Працівники «Черкасиелектротрансу» хочуть отримати чесно зароблені гроші

Вимагати чесно зароблені гроші працівники «Черкасиелектротрансу» прийшли на сесію міськради із плакатами «Де наші зарплати». У програмі розвитку міського електротранспорту передбачена беззбиткова робота підприємства, збільшення кількості тролейбусів, оновлення тощо. Але поставлені завдання не виконуються належним чином, що викликає багато запитань у депутатів. Попри недостатньо ефективну роботу підприємства депутати підтримали черкаських тролейбусників і проголосували за продовження програми у частині виплати зарплат працівникам. Позитивне рішення у залі зустріли оплесками.

Дмитро Кухарчук пропонує підписати електронну петицію і переобрати Черкаську міськраду.

Депутат Черкаської міськради розкритикував механізм електронних петицій

Електронна петиція – це спосіб донесення важливих питань до влади, – переконаний Микола Фомич. Він відслідкував, що більшість електронних петицій на сайті міськради стосувалися безпеки, благоустрою та інфраструктури. Та у багатьох випадках, замість конструктиву послуга перетворювалася на майданчик для спаму, реклами та жартів. Депутат вимагає розглянути можливість додаткової ідентифікації громадян, що беруть участь у голосуванні за петиції.

Дмитро Кухарчук пропонує підписати електронну петицію і переобрати Черкаську міськраду. 

Узаконити демонтаж тимчасових споруд закликає керівник Черкаської муніципальної інспекції

Посадовець зачитав звернення до Верховної Ради України та нардепа Олега Петренка, у якому йдеться про врегулювання тимчасових споруд на законодавчому рівні. Наразі відсутній чіткий механізм демонтажу тимчасових споруд. Власнику належить право володіння та користування майном, тому підприємці цим зловживають. Головний інспектор міста пропонує збільшити штрафи за незаконне розміщення тимчасових споруд. Депутати підтримали пропозицію свого колеги.

По вулиці Припортовій демонтували об’єкт з продажу алкоголю. 

Перша міська лікарня Черкас стала об’єктом проведення ліквідації навчального теракта

Черкаські поліцейські взяли участь в проведенні антитерористичних навчань з масовим перебуванням людей. Поліціянти відпрацювали алгоритм спільних дій щодо реагування та знешкодження умовних терористів, які за легендою захопили заручників у Першій міської лікарні. Було проведено комплекс інтенсивних пошукових заходів, організовано евакуацію людей, знешкоджено вибуховий пристрій та успішно проведено переговори зі зловмисниками, звільнено заручників, а терористів затримано.

Рятувальники та медики провели спільні пожежні навчання. 

Відвертий саботаж: «антимерівська коаліція» на чолі із секретарем міськради намагалася зірвати сесію

Депутати Черкаської міської ради із фракції “БПП”, Партії вільних демократів та групи “За Громаду” покинули сесійну залу в знак протесту проти того, що міський голова Черкас публічно не вибачився перед АТОвцями через День жалоби, який 1 жовтня було оголошено через вбивство депутата міськради Михайла Бінусова.

За інформацією видання, провокувати міського голову Черкас та зривати засідання привезли атовців з різних районів області. Дехто з них навіть не знав за що протестує.

Ініціатором зриву роботи виступив секретар міськради Олександр Радуцький, який в ультимативній формі вимагав у міського голови публічних вибачень. Коли провокація не вдалася, пан Радуцький дав команду своїм однодумцям покинути сесійну залу. Продовжили засідання найбільш стійкі та незалежні від чужої думки депутати.

Після перереєстрації роботу сесії продовжили 22 депутати. Цієї кількості виявилось достатньо, щоб внести зміни до міського бюджету, ПСЕРу, розглянути електронні петиції та проголосувати за нарахування зарплат для працівників «Черкасиелектротрансу». Наступне сесійне засідання скликатимуть з розгляду земельних питань. Про дату проведення буде відомо згодом.

Черкаська міськрада визнана найпрогресивнішою в Україні. 

У квартирах холодно. Як черкащани обігрівають свої домівки?

Опалювальний сезон 2017 ще не розпочався. Влада обіцяти дати тепло в квартири черкащан найближчими днями. Який температурний режим в оселях містян та які вони використовують альтернативні види обігріву?

Черкаські тепловики до опалювального сезону готові. 

Стихійна торгівля стає хронічною хворобою Черкас

Площа перед Центром дитячої творчості знову перетворюється на базарну. Окрім літніх жінок, що продають квіти з власної клумби, з’явилися торговці сувенірами та продуктами Останні налаштовані проти журналісті агресивно та ховають обличчя від камери. Боротьба зі стихійною торгівлею стала вже недоброю традицією в Черкасах.

Напередодні новорічних свят у Черкасах активізувалася стихійна торгівля.