У Черкасах відбулися збори з відкликання депутата Радуцького

Захід відбувся у відкритому режимі в приміщенні Черкаської міськради. Громадський спокій під час зборів забезпечували працівники поліції. «За» відкликання Олександра Радуцького проголосували 509 виборців, троє – утрималися. Після цього має відбутися засідання ТВК, наступного дня оголошується збір підписів жителів округу протягом 20 днів. Після цього ТВК оголошує рішення про звернення до вищого керівництва партії, від якої балотувався депутат.

Дивіться також: Керівник Черкаського Нацкорпусу розповів про події на заводі АТЕК, Радуцького та “пильну увагу” з боку СБУ. 

У Черкасах хочуть збудувати парк за 60 млн гривень

З такою ініціативою виступила «Дирекція парків». Рекреаційну зону площею 16,3 га планують облаштувати у мікрорайоні «Лісовий». На розробку проекту уже витратили 850 тис. грн. з громадського бюджету.

Згідно проекту, парк мають облаштувати усім необхідним для сімейного та активного відпочинку. Серед передбачених робіт – створення доріжок, алей, встановлення лав, столів,  урн, альтанок, терас, мангалів-барбекю, гамаків, облаштування бювету, створення системи освітлення, інсталяцій з деревами тощо. Також передбачено встановлення канатної траси, скеледрому, роледрому, велопрокату та тенісних столів для активного відпочинку.

Рубати дерева обіцяють по-мінімуму за наявності відповідних дозволів. А от де брати гроші на реалізацію проекту – автори не знають. Сподіваються на міський, обласний, державний бюджет та інвестиції. Створення парку лобіює екс-очільник «Дирекції парків» та колишній секретар міськради Олександр Радуцький. Він пропонує заводити інвесторів, які матимуть вигоду зі своїх капіталовкладень. Як відомо, на території парку планується розміщення багатьох об᾽єктів торговельно-розважальної інфраструктури.

Також проект активно просуває депутат Руслан Зоря, відомий як учасник скандальних земельних питань. Хто наживеться на черкащанах та у скільки обійдеться місту утримання об᾽єкту – наразі невідомо.

Дивіться також: У Черкасах спільнота людей з особливими потребами хоче збудувати парк.

Фестиваль східних танців пройшов у Смілі

Понад 70 юних красунь зібралися на фестиваль східних танців. Його організатором традиційно стала громадська організація «АІША».Учасниці, незалежно від віку, вражали яскравими та неповторними образами, музичним виконанням та особливою пластикою, що притаманна танцівницям Далекого Сходу. Вони виступали як індивідуально, так і в складі ансамблів.

Дивіться також: У Смілі визначали кращих боксерів

В Україні відбулися зміни правил пенсійного забезпечення військових

Перерахунок пенсій військовим це питання, що викликало соціальну напругу. Протягом березня 2018 року опрацьовані усі документи в розпочалися часткові виплати за новими правилами. На обсяги пенсійного забезпечення впливатимуть посадовий оклад, військове звання та вислуга років військовослужбовця

Дивіться також: 80% юнаків в Черкаській області ухиляються від служби в армії

На Великдень у Черкасах буде тепло

Перша половина Страсної седмиці на Черкащині відзначиться невеликим похолоданням, а в другій – температура знову підвищиться до майже літніх значень +13..+18, але вночі буде прохолодно +2..+7º, повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр.

На Великдень очікується надходження на Черкащину інтенсивного тепла з південного заходу. Опади НЕ прогнозуються. Вдень повітря прогріється аж до +17º, проте вночі прохолодно +1…+6º, тому відвідувачам великоднього богослужіння варто вдягатися тепліше.

До речі, стійкий перехід середньодобової температури повітря через +8, з яким і пов’язується завершення опалювального сезону, прогнозується одразу після Великодня. Однак, ночі ще будуть прохолодними, тому заклади соціальної інфраструктури, а особливо дитячі садочки та лікарні, ще декілька днів потребуватимуть опалення.

У квітні у зв’язку зі святами 2 понеділка будуть вихідними

З огляду на положення КЗпП і розпорядження Кабміну про перенесення робочих днів у 2018 році, понеділки 9 і 30 квітня стануть в Україні додатковими вихідними днями. Один із них доведеться відпрацювати в травневу суботу.

Цього року Великдень припадає на 8 квітня. Тому з урахуванням положення ст. 67 КЗпП про те, коли святковий або неробочий день збігається з суботою або неділею, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого, тобто, на понеділок, 9 квітня.

Крім того, чотириденні канікули утворюються на Першотравень – з 28 квітня по 1 травня. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.01.2018 № 1-р «Про перенесення робочих днів у 2018 році», робочий день 30 квітня роботодавцям пропонується зробити вихідним. Через це субота, 5 травня, стане робочим днем.

Сьогодні у стінах ЧІПБ ім Героїв Чорнобиля, привітали команди переможці спортивних змагань

2 квітня у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України під час загального ранкового зібрання в. о. начальника інституту Олександр Тищенко подякував співробітникам, які брали участь у підготовці Чемпіонатів ДСНС України з пожежно-прикладного спорту у приміщеннях, відмітив належний рівень проведення змагань та високі досягнення команди ЧІПБ, що здобула друге місце в загальнокомандному заліку. Також Олександр Михайлович нагородив Грамотами інституту спортсменок жіночої збірної команди ЧІПБ з волейболу, які вибороли перемогу на XVI Універсіаді Черкаської області серед вищих навчальних закладів. Присутній на заході громадський діяч Араік Мкртчян вручив цінні подарунки представникам команд-переможниць ЧІПБ у спортивних змаганнях: жіночій команді інституту з волейболу, збірній з пожежно-прикладного спорту та збірній з футзалу

Дивіться також: Черкаські рятувальники провели багаторівневе навчання