Нічийні розкопки: хто риє яму на вулиці Амброса?

Частину тротуару по вул. С. Амброса, 1 розкопали і обгородили захисним парканом зі спеціальними знаками. На місці немає робітників і роботи не ведуться. Жодне з профільних підприємств не зізналося, що проводить роботи, тож виконавець робіт наразі невідомий. Черкаська ТЕЦ, «Черкаситеплокомуненерго», «Черкасиводоканал» і Придніпровська СУБ стверджують, що не причетні до робіт.

Придніпровська СУБ ліквідувала порив тепломережі біля черкаської багатоповерхівки. 

Придніпровська СУБ ліквідувала порив тепломережі біля черкаської багатоповерхівки

Напередодні початку опалювального сезону біля п᾽ятиповерхівки по бульвару Шевченка, 289 стався порив тепломережі. У зв᾽язку з цим біля одного з під᾽їздів зняли асфальтне покриття, а тепло у домівки мешканців будинку подали із затримкою. Чи буде відновлено тепломережу та облаштовано благоустрій території, – знають у «Придніпровській СУБ». Швидкість виконання робіт залежить від рішення виконавчого комітету про фінансування «Черкаситеплокомуненерго», яке віднині опікується вказаною ділянкою.

Придніпровська СУБ несе збитки через вивезення великогабаритного сміття.

Черкаські водограї консервують на зиму

Фонтан у сквері за Облдержадміністрацією закривають на зимовий сезон, аби зберегти споруду та інженерні конструкції.Роботи виконують працівники КП «Дирекція парків». Традиційно, взимку на цьому місці влаштовують ковзанку з новорічною атрибутикою.

Фонтан у сквері за Черкаською ОДА готують до зими. 

На вулиці Небесної Сотні завершується реконструкція тротуару

Виконує роботи з укладання тротуарної плитки ПП «Черкаси – Інтерстрой» на замовлення міської ради. Працівники запевняють, плитку кладуть якісно та дотримуючись усіх стандартів і технічних умов.

Жахливий тротуар у центрі Черкас чекає на ремонт.

Ліквідувати порив тепломережі заважають автівки черкащан

Працівники Черкаської ТЕЦ не мають змоги розпочати ремонт тепломережі, що проходить під парковкою по вулиці Благовісна. Розшукати власників автівок не вдалося. Аварійна служба втрачає час, а підприємство кубометри води. Працівники ТЕЦ демонтували тротуарну плитку під автомобілями на паркувальному майданчику.

Комунальники ліквідовують порив на перехресті Дашкевича-Благовісної. 

Черкаські вулиці перетворюються на смітники

Комунальні служби не встигають вивозити сміття навіть з центральних вулиць, про спальні масиви годі й казати. Окрім побутового сміття обабіч доріг люди складають гілки дерев та опале листя. Подібні «сміттєві оази» приваблюють бездомних тварин та безхатченків.

Черкаське сміття сортуватимуть французи. 

Випробування холодом: мешканці черкаських багатоповерхівок сплять у кожухах при кімнатній температурі +10

Надворі  перші приморозки, два тижні тому у Черкасах офіційно стартував опалювальний сезон, а у квартирах черкащан по вул. Сергія Амброса досі «церковне» повітря.

Місцеві кажуть, що проблема з опаленням виникає щороку. Найбільше від цього страждають літні люди та малеча. Крихітці-Іванці лише місяць від народження, щоб зігріти, мама кутає її ковдрами та вмикає електроприлади для підігріву повітря. Така ж ситуація у багатодітної мами Алли, її наймолодшій дитині лише 10 місяців.

Аналогічна проблема і в двоповерховому гуртожитку за адресою: вул. С. Амброса, 98. Мешканці показують місце, де щороку тепловики ремонтують мережу. Відповідні служби перекладають відповідальність один на одного і від цього страждають мешканці.

Кореспондентам «Антени» вдалося зв᾽язатися з Черкаською ТЕЦ і дізнатися, чому у домівках черкащан досі холодно. У міськвиконкомі обіцяють зігріти черкащан вже до кінця тижня. Таку інформацію нашим кореспондентам надали у департаменті ЖКК. А поки триває бюрократична тяганина – черкащани мерзнуть у власних квартирах і лише мріють про тепло.

Соціальна напруга росте: мешканці черкаської багатоповерхівки мерзнуть через борги попередників.