З пустого в порожнє: депутати Черкаської облради не змогли звернутися до Верховної Ради

На позачергове засідання обранці зібралися аби висловити недовіру обласному керівництву Держгеокадастру, яке нібито не допустило до відкритого аукціону Маньківського фермера. Чоловік тривалий час господарював на земельній ділянці площею 21 га, але не зміг взяти участі у торгах.

Подібні випадки зафіксували й в інших районах області. Через що фермери вийшли на акцію протесту проти Держгеокадастру. Вони вважають, що землі віддають в оренду незаконно. У проекті звернення до ВРУ йшлося про звільнення з посади керівництва обласного та районного рівнів Держгеокадастру, про повторний аукціон та створення громадської ради при Держгеокадастрі.

Обговорення проекту безрезльтативно тривало понад дві години. Керівник обласного управління Держгеокадастру Ольга Залога не отримала можливість виступити з трибуни. У коментарі телеканалу «Антена» вона пояснила, що не має жодного відношення до проведення аукціону на землю.

Зрештою, «за» звернення проголосували лише 37 депутатів. Більшістю голосів підтримали «Внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання створення та діяльності дрібних фермерських господарств і деконцентрації повноважень у сфері земельних відносин».

Дивіться також: «Ситуація має політичний характер», – керівниця черкаського Держгеокадастру. 

У Черкасах безхатько підпалив багатоповерхівку

25 січня на пульт зв’язку оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про пожежу у підвалі 11-поверхового житлового будинку на вулиці Гагаріна.

За словами мешканців будинку, загорання спричинили безхатьки, які обрали технічне приміщення у якості житла.

На місці пожежі працювали чергова зміна оперативно-координаційного центру, чергові караули 2-х пожежно-рятувальних частин міста та аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

Під час боротьби із вогнем рятувальники ретельно обстежили приміщення підвалу, проте людей не знайшли.

Завдяки оперативності та професіоналізму співробітників ДСНС, пожежу о 10:05 вдалося локалізувати, а ще через двадцять хвилин повністю ліквідувати. Внаслідок пожежі вогонь знищив матрац, та пошкодив теплоізоляцію труб тепломережі. Причиною пожежі стала необережність під час куріння одного із безхатьків.

Дивіться також: У Черкасах по бульв. Шевченка горіла адмінбудівля. 

 

«Ситуація має політичний характер», – керівниця черкаського Держгеокадастру

На сесії обласної ради депутати озвучили низку закидів на адресу Ольги Залоги, яка нібито не впорується зі службовими обов᾽язками. У свою чергу  будь-яку інформацію заперечує, каже, що не має жодного відношення до прийняття документів на проведення аукціону. У 2017 році було проведено 152 аукціони, сільські ради отримали 7 млн. 140 тис. грн. З 2014 року земельні ділянки отримали 5208 учасників АТО.

Дивіться також: Черкащани скаржаться на хабарництво в обласному Держгеокадастрі.  

Під час Голокосту у Черкасах загинуло 8000 євреїв

На початок Другої світової євреї складали 40 відсотків населення Черкас. Це орієнтовно 14 тисяч осіб. За офіційними даними Голокосту у Черкасах не було. Жодних документів,що це підтверджують в радянських архівах немає. У Черкасах існувало два гетто та кілька місць де відбувалися масові розстріли. Усі данні про загиблих євреїв є інформацією, що зібрали активісти фонду “Турбота поколінь”. Про все це “Антені” розповів директор обласного благодійного єврейського фонду”Турбота поколінь” Дмитро Співаковський

Дивіться також:Більшість черкащан нічого не знає про масове знищення євреїв у часи Другої світової. – ОПИТУВАННЯ

«Ми своїми руками знищуємо фермерів», – депутат Черкаської облради

Фермери десятиріччями доглядають за землею, а потім не отримують її на аукціоні. Така проблема існує в усіх районах області.

Дві години поспіль депутати вносили правки у звернення до вищого державного керівництва щодо врегулювання цього питання. Зрештою, рішення так і не було прийнято.

Дивіться також: Черкаські фермери виступають за продовження мораторію на продаж землі. 

П’ятеро своїх представників пропонують до нового виконкому учасники АТО Черкащини

Член Координаційної ради учасників АТО Черкаської області, голова Черкаського міського осередку партії “Національний корпус” Дмитро Кухарчук озвучив журналістам список кандидатур до нового складу міськвиконкому

Дивіться також: Атовці консолідували зусилля, аби вплинути на політичну кризу в Черкасах

 

Більшість черкащан нічого не знає про масове знищення євреїв у часи Другої світової. – ОПИТУВАННЯ

Містяни плутали Голокост з Голодомором та намагалися розповісти про сталінські репресії. Більшість перехожих навіть не знають, що це таке

Дивіться також: Як Ви вчините, якщо просто неба знайдете 500 гривень?-ОПИТУВАННЯ