Незабаром проїзд у черкаських тролейбусах стане 3 грн

Таке рішення прийняв виконавчий комітет у зв᾽язку зі здорожчанням електроенергії, запчастин та збільшенням розміру мінімальної зарплати. Детальніше – далі у сюжеті. Після підрахунку пільгових категорій пасажирів буде здійснено монетизацію також міська влада планує запровадження електронного квитка. Перевізників закликають підвищувати якість послуг з метою встановлення обґрунтованого тарифу.

Дивіться також: На засіданні виконкому черкаські перевізники вимагали підняття тарифів. 

На поточний ремонт черкаських доріг спрямували 18 млн грн

За словами  в. о. директора департаменту ЖКК Сергія Танюка, першочергово буде відремонтовано шляхопровід на просп. Хіміків, бульв. Шевченка, Сагайдачного, Симиренка. Тендер на поточний ремонт доріг буде проведено найближчим часом, тож ремонтні роботи стартують за 2-3 тижні. Капітально планують відновити вул. Симиренка і Пастерівську.

Дивіться також: У Черкасах ремонтують вулицю Б. Хмельницького. 

Жодна школа Черкас не має нормальної пожежної сигналізації

Сергій Воронов розповів “Антені” про проблеми, які наразі існують в роботі департаменту освіти та гуманітарної політики. Цьогоріч на капітальні та поточні ремонти закладів освіти виділено понад 80 мільйонів гривень. Більшість робіт, що будуть виконані цього року пов’язанні з ресурсозбереженням та утепленням фасадів навчальних закладів. Аби усі навчальні заклади забезпечити необхідним протипожежним устаткуванням необхідно майже 500 мільйонів гривень

Дивіться також: Сергій Воронов розповів про новації та проблеми з харчуванням школярів Черкас

Черкаський виконком без міського голови прийняв низку важливих рішень

Головував на засіданні виконкому перший заступник міського голови Ігор Волошин. Виконавчий комітет затвердив зміни у складі топонімічної комісії, прийняв рішення по видаленню аварійних дерев на вулицях Черкас, та попри очікування працівників Комітетів самоорганізації населення відмовив у затвердженні програми,яка передбачала збільшення заробітних плат працівникам цих установ. Причина відмови банальна – відсутність коштів. Пори те,що цю програму розробили, але у міському бюджеті зайвих півтора мільйони гривень не знайшли. Збільшити зарплати працівникам КСНів планували до 8500 тисяч гривень голові комітету та до 8000 гривень секретарям. Обурені працівники установ демонстративно залишили залу засідань. Також члени виконавчого комітету прийняли ще низку важливих рішень пов’язаних із повсякденними процесами життєдіяльності міста

Дивіться також: Членам виконкому принесли “могарич” за затвердження місць для торгівлі квасом

Членам виконкому принесли “могарич” за затвердження місць для торгівлі квасом

Під час сьогоднішнього засідання члени виконкому із другої спроби затвердили місця на вулицях Черкас де торгуватимуть квасом цього літа. Попри кілька зауважень,що стосувалися деяких торговельних місць, члени виконкому дозволили торгувати квасом на вулицях Черкас. За що отримали символічного “могарича”. Єдине істотне зауваження від членів виконкому стосувалося площі перед Центром дитячої та юнацької творчості. У цій частині черкаського середмістя бочок з квасом не буде

Дивіться також:Черкаський місквиконком ухвалив низку рішень

У Смілі презентували збірку дитячих творів «Калиновий сонет»

23 квітня у Смілі презентували збірку дитячих творів, що вийшла у світ під назвою «Калиновий сонет». Її авторами стали більше 20-ти вихованців літературної студії, що вже два роки діє при Смілянському районному Центрі дитячої та юнацької творчості. Керівником літстудії є відома на теренах не лише Смілянщини, а й далеко за її межами, письменниця Тетяна Шугар-Благодарна. Тож цього разу ті, хто прийшов на презентацію нової збірки, дізналися, що ця чарівна жінка не тільки сама пише чудові поезії, а й допомагає дітям розвивати талант та плекати любов до літературного слова, природи , рідної землі. Презентація збірки «Калиновий сонет» видалася доволі символічною, оскільки цього дня уся світова спільнота відзначає Міжнародний день книги та авторського права. Привітати юних літераторів з дебютом на письменницькій ниві та їхнього наставника завітали прийшли справжні гуру пера – Володимир Ткаченко і Лілія Пугач-Блискавиця.Підтримали творчі починання молоді і керівники міста та району. Володимир Грошев, за фінансового сприяння якого і побачила світ дана збірка, назвав юних авторів достойними представниками смілянської еліти та подякував директору Центру дитячої та юнацької творчості за підтримку і розвиток талановитих дітей. З теплими словами вдячності відзначив голова райради і роботу керівника студії, котра як ніхто інший розуміє дитячий світ поезії.

Дивіться також: У Смілі пройшов фестиваль талановитих родин

Пожежу в черкаській промзоні гасили майже 100 рятувальників

23 квітня о 15:55 до оперативно – координаційного центру Управління надійшло повідомлення про загоряння на відкритому майданчику промзони старих автомобільних покришок.

Як стало відомо, на території колишньої першої черги заводу Хімічного волокна в районі проспекту Хіміків, працювало приватне підприємство по переробці старих автомобільних покришок. В технології переробки шин на важкі нафтопродукти, використовувалися саморобні ректифікаційні колони та легкогорючі розчинники.  За попередньою інформацією, пожежа сталася через порушення технологічного процесу, зокрема, розгерметизацію однієї із ємностей з розчинником та його розливу на шини.

Коли на місце події прибули перші пожежні розрахунки, проща пожежі становила 300 квадратних метрів і, через значний вилив розчинника швидко поширювалася. Для посилення угрупування рятувальних сил на місці події, по Черкаському гарнізону було оголошено підвищений номер виклику. Загалом, на боротьбу із вогнем до місця пожежі прибули 12 одиниць основної та спеціальної техніки. На бойових дільницях працювали 98 рятувальників, серед яких також були два відділення навчальної пожежної частини Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Рятувальникам вдалось зупинити поширення вогню на площі в 400 квадратних метрів, а також запобігти закипанню та розгерметизації 5-ти ємностей з нафтопродуктами, в яких зберігалося 25 кубічних метрів мастила.

Пожежу було локалізовано о 17:38, повністю ліквідовано о 17:45. На місці події працює дослідно-випробувальна лабораторія, а також мобільно-оперативна група Управління ДСНС.

Дивіться також: У черкаській промзоні масштабна пожежа.