогою інженерного інструменту та обладнання силами служби утримання автодоріг та рятувальників місцевих пожежно-рятувальних частин було усунуто. Дерева розпиляні, рух автотранспорту повністю відновлено.
Найбільше через негоду постраждали Золотоніський та Чорнобаївський райони. У населених пунктах цих районів до цього часу не вдалось повністю відновити енергопостачання, зв‘язок, а також водопостачання та водовідведення.
У Чорнобаївському районі внаслідок пошкодження газоводу від газопостачання відключено один багатоповерховий житловий будинок на 60 квартир та 38 приватних домоволодінь.
В районі розпиляні та прибрані з автошляхів 113 дерев.
У Золотоніському районі, внаслідок буревію, на території зерносховища ТОВ «Нібулон», розташованому у селищі Вознесенське, на залізничну колію станції Пальміра було повалено металевий бункер для зберігання зерна. Для проведення відновлювальних робіт на місце події зі ст. Шевченкове та ст. Знам`янка, прибули 2 відновлювальних потяги Укрзалізниці. О 05:12 год. усі металеві конструкції були прибрані з залізничних колій, після чого рух потягів відновлено в повному обсязі.
Загальна кількість повалених негодою дерев та будинків на яких пошкоджено дах в населених пунктах області уточнюється.
Внаслідок негоди за медичною допомогою звернулися 48 громадян, 17 чоловік серед яких 4 діти були госпіталізовані. За даними департаменту екстреної медичної допомоги медичну допомогу в районах здійснювали 10 районних бригад «Швидкої медичної допомоги» в Золотоніський район також було спрямовано спеціальну медичну бригаду із Черкас.
Всього на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації залучено 82 чоловіка особового складу та 12 одиниць техніки підрозділів Управління ДСНС, зранку 2 липня до аварійно-відновлювальних робіт також були залучені 30 офіцерів та 95 курсантів Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. В зону проведення аварійних робіт із Черкас відправлено також зведений загін протипожежної служби укомплектований спеціальною інженерною технікою та обладнанням. Роботи за ротаційною схемою тривають у цілодобовому режимі .
Наразі, у постраждалих районах працюють мобільно-оперативні групи Управління ДСНС які додатково укомплектовані психологами.
В Золотоніському та Чорнобаївському районах додатково розгорнуто інженерні мобільні групи цивільного захисту.
В усіх районах у цілодобовому режимі працюють штаби з ліквідації надзвичайної ситуації.
Загальний стан проведення аварійно-відновлювальних робіт контролюється обласним штабом з ліквідації наслідків негоди під керівництвом Голови ОДА Юрія Ткаченка.

Фоторепортаж дивіться тут.
Ще відео дивіться тут: Буревй переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізницю

 

Стати юридичною особою тепер простіше, інформують у Черкаському управлінні юстиції

«Он-лайн будинок юстиції» забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади. На порталі можна ознайомитись зі зразками заяв та методичними рекомендаціями, а також отримати повторні документи про державну реєстрацію актів цивільного стану, здійснити реєстрацію фізичних осіб, отримати інформацію з усіх реєстрів Мін᾽юсту та дані про електронний цифровий підпис.

За результатами правової експертизи на електронну пошту адресата прийде повідомлення щодо відповідності вимогам Закону поданих документів.

На друковані ЗМІ Черкащини очікує реформа.

«Окраса міста»: посеред Черкас викинули побутове сміття

На переході біля Європейської площі зафіксовано кілька мішків з відходами, які ніхто не поспішає прибрати. Схоже, хтось не доніс до сміттєвого контейнера непотріб з домоволодіння і нахабно залишив пакунки просто на тротуарі. Поблизу не було помічено працівників комунальних служб, які б прибирали територію.

Журналісти та активісти в результаті розслідування в Черкасах знайшли фуру з львівським сміттям.