Попри надзвичайну ситуацію в області роботи на черкаській греблі тривають

Про це повідомив голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко. У зв᾽язку з ліквідацією наслідків негоди рух мостом було тимчасово необмежено. Нині на переправу знову пускають у відповідний час і не всіх.
Глядачі «Антени» неодноразово повідомляли про низьку інтенсивність ремонтних робіт. В області обіцяли пришвидшитись.

У Черкасах повідомили про замінування багатоповерхівки

Про це інформує прес-служба ГУ НП в Черкаській області. Тому правоохоронцями було відкрито декілька кримінальних проваджень за статтями 296 (Хуліганство) та 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.
Пізніше чоловік пояснив, що здійснив хибний виклик поліції через сімейні проблеми.

Минулого року у черкаському університеті знайшли предмет, схожий на вибухівку .

Водоканалівці відновили мережу у дворі черкаської багатоповерхівки

Комунальники вирівняли грунт та встановили новий люк за адресою: бульв. Шевченка, 222. Протягом дня роботи було завершено, що не створило суттєвих незручностей для мешканців будинку. Тимчасово об᾽єкт обгородили захисною стрічкою.

Фонтаном біля «Дружби народів» тепер опікується КП «Черкасиводоканал». 

Буревій завдав Черкащині збитків майже на півмільярда гривень

Потужний шторм, що пронісся областю 1 липня найбільше вплинув на Лівобережжя: сильний вітер з дощем знищив поля, зламав дерева, пошкодив лінії електропередач, позносив дахи будинків та вклав на лікарняні ліжка майже півсотні осіб. Детальніше про наслідки негоди – далі у сюжеті.
Нині на заводі виготовляють обладнання для пошкоджених високовольтних ліній, роботи планують завершити до кінця тижня. А тим часом на Золотоніщині скуповують свічки, ціни на продовольство зросли у кілька разів.

Буревій переніс 120-тонний металевий елеватор “Нібулону” на 200 метрів і перекрив ним залізничну колію.

У Черкасах дітлахів запрошують читати під відкритим небом

Щодня з 10 до 12 години крім вихідних у міському дитячому парку бібліотекарі влаштовують «читальню»: виносять дитячі меблі та кілька десятків яскравих журналів. Кажуть, від читачів немає відбою.

Забавляє дітлахів психолог бібліотеки, за допомогою ігротерапії малеча краще засвоює корисні навички та легше опановує матеріал.

Бібліотекарі слідкують, щоб періодика була свіжою, адже у парку є постійні читачі, зокрема, вихованці сусіднього дитсадка. Поки малюки роздивляються ілюстрації, мами відпочивають у затінку. Приємно і з користю. Вулична бібліотека діятиме в дитячому парку до кінця літа за умови сприятливої погоди.

Діти Черкащини зобразили сильну Україну. 

Черкаська продукція може з᾽явитися у китайських супермаркетах

Про це під час робочого візиту до Черкас повідомив президента клубу “Travelheart Enterprise Group” пан Ян Юньфень. Очільник області Юрій Ткаченко, в свою чергу, презентував іноземцям економічну привабливість регіону та запросив до співпраці.

На заході присутні представники кращих черкаських виробників. У рамках співпраці китайські інвестори зможуть детальніше ознайомитися з їхньою діяльністю. Гостей особливо зацікавило машинобудування, переробка сировини, агропромисловий комплекс та робота банківської системи. Група представлених у Черкасах компаній обслуговує китайський уряд, малих та середніх підприємців, здійснює соціалізацію, бренд маркетинг, медіа промоцію, інвестиційний консалтинг та надає послуги із сучасного сільського господарства. На Черкащині китайські інвестори вже звернули увагу на надзвичайно якісні та родючі землі.

На завершення офіційної частини зустрічі очільник області запросив представників іноземного бізнесу детальніше розглянути можливість розміщення майбутніх підприємств у новоствореному агропромисловому парку, а також відвідати інвестиційний форм. Насамкінець, українська та китайська сторони обмінялися традиційними національними подарунками.

Черкаси підписали угоду з китайцями.  

Черкаські енергетики обіцяють повністю відновити електропостачання в області до кінця цього тижня

Про це під час прес-конференції повідомив голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

Станом назараз залишаються вимкненими 521 трансформаторна підстанція, через це без електропостачання перебувають 58 населених пунктів.За його словами, для оперативної ліквідації наслідків стихійного лиха задіяно 51 мобільну бригаду, де працює понад 100 одиниць спецтехніки та 178 робітників. З них у найбільш постраждалих районах – Золотоніському – працює 5 бригад, в Чорнобаївському – 4 бригади.

Черкащиною пройшов сильний буревій. Найбільш постраждав Золотоніський район. 51 населений пункт дві доби без світла.