Скандальні квіткові павільйони приберуть від драмтеатру

Виконавчий комітет ухвалив рішення про те, що починаючи з 1 серпня цього року і впродовж наступних п’яти років квітковий ярмарок площею 90 квадратних метра діятиме по вулиці Смілянській, 33 поблизу Центру дитячої та юнацької творчості. Як зазначив директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін, у майбутньому квіткові павільйони можуть перемістити у сквер «Юність». Місця для тимчасових споруд наявні в плані реконструкції, який готовий до презентації на сесії міськради.

Біля Черкаського драмтеатру паплюжать пам᾽ятний знак. 

Спортивно-розважальний комплекс, паркінг та концерт-хол: у міськраді обговорюють розбудову «Митниці»

Громаді представили генеральний план, згідно з яким черкаська набережна та прилегла територія зазнає суттєвих змін. Громадські активісти та місцеві жителі виступили проти багатоквартирної забудови біля Дніпра. Як запевнив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, у 100-метровій зоні від води не планується нічого, окрім лавок, доріжок тощо. Крім того, жодних нових містобудівних умов не буде надано без погодження з громадою.

За словами директора департаменту архітектури та містобудування Артура Савіна, на «Митниці» На Митниці планують зменшити площу забудови, розмістити спортивно-розважальний комплекс, паркінг та концертний майданчик. Він вважає, що напрацьований генеральний план відповідає усім потребам громадян. Остаточно проект рішення розбудови «Митниці» розглянуть на позачерговій сесії, яка відбудеться 4 серпня.

Головний архітектор Черкас пояснив найбільш суперечливі моменти розбудови «Митниці». 

У Черкасах сталася пожежа на території готельного комплексу

Займання виникло 1 серпня о 09:20 на території ТОВ «Спорт Готель Селена» на вулиці Дахнівській. Загорілась електрощитова двоповерхової недобудованої будівлі СПА. На боротьбу з вогнем оперативно прибули рятувальники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які за лічені хвилини ліквідували пожежу. Завдяки професійним діям вогнеборців вдалося запобігти поширенню вогню на всю будівлю. Постраждалих на пожежі немає.

У Черкасах горів магазин автомобільних запчастин.

На вул. Героїв Дніпра викрали 300 квадратних метрів плитки

Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Анатолій Бондаренко. Він навів приклад, як недобросовісні черкащани вантажили на возик плитку і везли у невідомому напрямку. Така ж ситуація і на бульв. Шевченка. Міська влада зверталася до правоохоронців, але вони не реагують належним чином.

«Роботи тривають», – міський голова Черкас про ремонт доріг. 

До уваги черкащан: подати документи для держреєстрації тепер простіше

Зразки форм заяв та методичні рекомендації знаходяться на сайті ГТУЮ в Черкаській обл. у розділі Управління держреєстрації. Про це повідомила начальник відділу держреєстрації друкованих ЗМІ Управління держреєстрації ГТУЮ в Черкаській обл. Світлана Петренко.

Крім цього, на сайті також розміщено типові зразки статуту громадської організації, протоколу установчих зборів та відомостей про керівні органи.

Подати документи для держреєстрації можна за допомогою сервісу «Он-лайн будинок юстиції». За результатами поданих документів проводиться попередня правова експертиза та на електронну пошту заявника направляється повідомлення щодо відповідності документів вимогам Закону.

На друковані ЗМІ Черкащини очікує реформа.

«Роботи тривають», – міський голова Черкас про ремонт доріг

Про це під час прес-конференції повідомив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Наразі активно ремонтують бульв. Шевченка між вул. Небесної Сотні і Богдана Хмельницького. Щодня ремонтники готують під асфальтування, або ж вкладають покриття почергово на двох кварталах. Підрядник, який мав виконувати третю чергу ремонту на бульварі не повернув аванс, тому рахунки департаменту архітектури заблоковані.

Жахливий тротуар у центрі Черкас чекає на ремонт.