Анатолій Бондаренко звернувся до ВР України про розпуск Черкаської міськради

Сьогодні міський голова підписав звернення до Верховної ради в якому порушив питання про дострокове припинення повноважень Черкаської міської ради восьмого скликання, оскільки цей орган приймає рішення в супереч Конституції та Закону України. Посилаючись на низку пунктів Українського законодавства та рішення Конституційного суду, Анатолій Бондаренко, використовуючи своє законне право порушив питання про припинення діяльності міськради. Цей документу у повному обсязі на 62х аркушах сьогодні був направлений до Комітету ВР з державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Цей комітет очолює однопартієць міського голови із ВО “Батьківщина” Сергій Власенко. Тож, жодних сумніві у тому, що звернення черкаського мера загубиться у кулуарах Верховної ради немає. Відсьогодні пішов відлік часу до позачергових виборів у Черкасах. Згідно закону, Верховна рада має прийняти рішення впродовж 90 днів

 

Дивіться також:

Черкаські Свободівці, Вільні демократи та депутати від БПП зірвали засідання сесії міської ради

У черкаському музеї готують до відкриття виставку весільного вбрання

На виставці будуть представлені екземпляри весільного вбрання середини та кінця двадцятого століття. Ініціаторами виступили черкащанки Наталія та Валентина Хилобок. Пані Наталія професійно займається створенням весільного одягу. Ця тема їй близька.

Експонати виставки працівники музею збирають власноруч по знайомим та колегам.

Адміністрація музею закликає долучитися усіх черкащан.Більшість речей, як то кажуть, повитягували із бабусиних шаф та комодів. Також на виставці є світлини та сувенірна продукція пов’язана з весіллям. В усі часи дівчата, що йдуть під вінець прагнули мати надзвичайний вигляд.Виставку весільного вбрання за планом, мають відкрити до Дня усіх закоханих 14 лютого

У художньому музеї відкрилась виставка молодих черкаських художників

 

Стихійний ринок у Південно – Західному районі ліквідувати неможливо?

Торгівля просто неба відбувається по вулиці Сумгаїтській поруч з Ярославським ринком. Люди продають “з асфальту” продукти харчування, вироби легкої промисловості та предмети побуту.Працівників управління інспектування, які мають перешкоджати подібним явищам, на місці стихійної торгівлі помічено не було

Стихійна торгівля стає хронічною хворобою Черкас

Черкаські Свободівці, Вільні демократи та депутати від БПП зірвали засідання сесії міської ради

В сесійній залі першим з’явився міський голова. Попри заяви у соцмережах від депутатів кількох фракцій, що вони не прийдуть на засідання, міський голова сподівався на нормальну роботу сесії.На анонсований час у сесійній залі зібралися лише десять депутатів. Згідно регламенту, прийняли рішення почекати. До присутніх звернулася директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган, аби вкотре пояснити усю відповідальність за зволікання із затвердженням бюджету. Також із заявою про ситуацію із затвердженням бюджету виступили депутати від “Об’єднання “Самопоміч” та свою позицію озвучив депутат міськради Павло Карась. Присутній у сесійній залі депутат Черкаської обласної ради Михайло Мушієк дав свою оцінку ситуації, що склалася з прийняттям головно фінансового документу міста.Після тридцяти-хвилинного очікування у сесійній з’явилося ще кілька депутатів, втім цього для роботи було не достатньо. У повному складі не з’явилися на сесію депутати від БПП та Вільні демократи. Це власне, очікувано, але відсутність депутатів від Свободи, які називають себе націоналістами підтверджує те,що вони стали на бік злочинного угрупування, що діє в міськраді. Усе місто Черкаси наразі стало заручниками політичного шантажу від кількох депутатських фракцій, що діють в інтересах групи осіб, які працюють лише для власного збагачення, а не для міста.

 

“Я на шантаж не піду, усі підемо на вибори”, мер Черкас про зрив сесійного засідання

“Я на шантаж не піду, усі підемо на вибори”, мер Черкас про зрив сесійного засідання

Міський голова Черкас поспілкувався з журналістами та повідомив про свої наступні кроки в подоланні політичної кризи у Черкасах.“Усі черкащани стали заручниками політичного шантажу”,- переконаний міський голова.У своїх діях Анатолій Бондаренко заручився підтримкою голови Черкаської ОДА та Кабміну.Також міський голова звернувся до прокуратури та Служби безпеки України, аби притягнути до відповідальності осіб, що є заколотниками саботажу у міській раді.“Я готовий представити новий, скорочений склад виконавчого комітету”, – запевнив Анатолій Бондаренко.

“Ви – рупор “бригадних”: мер про журналістів ТРК “ВІККА” та “Експо-ТВ”

Неприйняття бюджету на 2018 рік паралізує усю медичну галузь Черкас

Ситуацію із фінансуванням медичної галузі міста прокоментував “Антені” директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики ЧМР Олег Стадник.

“Департамент не маємо змоги фінансувати програму “Доступні ліки” без затвердження нового бюджету”, – запевняє Олег Стадник.

Усі програми, що фінансуються із субвенцій державного бюджету не працюватимуть поки не затвердять міський.

“Ми не зможемо проплачувати ліки інсулінозалежним хворим, а це може обернутися лихом”,- говорить начальник департаменту охорони здоров’я.

 

«У 2018 році ми будемо жити у двох вимірах», – Олег Стадник про медичну реформу

Рух автотранспорту по мосту через Дніпро з 8 січня з 8 до 20 години здійснюватиметься у реверсному режимі

Служба автомобільних доріг у Черкаській області повідомляє, що на мосту через річку Дніпро на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 23+068 тривають ремонтні роботи. На час проведення ремонтних робіт, з 8 січня 2018 року з 8 години до 20 години рух автотранспорту по мосту здійснюватиметься у реверсному режимі відповідно до сигналів світлофора. В інший час – рух по мосту здійснюватиметься без обмежень.

Прес-служба САД у Черкаській області