У Черкасах «батько українського бестселера» презентував історичний роман

Книгу «Троща» видали наприкінці літа 2017-го. За три місяці читачі розкупили понад 26 тисяч примірників. Через такий ажіотаж на початку листопада роман додрукували третім накладом. У Черкасах відомого українського письменника зустрічала повна зала шанувальників у БК ім. І.Кулика.

До Черкас Василь Шкляр приїхав на запрошення свого земляка, а нині міського голови Черкас – Анатолія Бондаренка.

Шанувальницею творчості письменника є й заслужена художниця України, черкащанка Олександра Теліженко. Домашню бібліотеку вона поповнила відразу двома виданнями з підписом Василя Шкляра.

Сьогодні Василь Шкляр є одним із найвідоміших українських письменників,  володарем Гран-прі конкурсу «Золотий бабай», премії «Сучасність»,  «Олігарх» та «Спіраль століть». А також лауреатом Шевченківської премії (2011). Книги Василя Шкляра перекладено англійською, болгарською, вірменською, шведською, словацькою, російською мовами.

Дивіться також: Молодий черкаський журналіст презентував власну книгу. 

Черкащан закликають позбутися хімічної залежності

Духовно-консультативний центр «Покрова» пропонує первинне консультування, курс амбулаторної реабілітації, групи взаємодопомоги, підтримку членів родини.

Місто Черкаси, Свято-Троїцький собор, тел.: 098 322 41 34.

Дивіться також: У Черкасах п᾽яниць і наркозалежних рятують силою духу. 

Голова Держгеокадастру Черкащини позивається до обласної ради

Перед сьогоднішнім сесійним засіданням голова обласної ради Олександр Вельбівець довів до відома колег той факт, що на прийняте ними рішення про діяльність начальника Головного управління Держгеокадастру Черкащини Ольги Залоги, а саме про недовіру їй та вимогу усунути із займаної посади, надійшли документи від юристів, які доводять у суді неправомірність дій депутатів обласної ради. Сама очільниця обласного Держегеокадастру пов’язує подібні звернення від депутатів, тим що вони певно лобіюють інтереси деяких потужних латифундистів Черкащини. Ольга Залога переконана, що останню крапку в цій справі поставить суд. Подібні питання мають вирішуватися виключно в законному полі

Дивіться також: Бунт агробаронів Черкащини. Депутати облради вимагають відставки голови Держгеокадастру

 

Футбольне непорозуміння: у Черкасах шкільна команда не змогла поборотися за «Шкіряний м᾽яч»

Після наполегливих тренувань учні з незрозумілих причин не взяли участі у змаганнях. Йдеться про команду Черкаської спеціалізованої школи №17, до складу якої входять хлопці 2006 року народження.  Про прикрий випадок кореспондентам телекомпанії «Антена» розповів дідусь одного зі школярів, а за сумісництвом і тренер Володимир Макаров.

В обласному управлінні освіти пояснили, що є лише організаторами змагань і не мають жодного стосунку до фінансування. У соціальній мережі батьки також нарікають на адміністрацію школи, яка завчасно знала про участь команди у змаганнях і ніяк не посприяла вирішенню питання. Як повідомили у навчальному закладі, директор Дмитро Бунякін нині перебуває на курсах, тож зв᾽язатися з ним не вдалося. У міському департаменті освіти дивуються обуренню батьківського комітету, адже змагання проходили у Черкасах і не потребували зайвих витрат.

Дивіться також: У Черкаській школі з᾽явився новий футбольний майданчик. 

Депутати обласної ради підтримали колектив ПАТ “Черкасиобленерго” своїм зверненням

За підписання мирової угоди між Черкасиобленерго та Азотом сьогодні голосували депутати обласної ради. Відповідне звернення зачитав депутат обласної ради Костянтин Омаргалієв.З проханням підтримати підприємство,яке не має змоги розвиватися через багатомільйонну заборгованість, звернувся голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук. Депутати обласної ради більшістю голосів підтримали звернення до Фонду Держмайна

Дивіться також: Працівники “Черкасиобленерго” вийшли на мітинг під стіни обласної ради

Працівники “Черкасиобленерго” вийшли на мітинг під стіни обласної ради

З плакатами та транспарантами депутатів обласної ради зустрічали працівники найпотужнішого енергопостачального підприємства області. Вимога до депкорпусу єдина підтримати рішення, що має розв’язати тривалий конфлікт між ПАТ “Черкасиобленерго” та Їхнім боржником ПАТ “Азот”. Згодом мітингарі перемістилися до сесійної зали. Позиція керівництва Черкаської облдержадміністрації тотожна з колективом “Черкасиобленерго”.Колектив підприємства вимагав від депутатів справедливого рішення і допомоги в підписанні мирової угоди між ПАТ “Азот” та “Черкасиобленерго”

Дивіться також: У “Черкасиобленерго” практично відсутня заборгованість виплат заробітної плати

Колектив Черкаської станції переливання крові вийшли на акцію протесту

Лікарі та персонал Черкаської станції переливання крові протестують проти того, аби в Черкасах з’явилася приватна фірма, що буде переливати кров. Працівників комунального закладу в акції протесту підтримали активісти Національного корпусу. Рішення про передачу майна Черкаської станції переливання крові в оренду приватній структурі мають сьогодні прийняти депутати обласної ради

Дивіться також: Черкаський Нацкорпус провів попереджувальну акцію під стінами обласного управління Нацполіції