Юних черкащан кличуть до «Фабрики вражень»

Конкурс відеоробіт оголошує обласна бібліотека для дітей. На учасників та переможців творчих перегонів чекають цікаві сюрпризи. Призом для 10 найкращих авторів буде солодкий майстер-клас, ще троє учасників зможуть стати акторами кіно, інші діти отримають заохочувальні призи.

Минулоріч на розгляд журі було надіслано понад 100 заявок. Кількість охочих щороку зростає. Найактивніші – учні середньої та старшої школи.

Минулого року перемогла Карина Присяжненко, яка представила відеороботу на книгу Катерини Мотрич, присвячена коханню Івана Мазепи. Тож заявки приймаються з 15 січня по 25 березня. Не зволікайте.

Дивіться також: «Поет без каменю за душею»: до дня народження Василя Симоненка. 

На Черкаси насуваються хуртовини

За прогнозами обласного гідрометцентру 17-18 та 20-21 січня до керування погоди приступлять активні добре насичені вологою циклони із Балкан, які значно ускладнять погодні умови: сильний сніг, хуртовини, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, пориви вітру 15-20 м/с.

Температура повітря вночі 17-18.01 0..-5º, вночі 20-21.01 -2..-7º, вдень +2..-3º. Такі складні погодні умови в області можуть призвести до суттєвого ускладнення руху транспорту, порушення зв’язку та енергопостачання населених пунктів, ускладнень роботи комунальних служб.

Дивіться також: В Україні очікуються сильні снігопади з 18 січня.

 

За матеріалами СБУ засуджено поплічника терористів

У Черкасах до реального строку ув`язнення засуджено бойовика так званої «ДНР». Оперативники спецслужби встановили, що у 2016 році мешканець Золотоніського району Черкаської області був завербований спецслужбами РФ до незаконного збройного формування – так званого «9 полку морської піхоти «ДНР»».

У березні 2017 року співробітники СБ України затримали бойовика під час перетину державного кордону України з РФ.

Соснівський районний суд міста Черкаси визнав злочинця винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Дивіться також: СБУ провела на Черкащині масштабне антитерористичне тактико-спеціальне навчання.

Звернення про розпуск черкаських депутатів вже надійшло до Верховної ради

Верховна Рада України 9 січня отримала звернення міського голови А.Бондаренка про розпуск Черкаської міської ради. Таку інформацію “Антена” отримала в черкаській міськраді, де ми поцікавилися чи насправді відправив міський голова звернення і чи не лякав він ним депутатів

Дивіться також:Міський голова Черкас готовий йти на перевибори разом з депутатським корпусом

Під час прогулянки Дніпром у Черкасах під кригу провалилися двоє молодиків

15 січня о 14:06 до оперативно-координаційного центру Управління надійшла інформація про двох хлопців, що провалилися під кригу на річці Дніпро, в районі розважально-оздоровчого комплексу “Бочка”.

Подія сталася за 150 метрів від берега. 

Зі слів випадкових свідків, двоє молодиків прямували по Дніпру вздовж берега, коли крига не витримала і вони обоє опинилися у воді. Рибалки, які були неподалік від місця події, по телефону «101» повідомили рятувальників, та водночас прийшли на допомогу потерпілим.

За викликом на місце події було направлено рятувальників 2-ї державної пожежно-рятувальної частини, водолазів з аварійно-рятувального загону спецпризначення, а також водолазів Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби.
Проте ще до появи на місці події співробітників ДСНС, рибалкам, які поповзом дісталися ополонки за допомогою гілок вдалось врятувати 17-річного хлопця. Його 16-річного товариша, який зник під водою, врятувати не вдалося. 

Тіло загиблого через сорок хвилин пошуків було піднято на поверхню рятувальниками 2-ї державної пожежно-рятувальної частини та співробітниками міської комунальної аварійно-рятувальної служби.

Дивіться також: У Черкасах вода забрала життя юнака: рятувальники застерігають відпочивати відповідально. 

Черкаські активісти внесли свої пропозиції до складу нового виконкому

Голова черкаського осередку партії “Національний корпус” Дмитро Кухарчук оприлюднив у Фейсбуці звернення до міського голови від одинадцяти громадських організацій міста. Активісти міста бачать у складі виконавчого комітету двох учасників АТО, відомого спортсмена та журналістку. Чи дослухається до голосу громади міський голова невідомо. Прерогатива вносити до складу виконкому тих, або інших осіб залишається за ним. Дмитро Кухарчук переконаний у тому, що половину чисельного складу мають представляти громадські активісти.

Дивіться також: Новий виконком. Думка експертів. Валерій Воротник

 

Усі на лід: черкаських школярів запрошують безкоштовно покататися на ковзанці

З метою популяризації зимових видів спорту серед населення акція діє до 28 лютого за підтримки міського голови Анатолія Бондаренка. Ковзанка «Метеор» знаходиться на площі ТРЦ «Хрещатик-Сіті» і вона єдина в місті з професійним обладнанням, яка може працювати у будь-яку погоду, незалежно від температури зовнішнього повітря і погодних умов. Безоплатно відвідати льодову арену можна у визначений час із понеділка по четвер організованою групою до 15 учнів. Департамент освіти просить забезпечити супровід дітей на льодову ковзанку та вжити заходів щодо збереження їх життя і здоров’я. Наголошуємо, що ковзанка чекає всіх бажаючих дітей. Програмою передбачено навчання початківців катанню інструкторами під час занять. Напередодні супроводжуючі особи дитячих груп повинні узгодити графік відвідування ковзанки з організаторами акції. За додатковою інформацією звертатися за тел. 0731654575; 0634702938

Дивіться також: Ковзанка — найулюбленіше місце відпочинку черкаських школярів