На Черкащині з᾽явиться дорожня поліція

Про це під час прес-конференції повідомив керівник черкаської поліції Валерій Лютий. Дорожній патруль слідкуватиме за безпекою руху та контролюватиме перевізників. В елітному підрозділі передбачено близько 100 посад, подати заявку можна он-лайн на сайті Нацполіції. Набір розпочнеться у серпні. Патрульні дорожники будуть отримувати зарплату до 9 тис. грн.

“Сувора” черкаська поліція не помічає порушників, що кидаються патрульним під колеса.

У Черкаському районі горіло пшеничне поле

8 липня о 11:50 на узбіччі дороги поблизу села Геронимівка, Черкаського району виникла пожежа сухої трави, – повідомляють в Управлінні ДСНС в Черкаській обл.

Про загорання до Служби порятунку «101» повідомили випадкові свідки, які проїжджали повз поле. Через сильний порив вітру, вогонь по сухій траві, ще до прибуття на місце події пожежно-рятувального підрозділу встиг поширитися на збіжжя пшениці.

Пожежу ліквідували чергові караули 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини, аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також волонтери із спеціально пристосованою для пожежогасіння технікою одного із фермерських господарств. Завдяки спільним зусиллям вогнеборців пожежу за лічені хвилини вдалося ліквідувати та запобігти подальшому поширенню вогню. У результаті пожежі вогнем знищено суху траву та пшеницю на корені на площі 3,4 га. Причиною пожежі стала необережність під час паління.

На вул. Гоголя виникла пожежа. 

У Черкасах науковці з Європи, Південної та Східної Азії говорили про водну гармонію

Участь у проекті Європейського Союзу беруть університети з України, Німеччини, Польщі, Шрі-Ланки, Китаю і Норвегії.

Долучилися до програми в Україні Дніпровський хіміко-технічний університет, Київський політех та Черкаський технологічний університет. Проект має на меті гармонізувати педагогічні підходи у водній освіті з передовими практиками провідних університетів світу.

В результаті співпраці випускники як українських, так і іноземних університетів отримають однакові знання і можливості, розповів координатор проекту, професор Норвезького університету природничих наук Харша Ратнавіра.

В цілому проект передбачає 110 студентських і 22 викладацьких між університетських обміни. Літні школи, тривалістю до 3 тижнів, дадуть змогу студентам апробувати найновіші інструменти і навчальні ресурси.

Черкаська продукція може з᾽явитися у китайських супермаркетах.

Черкаські водоканалівці взяли на обслуговування фонтан у Соборному сквері

Відповідне рішення з усіма супровідними документами було прийнято на засіданні виконкому Черкаської міськради. Це вже другий міський водограй, який цього літа передають на баланс комунального підприємства. Нещодавно Водоканал прийняв фонтан на площі Б. Хмельницького, який раніше належав Азоту. Наразі підприємство обслуговує 7 фонтанів, на утримання яких з міського бюджету спрямували майже 1 млн. грн.

Роботи на мосту ледь жевріють. Влада напрочуд пасивна?

Порівняння інтенсивних робіт у п’ятницю та понеділок. Знайдіть десять відмінностей!
Роботи виконує ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ», кінцевий власник якого зареєстрований в окупованому ДОНЕЦЬКУ.
САД заявляв, що з 5 липня розпочалися цілодобові інтенсивні роботи…
Щоденно на мосту працюють лише кілька робітників. Але міст перекривається для руху транспорту, крім визначених годин. Це створює нестерпні проблеми для тисяч українців.

На вул. Гоголя прибрали паркан навколо новобудови. Рух транспорту відновлено

Проїжджу частину між вул. Смілянською та Дашкевича відкрито для проїзду транспорту. Понад 10 років центральна частина міста була обнесена парканом, де незабаром з᾽явився скандальний житловий комплекс. Попри непогодження з місцевими жителями та невідповідність проектній документації за драматичним театром таки виросла трисекційна будівля. Забудовник взяв зобов᾽язання на місці колишнього скверу облаштувати новий.

Депутати Черкаської міськради скасували рішення про забудову Соснівки.