На виплату соціальної допомоги сім’ям із дітьми (по вагітності, при народженні, взамін аліментів, одиноким матерям та малозабезпеченим, опікунам) спрямовано майже 13 мільйонів гривень

На виплату коштів нарахованих по І періоду січневої соціальної допомоги сім’ям із дітьми (по вагітності, при народженні, взамін аліментів, одиноким матерям та малозабезпеченим, опікунам) по м.Черкаси спрямовано 12,967 млн. грн.

За повідомленням речника департаменту соціальної політики ЧМР, через зміни законодавства відбувається перереєстрація рахунків за допомогами по інвалідності з дитинства; платіжні документи будуть спрямовані в казначейство одразу після їх погодження у податковій. Кошти будуть перераховані на рахунки отримувачів у повному обсязі за умови опрацювання установами банків відомостей.

Платіжні документи на виплату допомог сім’ям з дітьми станом на 13 00 19 січня 2018 року подані до УДКСУ у Черкасах та направлені на банки.

Виплата за іншими видами допомог відбудеться після відкриття рахунків вже наступного тижня.

У Черкаській області залишаються знеструмленими 74 населених пункти

Щодо забезпечення транспортного сполучення:

Рух транспорту на ділянці автодороги М-05 Київ – Одеса на території Черкаської та Кіровоградської областей відновлено в обох напрямках по одній смузі.

До розчищення доріг та буксирування транспорту на даних ділянках залучено 47 одиниць техніки та 103 особи, з них від Укравтодору – 26 одиниць техніки та 39 особи, ДСНС – 17 одиниць техніки та 56 осіб, Міністерства оборони України – 2 одиниці техніки та 4 особи, комунальних служб – 2 одиниці техніки та 4 особи.

Щодо знеструмлення населених пунктів:

Залишаються знеструмленими 365 населених пунктів (Одеська – 284, Черкаська – 74, Чернігівська – 7).

Одеська область: тривають відновлювальні роботи у м. Вилково, для енергозабезпечення насосної станції та лікарні міста залучено 2 пересувні електростанції ДСНС.

Черкаська область: електропостачання насосної станції, яка забезпечує водою м. Золотоноша, відновлено.

Штормове попередження: у ніч з 20 на 21 січня очікується туман, видимість на дорогах – до 200-500 метрів

За повідомленням Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у Черкаській області та у місті Черкаси оголошено штормове попередження: до кінця доби 20 січня та вночі 21 січня очікується туман, видимість на дорогах – до 200-500 метрів.
Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв бути пильними та максимально уважними, дотримуватися Правил дорожнього руху, звертати увагу на знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших. А також наголошує, що під час роботи спецтехніки, водії транспортних засобів мають забезпечити її безперешкодний рух та не створювати заторів.
Прес-служба САД у Черкаській області

 

Дивіться також: Ситуація на лініях електропередач залишається критичною, – міський голова Черкас

«У місті мізерна кількість техніки, яка може прибирати сніг», – директор ЧЕЛУАШ

Після негоди Черкаси перетворилися на снігове королівство: півметрові замети, лід на тротуарах та накати на дорогах. Черкащани скаржаться на комунальників, які вже третю добу працюють понаднормово.

Сьогодні місто рятують виключно працівники бюджетних установ та комунальних підприємств, але людського ресурсу й техніки катастрофічно не вистачає. 11 одиниць спецтехніки від ЧЕЛУАШу і ще декілька тракторів від СУБів. Це все що сьогодні має місто.

Залучити ресурси приватників нині неможливо у зв᾽язку із рішенням виконкому про заборону департаменту ЖКК фінансувати підряди.

Дивіться також: Ситуація на лініях електропередач залишається критичною, – міський голова Черкас. 

Ситуація на лініях електропередач залишається критичною, – міський голова Черкас

Зокрема, він зазначив що ремонтникам вдалося відновити електропостачання. На Дніпровській водоочисній станції було запущено агрегатні насоси і відновлено водопостачання. Енергетики продовжують усувати пошкодження на лініях електропередач. Енергетики мають розчистити високовольтні лінії, що ведуть до об᾽єктів життєзабезпечення міста, – вважає міський голова.

На 21 січня прогнозують нову негоду, тож оперативний штаб продовжує працювати у посиленому режимі. Міський голова вдячний підприємцям, які долучилися до прибирання міста, оскільки у Черкаській міськраді немає механізму для укладання договорів із підприємцями.

Дивіться також: У Черкасах відновлено водопостачання 

Сміла прощалась із загиблим Героєм «Гайдамакою»

Із Михайлом Дімітровим, що мав позивний «Гайдамака», попрощалась Смілянщина. Поховали його у селі Костянтинівка. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях.

дивіться також: У Черкасах попрощались із загиблим воїном АТО.

Працівники міськвиконкому вирушили прибирати зупинки

Наразі на усіх зупинках забезпечено доступ до громадського транспорту. Разом із комунальниками працівники бюджетних установ декілька днів поспіль розчищали місто від снігу та льоду. Нині у місті утворилась ожеледиця та бурульки на дахах будівель, тож черкащан закликають бути обережними.

У Черкасах комунальники розчищають від снігу зупинки.