У Смілянському коледжі харчових технологій відбувся випускний

Хвилююче, надзвичайно щире і разом з тим урочисте свято відбулося в Смілянському коледжі харчових технологій Національного університету харчових технологій – випуск молодих спеціалістів!

Свято розпочалося з урочистого привітання Заслуженого працівника освіти України, кандидата технічних наук, директора коледжу Олександра Івановича Хоменка.

Завершилися навчальні заняття, пройшов напружений та відповідальний період – захист дипломних проектів… Завдяки творчій та наполегливій праці всього педагогічного колективу, підтримці батьків студенти навчання завершили. Загалом цьогоріч дипломи вручили 121 випускнику денної форми навчання.

Гордістю коледжу є 14 найкращих  випускників. Вони отримали дипломи з відзнакою та грамоти за відмінне навчання. Заступник директора з навчально-виховної роботи разом із  завідувачами відділень під бурхливі оплески присутніх вручили дипломи молодших спеціалістів вже тепер колишнім студентам коледжу . Для їх батьків пролунали слова подяки за виховання таких дітей. Батьківський комітет в свою чергу привітав випускників із важливим етапом дорослого життя, і подякував педагогам коледжу.

Двом випускникам закладу за особливі досягнення у розвитку молодіжної політики були  вручені грамоти Управління сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА. Ще ряд випускників за  особистий внесок у розвиток студентського самоврядування були нагороджені грамотами управління освіти Смілянської міськради.

Традиційно відбулося відзначення творчих та активних особистостей.  Визначено найдостойніших, що будуть носити звання  переможця у  номінації «Зірка СКХТ» та  «Громадський лідер СКХТ ». Із  зірковими статуетками в руках ці хлопці  від імені всіх випускників подякували викладачам коледжу за міцні знання, теплоту сердець і розуміння. Запевнили – будуть гідно нести звання випускника СКХТ, прославляючи рідну аlma mater корисними справами.  А нині дарують всім присутнім на святі   танцювальні композиції та запальні пісні.

Випускники  хоча і прощаються з технікумом – проте прощатися один з одним ці юнаки і дівчата точно не збираються. Дипломи та професії у них ідентичні, тож раді будуть якщо вчитись далі чи працювати будуть також недалеко один від одного! Головне, що перспективи у випускників СКХТ є. Переваги при вступі у Національний університет харчових технологій і безліч можливостей для працевлаштування.

Дивіться також: Смілянські “лідери” відсвяткували випускний.

«Школа мерів» зібрала черкащан на публічну дискусію

Йшлося про формування нової управлінської культури в містах, яка ґрунтуватиметься на системному стратегічному мисленні, відкритій публічній політиці та принципах належного врядування.

“Школа Мерів” – це інноваційна освітня програма, що покликана підготувати діючих міських голів та кандидатів у мери разом з їхніми командами до управління містами в умовах децентралізації.

В циклі регіональних дискусій черкащани проявили найбільшу активність серед українських міст. Участь у заході взяли біля півсотні активістів, місцевих політиків, експертів та журналістів.

Цьогорічна програма має на меті допомогти місцевим лідерам бути більш ефективними та конкурентоспроможними.

Дивіться також: У Черкасах працюють над розробкою стратегії розвитку міста.

 

 

 

У Черкасах розпочав роботу літній табір юних моряків

Тут діти вивчатимуть судноплавство на практиці та проходитимуть курс військово-патріотичного виховання. Все по справжньому: вартові на воротях, польові намети, фізичні навантаження, вишколи та навіть бронетранспортер. Протягом зміни 70 юних моряків будуть поєднувати навчання і відпочинок.

Морські піхотинці прибули до юних черкащан прямо з передової. Тож, як ніхто, знають усе, що потрібно справжньому моряку.

Мріє про далекі плавання і вихованець Клубу юних моряків – Аскольд. Хлопець займається у школі близько року, а вже входить в екіпаж човна.

Незабаром морські піхотинці планують організувати своїм наступникам справжню бойову тривогу з висадкою десанту на берег. Тож найцікавіше у таборі тільки починається.

Дивіться також: У Черкасах юні моряки вивчають судноплавство на унікальному катері.

Середмістя Черкас перетворилося на дошку рекламних оголошень

Особливо неприглядний вигляд має зовнішня реклама, розміщена біля Будинку торгівлі. Незабаром між торговим центром та кінотеатром «Україна» планують збудувати іще один магазин.

Проблема із розміщенням зовнішньої реклами існує в усіх українських містах, тож днями Верховна Рада України прийняла закон, яким забороняється використовувати елементи контактної мережі для розміщення реклами. Оскільки рекламоносії засмічують вулиці, спотворюють архітектуру та негативно позначається на безпеці дорожнього руху.

Дивіться також: У Черкасах недобросовісні рекламодавці засмічують міське середовище. 

Сесію черкаської облради зірвали через курники

Прихильники та противники будівництва птахоферм на Чигиринщині ледь не побилися ще до початку сесійного засідання. Сільські громади зібралися біля будинку рад з гучномовцями та плакатами з метою негайно вирішити питання.

Попрацювати конструктивно депутатам не вдалося, адже мітингарі заблокували трибуну.

Селяни порушували регламент, галасували, співали народні пісні та звинувачували магната Косюка, котрий курятниками знищує українські землі.

Випустивши пар протестувальники покинули сесійну залу ні з чим. А депутати після перерви не зібралися. Тож засідання перенесли на 6 липня.

Дивіться також: Черкащині загрожує екологічне лихо.

У Черкасах відзначили День народження Національної поліції

З нагоди річниці черкаські поліцейські влаштували свято для дітлахів. Дітей ознайомили з правилами дорожнього руху, роботою регулювальника покатали на службовому автомобілі. Хлопці та дівчата приміряли амуніцію поліцейського підрозділу ТОР. Усіх учасників свята пригостили цукерками та солодощами.

Дивіться також: Поліція влаштувала нічний рейд біля черкаського ТРЦ.