Нагородили, підвищили, профінансували: черкаські виконкомівці попрацювали на славу

Що ближче до кінця року, тим інтенсивніша робота. На черговому засіданні виконкому медаллю «За сумлінну працю» нагородили голову комітету Черкаської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Ганну Федорченко за 50-річну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Крім цього, засідання виконавчого комітету відвідали перевізники. Вони вимагають здорожчання вартості проїзду до 7 грн. «Електротранс» теж хоче підвищити тариф до 3 грн. Протягом наступного місяця триватиме збір пропозицій та зауважень від громадськості щодо вартості проїзду в міському транспорті.

Також виконком схвалив необхідні рішення для фінансової підтримки комунальних підприємств.

Дивіться також: «Цей склад виконкому треба переобирати», – міський голова Черкас. 

Спілка художників Черкащини прийняла до своїх лав нових митців

На підсумкових зборах членів Черкаської організації Національної спілки художників, окрім звіту голови правління за рік, що минає, відбулася приємна процедура. Шестеро молодих черкаських митців в урочистій атмосфері отримали членські посвідчення Національної спілки художників України.

Голова обласного осередку організації Іван Фізер зазначив, що це досить відповідальний крок у житті кожного художника.

Один із нових членів спілки – знана мисткиня, продовжувач славетної династії черкаських художників Олеся Теліженко – визнає, що ця подія для неї є особливою.

Пані Леся хоча і новоспечений член Національної спілки художників, втім, уже є знаною майстринею, що має визнання та прихильників своєї творчості далеко за межами Черкащини і навіть України.

Дивіться також: У Черкасах презентували сімейну виставку з екологічним підтекстом

 

Депутат Черкаської обласної ради звернувся до правоохоронців

На сесії Черкаської обласної ради депутат від ВО «Батьківщина» Михайло Мушієк звернувся до колег, генерального прокурора, уряду України та правоохоронців Черкащини з вимогою втрутитися в ситуацію та притягнути до відповідальності посадовців Черкаської міської ради. А саме – секретаря міськради Олександра Радуцького за те, що, за його сприяння, майже десять гектарів міської землі у Черкасах на колишньому військовому полігоні, в районі вулиці Оборонної, були без конкурсу та публічних торгів передані приватному забудовнику.

Присутній на засіданні секретар міської ради Радуцький просив у депутатів Черкащини слово, аби виправдатися, та обласні обранці слухати пана Радуцького бажання не виявили.

Яка буде реакція посадовців, до яких звернувся депутат Мушієк, покаже час.

Дивіться також: Депутати Черкаської облради не прийшли на сесію

Наступного тижня черкаські депутати прийматимуть міський бюджет-2018

Раніше документ не встигли опрацювати члени виконавчого комітету. Сесійне засідання планують провести 28 грудня. Нині рішенням позачергової сесії внесено зміни до бюджету на 2017 рік аби покрити необхідні витрати.

“Жити та працювати по 1/12 бюджету ми не зможемо”,- Наталія Джуган. 

Виставку японських кімоно презентує Черкаський художній музей

Виставка відбувається у межах проекту «Україна-Японія:мистецькі та дизайнерські діалоги».Проект передбачає знайомство з художньою спадщиною Японії у загальноосвітньому контексті та як із джерелом натхнення і приводом для мистецьких рефлексій. На виставці представлені різноманітний традиційний японський одяг та текстильні техніки, культура та етикет кімоно. Про це розповіла нам авторка, мистецтвознавець-японіст Світлана Рибалко

Найтитулованіші художники Черкас влаштували спільну виставку

 

Підсумки року, що минає, підвів на прес-конференції міський голова Черкас

На підсумковій прес-конференції міський голова Анатолій Бондаренко розповів про основні пріоритети розвитку міста наступного року. У планах міської влади Черкас наступного року продовжити капітальний ремонт вулиць Сумгаїтської, Першотравневої, бульвару Шевченка та вулиці Героїв Дніпра.

Також серед пріоритетів мер зазначив інновації в приватизації міського комунального майна.

– Я хочу підписати договір із “Прозоро” щодо реалізації комунального майна. Громада має бачити це все. Усі вільні земельні ділянки в Соснівці передати учасникам АТО. Зробити реєстр вільних ділянок в Соснівці, на вулиці Можайського.

Про все детально в нашому сюжеті.

Дивіться також: «Наше місто розвивається», – Анатолій Бондаренко два роки на посаді

Енергетики Черкащини відзначили професійне свято

До Дня Енергетика зібралися на урочистості працівники підрозділів ПАТ «Черкасиобленерго». Першим із вітальним словом до колективу звернувся голова правління підприємства Олег Самчук.

«Головне наше досягнення – збереження підприємства», – зазначив він.

Присутні на зібранні керівники Черкаської обласної адміністрації та Черкаської облради також привітали колектив та вручили почесні грамоти і відзнаки. Від громади Черкас теплі слова вітань енергетики почули від міського голови Анатолія Бондаренка.

Найкращі працівники ПАТ «Черкасиобленерго» отримали подяки від керманича обласного центру. А голова правління Олег Самчук в урочистій атмосфері вручив відзнаки та почесні грамоти працівникам від профільного міністерства.

Дивіться також: Черкаські енергетики все ж таки отримали кошти від боржника – ПАТ «АЗОТ»