У Черкасах відбулася міжшкільна спартакіада з військової підготовки

Змагання проходили на базі спеціалізованої школи №18. Протягом заходу звучали українські пісні, присутнім демонстрували художні номери.

В рамках змагань учасникам команд потрібно було показати військовий вишкіл, виконати декілька завдань на швидкість, тактику та кмітливість. Оцінювало школярів журі, до складу якого увійшли представники адміністрації, педагогічного колективу та учасник АТО.

Перемогу у спартакіаді здобула команда школи №18. Учням вручили кубок та подарунки.

У Черкасах працівники спортивної галузі мірялися спритністю.

До 100 річчя Української армії черкаські історики провели ексклюзивну екскурсію

Лекція-екскурсія має назву «Армія Української народної республіки 100 років тому». Автором екскурсії є Тетяна Балах. Вона фахівець з історії Черкащини початку 20 століття. Екскурсанти дізналися про перші військові формування Української Народної Республіки та ключових військових командирів того часу.

 

Черкасах відбувся музейно-мистецький зліт

Бійцям батальйону «Черкаси» вручили медалі «За оборону Волновахи»

До 26 річниці Збройних сил України бійці колишнього батальйону «Черкаси» зустрілися в Обласному військовому комісаріаті. Мета зустрічі приємна – отримання нагород, а саме медалі «За оборону Волновахи». З вітальним словом до них звернувся військовий комісар Черкащини Євген Курбет. 14 окремий мотопіхотний батальйон Черкаси був сформований у травні 2014 року з мешканців Черкаської області. Наразі цього формування вже не існує. Колишній начальник штабу батальйону Олександр Тіхонов також привітав бойових побратимів 12 травня 2017 року стало останнім днем існування 14 ОМПБ, колишнього батальйону “Черкаси”. Він став лінійним батальйоном охорони в 26 бердичівській артбригаді. Медаль «За оборону Волновахи» не є державною відзнакою, втім вагомість нагороди від цього не меншає.

Перший командир БТО №14 “Черкаси” п-к Радченко нерозуміє чому Міноборони вирішило розформувати батальйон

Батьки вихованців школи-інтернату перекрили рух вулицею Пацаєва

В понеділок о восьмій ранку батьки вихованців Черкаської школи-інтернату санаторного типу вийшли на акцію протесту. Вони впродовж кількох годин заблокували проїзд транспорту вулицею Пацаєва на пішохідному переході напроти Школи-інтернату. Вдатися до таких радикальних мір батьків змусила ситуація із збільшенням інтенсивності руху по вулиці Пацаєва саме вантажного транспорту. Акція протесту не пройшла непоміченою керівництвом міста. Через кілька годин після блокування пішохідного переходу з’явилися працівники комунальних служб та розпочали роботи з облаштування «лежачого поліцейського». Втім, як запевняє директор КП «ЧЕЛУАШ» Олексій Мельник, зволікання із встановленням засобів обмежування швидкості відбувалося по причині численних погоджень у відповідних інстанціях. Роботи по встановленню «лежачих поліцейських» на напроти школи – інтерната по вулиці Пацаєва будуть завершені впродовж кількох днів

Черкаські пенсіонери провели акцію проти підвищення тарифів

Черкаські водії об᾽їжджають «дорогу смерті» зеленою зоною

Жахливі ями та глибокі калюжі – смуга перешкод на вул. Пастерівській поблизу вул. Чайковського. Ремонт дорожнього покриття на вказаній частині автошляху так і не завершили. У зв᾽язку з опадами в осінньо-зимовий період дорога стає ще небезпечнішою.

У Пастерівську «вдихають нове життя».

У черкаському музеї Кобзаря знаходиться «Ключ від міста»

Під такою назвою відкрилась перша персональна виставка плакатів художниці Дар᾽ї Соколенко. В основу виставки лягла історія та архітектура Черкас. Усі графічні елементи на плакатах повторюють декоративні елементи міських будівель. Нещодавно авторка презентувала путівник «Черкаси вражають». Довідник побачив світ завдяки грантовій програмі у сфері культури.

У черкаському музеї готували вареники «з сюрпризами» та показували етнічний обряд.