У Черкасах підніжжя пам᾽ятника Шевченку перетворюється на смітник

Черкащани ганьблять пам᾽ять поета, викидаючи недопалки та пляшки біля постаменту. Після новорічних свят із кашпо для квітів досі не прибрали пляшки з-під алкогольних напоїв.

Зневага до пророка: кашпо біля пам᾽ятника Шевченку перетворили на попільнички.

Чиновника Черкаської ОДА судитимуть за розтрату 3 млн бюджетних гривень

До суду скеровано обвинувальний акт відносно службової особи Черкаської обласної адміністрації за фактом розтрати понад 3 млн. грн. бюджетних коштів.

Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів при реконструкції напірного каналізаційного колектора в м. Сміла, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна, яке перебувало в його віданні, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, що вчинена в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.
Встановлено, що службова особа управління житлово-комунального господарства Черкаської обласної державної адміністрації шляхом зловживання своїм службовим становищем за попередньою змовою з директором державного підприємства, обвинувальний акт стосовно якого вже скеровано до суду, шляхом підписання акту приймання виконаних будівельних робіт розтратила бюджетні кошти в сумі більш як 3 млн. грн., які перебували в його віданні та відносно яких він був розпорядником.
На даний час до суду скеровано обвинувальний акт відносно службової особи Черкаської обласної адміністрації для прийняття остаточного рішення.

Про це повідомляє Черкаська місцева прокуратура на своїй сторінці у фейсбук.

Хто заплатить більше: у Черкасах обговорили зміни тарифу на газ

Основна мета – підвищення зарплати працівників «Черкасигазу», перегляд витрат на матеріали та послуги в зв’язку з інфляцією, а також включення до тарифу плати за право експлуатації державного майна згідно з постановою Кабміну.

На так звані громадські слухання прийшли півсотні черкащан, більшість із яких – працівники «Черкасигазу». А все через те, що суто формальний захід був погано анонсований. Серед тих, хто пройшов фейс-контроль на варті – преса, голови ОСББ, депутати та громадські активісти. Усі інші отямляться, коли отримають нові платіжки.

Присутнім зачитали абсолютно незрозуміле обґрунтування тарифу, що викликало обурення громади. Жодного аналізу, графіків чи порівнянь: говорили, як «бадяжити» газ та слухали керівника, якого не цікавлять проблеми ОСББ.

Газовий тариф складається із ціни на газ, його транспортування і постачання. Сюди входять матеріальні витрати, на оплату праці, нарахування на заробітну плату, амортизація та інші витрати. Нині йдеться про піврічне балансування у зв᾽язку зі змінами обсягів транспортування.

Тарифні коливання викликали досить емоційне обговорення, більшість присутніх виступили проти здорожчання. Протокол засідання буде готовий до кінця тижня, оприлюднювати його на офіційному сайті «Черкасигаз» відмовився.

П᾽ять черкаських будинків лишилися без газу – на захист мешканців стали депутати міської ради.

У Черкаській міській раді – новий депутат

Лави черкаських депутатів поповнив ще один представник політичної партії «УКРОП» – 42-річний Віталій Мевша, – повідомляють у прес-службі Черкаської міськради. Міська виборча комісія наразі ухвалила всі необхідні для цього рішення.

Текст відповідної постанови від 29 грудня під час позачергового пленарного засідання сесії зачитав голова міської ТВК Володимир Матюша.

Нагадаємо, Віталій Мевша обирався до міської ради на виборах у 2015 році. Нині чоловік працює у місті Дніпро в полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1».

Виконком Черкаської міськради відправили у відставку. 

У свята Черкаси споживають менше електроенергії, – обленерго

Попри численну ілюмінацію, у період новорічних свят споживачі використовують менше електроенергії, ніж зазвичай. У першу чергу, пояснюють фахівці Черкаського міського РЕМ, це пов’язано зі зменшенням обсягів споживання електричної енергії промисловими споживачами. Про це повідомляє сайт “Черкасиобленерго”.

Більш стабільна ситуація з побутовими споживачами.

– У свята вони споживають енергії лише на півтора-два відсотки більше, – розповідає директор Черкаського міського району електричних мереж Вадим Трохимець.

Аварійні ситуації найчастіше виникають через перевантаження мереж споживачами, які перевищують договірні величини споживання щодо потужності, чим і перевантажують власну мережу.

У новорічні свята міські енергетики відпрацювали без аварійних відключень.

Аби і надалі уникати форс-мажорних ситуацій, фахівці ПАТ «Черкасиобленерго» радять споживачам не перевантажувати власні електромережі, а у разі виникнення аварій звертатися до оперативної служби Черкас за номером 15–05 або ж до кол-центру компанії: 33 – 87 – 87. Ці служби працюють у режимі 24/7.

Довідково: у середньому обласний центр споживає 2,3 МВт год електроенергії на добу, тоді як у свята цей показник знижується до 1,9 МВт год.

Фото на заставці: Сергій Криниця (профіль у ФБ)

Ковзанка — найулюбленіше місце відпочинку черкаських школярів

На території ТРЦ “Хрещатик-Сіті” працює каток та гірка для швидкісного спуску. Ці розваги не з дешевих. Одна година проведена на ковзанці коштуватиме 75 гривень. Муніципальний каток, що зазвичай влаштовують у сквері за ОДА ще не працює через погодні умови

Дивіться також:На площі Хрещатик-Сіті запрацювала ковзанка

Патрульні Черкас затримали 18-річну дівчину, яка при собі мала 19 пакетиків з речовинами, схожими на наркотики

10 січня на вулиці Руставі патрульні поліцейські зупинили для перевірки трьох осіб – двох хлопців та одну дівчину.
Під час поверхневої перевірки згідно зі ст. 34 ЗУпНП, у 18-річної черкащанки виявили 19 пакетиків з порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на амфетамін.
Затриману на місці дівчину передали до рук слідчих, які в присутності понятих вилучили дані речовини на експертизу.

Про це повідомляє Патрульна поліція Черкаської області на сторінці у фейсбук.

Дивіться також:Черкаські поліціянти «відпрацьовують» Південно – Західний район