У Черкасах відкрили виставку “Мамина сила”

Автор проекту – Ольга Носова-Єлісєєва – фотограф та матуся, яка втілила в життя мрію показати емоційний зв’язок між матір’ю та дитиною, передати інтимність моменту під час годування груддю та закликати жінок не відмовлятись від природного годування діток.

«Мамина Сила» – це світлини 16 годуючих жінок із Черкас, які відкрились авторці проекту та стали героїнями неймовірно емоційних світлин.

Співорганізатором заходу став черкаський обласний осередок Національного Корпусу. Зокрема, голова осередку Дмитро Кухарчук привітав організаторів із відкриттям виставки і наголосив на важливості підтримання традиційних родинних цінностей:

«Протягом усього процесу свого становлення суспільство зазнавало безліч трансформацій, однак єдиною і найважливішою складовою його існування залишається традиційна родина – турботлива матір-берегиня сімейного вогнища і батько-захисник. Автор проекту змогла передати неймовірну емоційність процесу годування груддю та радості материнства. Дякуємо за такий проект».

Дивіться також: У Черкасах мама і донька представили мистецькі скарботвори. 

Ігрові автомати, труни та автівки: яке майно конфіскували у черкаських боржників

Минулого року державні виконавці вилучили понад 600 позицій рухомого майна, з них 40 об᾽єктів нерухомості та 93 транспортні засоби.

Минулоріч найдорожче реалізували нерухомість, пригадує Вікторія. Майже за 3,5 млн. грн. продали маєток у Білозір᾽ї. Покупці торгуються і за посуд, і за шоколад. Речі, що не реалізували пропонують стягувачу за рахунок погашення боргу. Якщо майно не купили – його повертають боржникові, або безоплатно передають соціальним установам. Серед речей, виставлених на реалізацію: автівки, човни, побутова техніка, меблі, комп᾽ютерні деталі, коври, лампи, гамаки та навіть запальнички і протигази.

За три роки діяльності підприємства державний бюджет поповнився на понад 300 млн грн. Наразі на участь у торгах зареєстровано понад 600 тис. заявок і показник зростає щомісяця, що свідчить про популярність сервісу серед населення та довіру покупців.

Дивіться також: У Черкасах відбувся рейд по домівках злісних неплатників аліментів. 

У Черкасах стартує проект «Автоакадемія»

Запускає ініціативу автомобільний клуб «Черкаси». Суть проекту полягає у змаганнях з автомобільного спорту серед студентів різних навчальних закладів. В автомобільній академії готуватимуть пілотів, механіків і менеджерів.  Перші змагання відбудуться вже 29-30 червня.

До проекту долучилися вже 4 заклади профтехосвіти. Фахівці проводитимуть навчання та надаватимуть матеріальну базу, крім власне автівок, які купуватиме навчальний заклад. Змагання будуть проходити на базі для серійних автомобілів. До речі, їздитимуть на запорожцях.

Дивіться також: На раритетних автівках у Черкасах побували учасники «Зіркового ралі». 

На сесії Черкаської міської ради розглядали лише земельні питання

Під час сьогоднішнього сесійного засідання депутати розглядали лише питання пов’язанні із землевідведенням. Ці питання стосуються як юридичних осіб так і простих пересічних черкащан. Окремо розглядалися питання про виділення земельних ділянок учасникам АТО. Депутати з’явилися на засіданні в кількості достатній для продуктивної роботи і працювали злагоджено та консолідовано. Жодних прецедентів пов’язаних з порушенням регламенту роботи сесії, наприклад “кнопкодавства”, зафіксовано не було. Робота у сесійній залі проходила у дружній атмосфері з товариськими жартами та гумором.

Дивіться також: Депутати намагаються розібратися у конфлікті між підприємцями та КП “Черкаські ринки”

У Черкасах мама і донька представили мистецькі скарботвори

Авторська виставка Марини та Вікторії Філь відкрилась у Галереї народного мистецтва, що на Хрещатику. Майстрині представили різновиди народного ремесла, здебільшого вироби образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.
У своїх роботах майстрині використовують виключно авторські задуми та візерунки. Тяжіють до традиційних орнаментів середньої Наддніпрянщини. Вікторія навіть витинанки виготовляє за мотивами українських пісень. Майстрині залюбки діляться своєю творчістю, дарують близьким людям та виготовляють вироби на замовлення.

Дивіться також: У черкаському музеї показують «Кольори квітня».  

Чи нестимуть черкащани на кладовища у поминальний день штучні квіти: ОПИТУВАННЯ

Громада та церков закликає українців не зносити на цвинтарі квіти з пластику та не вживати на кладовищах їжі і алкоголь. Дехто з перехожих черкаського середмістя з цим погоджується, а дехто стверджує, що традицій треба дотримуватися

Дивіться також: Чи заощаджуватимуть черкащани на Великодньому кошику: ОПИТУВАННЯ

Золото Чемпіонату України з карате у смілян

На початку квітня у Ужгороді проходив Чемпіонат України з годзю-рю карате серед дорослих, юніорів та юнаків . У спорткомплексі «Юність» зібралось більше шестисот спортсменів із 19 областей України. У збірну команду, що представляла Черкащину, як завжди увійшли і смілянські юні каратисти. Шість вихованців ДЮСШ «Олімп» та СК «Монарх» змагались за правилами олімпійського карате у категоріях ката у шубу кумі те, а також у повно контактних поєдинках годзюрю, Ірікумі Го та Ірікумі Дзю.Команду смілян до змагань готували тренери Сергій та Олександр Пітенки.

Дивіться також: Сміляни повернулися з відкритого чемпіонату Черкаської області з годзю рю карате