Московська церква відхрещується від українських вірян

Служитель УПЦ МП відмовився відспівувати померлу 2-річну дитину, яку хрестили в церкві українського патріархату. Інцидент стався 31 грудня у Запоріжжі. У зв᾽язку з цим представники Національного Корпусу влаштували Всеукраїнську акцію протесту. Активісти прийшли до керівника Черкаської єпархії УПЦ МП митрополита Софронія запитати, чому його духовні брати відмовляються від українських вірян. Але церковнослужителі заховалися від активістів за зачиненими дверима.

Активісти Нацкорпусу принесли на засідання виконкому манекени. 

У Черкасах побудують меморіальний комплекс за проектом доньки загиблого атовця

Авторкою кращої концепції стала 16-річна Дар᾽я Ложешнікова – вихованка художньої школи ім. Данила Нарбута. Її проект під назвою «Незламні духом» реалізують на площі Слави.

Участь у конкурсі також узяв відомий черкаський скульптор Владислав Димйон. Він представив одразу три роботи. У центрі алеї Слави скульптор планував розмістити масштабний пам᾽ятник людям, що боронять Україну, а обабіч іще один – «Солдата в останню мить життя». Однак усі проекти були розкритиковані і не підтримані членами комісії.

Творчий тандем Роман Турецький та Микола Дзецина представили спільний проект, де воїн зупиняє камінь рукою. Але він також не знайшов підтримки під час голосування. Окрім професійних скульпторів та архітекторів до складу конкурсної комісії увійшли батьки загиблих воїнів, серед яких Сергій Амброс старший, що втратив сина на війні.

До Дня миру відкрилась виставка доньки загиблого атовця. 

Громадськість Черкас звертається до місцевих посадовців з вимогою примирення

Кілька днів тому члени громадського Комітету захисту місцевого самоврядування написали звернення до міського голови,секретаря ради, членів виконкому та депутатів міської ради з вимогою примирення та розв’язання конфлікту,що існує між ними. Громадські діячі переконані, що зволікання з прийняттям бюджету — це наслідок політичної кризи у міській раді. Інші члени Комітету одностайно підтримали звернення до черкаських посадовців з головною вимогою, припинити конфлікт та працювати на благо містян. Під цим зверненням підписалися кілька поважних та відомих в Черкасах громадських діячів, деякі з них вже почули погрози на свою адресу від секретаря міської ради Олександра Радуцького

 

Секретар Черкаської міськради Радуцький погрожував заслуженому лікарю України

 

В Академії футболу змагалися за Різдвяний кубок

Турнір «Різдвяний кубок» проходив за коловою системою і тривав три дні. Запекла боротьба точилася за кожен клаптик футбольного поля, а натиску, емоційності, самовіддачі юних футболістів позаздрили б і гравці професійних команд. За смілянську команду ДЮСШ “Старт” приїхали повболівати разом із батьками вихованців депутат Ротмістрівської ОТГ Роман Косенко та голова Смілянської районної ради Володимир Грошев. Вони подякували організаторам турніру, що для обдарованих юних спортсменів в Академії створюються всі умови, щоб вони могли тренуватися і грати у футбол незалежно від пори року.

Дивіться також: Депутат Черкаської міськради побував на тренуванні юних футболістів

 

 

Черкаські освітяни можуть залишитися без заробітної плати

Директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин виступив перед членами виконкому та повідомив, що 15 січня учні шкіл повертаються з канікул і освітній процес не може бути перерваний. Вже потрібно готувати документи для виплати авансу за січень, але це наразі не можливості через не затверджений бюджет.Також можуть виникнути проблеми з оплатою енергоносіїв для дитячих садочків та шкіл.

“Місто жити за 1/12 бюджету не може”, – запевняє головний фінансист Черкаської міськради

 

Секретар Черкаської міськради Радуцький погрожував заслуженому лікарю України

“Ті члени виконкому, що не можуть нормально працювати, пишіть заяву та йдіть у відставку”, – Любов Майборода. Секретар міської ради у телефонній розмові погрожував директору КНП “Астра” Ірині Волощенко.Причиною погроз з боку Радуцького стало звернення від громадськості, щодо політичної ситуації у місті. Про це повідомила під час прес-конференції член громадського Комітету захисту місцевого самоврядування Любов Майборода.

Радуцький шукає політичний прихисток за межами БПП

 

“Місто жити за 1/12 бюджету не може”, – запевняє головний фінансист Черкаської міськради

Виконком вкотре не зібрався для затвердження бюджету. “ Жити та працювати за 1/12 минулорічного бюджету ми не зможемо”,- стверджує головний фінансист міськради. Завтра під час сесії міськради депутати мають затвердити проект бюджету на 2018 рік, але він досі не затверджений виконкомом. Про все це розповіла директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган

Активісти Нацкорпусу принесли на засідання виконкому манекени