На фасаді аварійно-рятувального загону спецпризначення в Південно-Західному районі з’явився мурал

Черкаський художник зобразив мурал на фасаді аварійно-рятувального загону спецпризначення в Південно-Західному районі Черкас.

Нагадаємо, що це вже другий мурал, який прикрашає пожежно-рятувальний підрозділ у Черкасах.

Для завершення триметрового графіті Андрію Коломійцю знадобилося три дні.

«На малюнку зображено рятувальника, який поспішає на допомогу, до місця надзвичайної події. Рятувальник, впевнено крокує туди де його чекає важка, можливо небезпечна робота. Мені здається, що ця тема добре підходить не лише для пожежно-рятувальної частини, а й для житлового мікрорайону, оскільки привертає увагу до проблем попередження пожеж та до поважної та шанованої професії.» – розповів про свою роботу черкаський художник Андрій Коломієць.

Для створення малюнку художник використав спеціальну фарбу для стрит-арту, вона стійка до будь яких погодних умов.

Читайте також: Фасад приміщення Черкаського шахового клубу прикрасили тематичними малюнками.

Підрядник робіт на Героїв Дніпра відповів на критику щодо якості асфальтного покриття

Нещодавно один з черкаських активістів на своїй сторінці у Facebook опублікував відео, де він пальцем робить дірку у щойно покладеному асфальті, таким чином даючи оцінку якості покриття та роботи підрядника.

У відповідь на це заступник директора компанії «Дорстрой», яка являється підрядником робіт вулиці Героїв Дніпра, запросив громадських активістів та ЗМІ на об’єкт аби на власні очі перевірити результати роботи.

Член виконкому Роман Ганзевич відмітив роботу підрядника та їхню матеріально-технічну базу. Ганзевич запевнив, що у разі виявлення недоліків у дорожньому покритті, виконавець робіт покриє це за власний рахунок.

Директор департаменту архітектури та містобудування додав, що роботи на вулиці Героїв Дніпра поступово підходять до свого завершення.

За словами підрядника, гарантія виконаних робіт складає десять років. До слова, наразі у міськраді працюють над проектом реконструкції третьої черги вулиці від Козацької до Сержанта Смірнова.

Читайте також: На вулиці Героїв Дніпра закінчено укладання заключного шару асфальтобетону.

Рятувальники та медики провели спільні пожежні навчання

Як свідчить досвід, основні проблеми таких пожеж полягають у несвоєчасній або неправильній евакуації людей, що часто призводить до паніки і неорганізованості. Це пов‘язано, у першу чергу, із недостатніми знаннями та практичними навичками обслуговуючого персоналу, а також специфікою громадян, які знаходяться у лікувальних закладах, людей з непередбачуваною поведінкою, з обмеженими фізичними можливостями.

Те, що пожежі в лікувальних закладах навіть Черкащини не така вже й дивина, свідчить статистика, достатньо пригадати дві пожежі в обласній лікарні, пожежу у другій лікарні, пожежу у будинку ветеранів, загорання проводки в Уманській лікарні, і це далеко не повний перелік пожеж, що виникали в лікувальних закладах за останні роки.

Враховуючи недоліки та складність при гасінні таких пожеж, а також найбільш трагічний випадок пожежі у «Другій Черкаській міській лікарні відновного лікування», коли у вогні загинув хворий, Управління ДСНС вийшло із пропозицією провести на цьому об‘єкті тактико-спеціальні навчання.

За легендою, внаслідок короткого замикання електричної проводки на сцені актового залу, виникає пожежа на другому поверсі адміністративної будівлі лікарні.

І хоча для об’єкту пожежі було обрано відносно безпечний корпус лікарні, обслуговуючий персонал усіх відділень під наглядом спеціальних посередників демонстрував знання із напрямків проведення евакуації та порядку першочергових дій. Прискіпливої перевірки зазнала і добровільна пожежна дружина закладу, членам якої довелось не лише розповідати про первинні засоби пожежогасіння та вогнегасники, а й на практиці виконувати спеціальні завдання спрямовані на боротьбу із вогнем.

В умовах, наближених до реальної ситуації, – саме так пройшли навчання, головною метою яких, було перевірити взаємодію між працівниками лікарні та рятувальниками у випадку пожежі, відпрацювати спільні дії з проведення евакуації та ліквідації вогню.

Хоча тривога була навчальною, усе виглядало, доволі реалістично.

У навчаннях в лікарні були задіяні 5 пожежних автомобілів та 32 чоловіки особового складу. Завдяки злагодженості та оперативності дій на усіх етапах, вдалось провести швидку евакуацію і хворих і лікувального персоналу. Умовну пожежу, попри кілька неочікуваних завдань з боку керівника навчань вдалось ліквідувати, не допустивши поширенню вогню на інші приміщення та будівлі.

Важливим фактором навчань стала робота на місці події групи психологів Управління ДСНС у Черкаській області, які застосовували спеціальні методики аби заспокоїти людей та приборкати панічні настрої серед пацієнтів та медичного персоналу.

Читайте також: У Долині троянд сталася пожежа.

Відтепер у черкаських тролейбусах можна розрахуватись безготівковим способом

За ініціативи міської влади та керівництва черкаського відділення «Приватбанку», у міських тролейбусах тепер можна розрахуватись за допомогою безготівкового, безконтактного методу. В кожному тролейбусі КП «Черкасиелектротранс» вже встановлені QR-коди. Зробити безготівкову оплату проїзду можна виконати за допомогою мобільного додатку «Приват-24», відсканувавши код.

Протестував нововведення міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він придбав електронний квиток та переконався, що система працює.

За словами мера, невдовзі система безконтактного розрахунку зайде і у черкаські дитячі садочки, а також інші комунальні заклади міста, аби люди могли змогу не стояти у чергах.

Читайте також: Черкаси – перше місто в Україні, де в автобусах платять без готівки.

Анатолій Лупиніс, Провідниик, 21 липня відсвяткував би своє 80-річча

Анатолій Лупиніс:  Ми випрягли волів…

Ми випрягли волів, перевернули плуга,
Сідлаємо коней та гостримо списи.
Відкинули жалі,  згадали всі наруги,
Прости нас, Господи, помилуй і спаси.

На скресі двох світів стаємо до двобою,
На скресі двох епох  гряде шляхетний світ.
Віч-на-віч Нація  з безликою юрбою.
Навколо ворогів – суцільний живопліт.

Волога цвіль Європ лоскоче наші ніздрі,
Спекотних Азій тлін судомить рамена.
Чекає бій. Все інше буде… після.
Життя триває. Точиться війна.

Сьогодня Дяді Толі 80.