У Смілі розпочато ремонт доріг

Можна з упевненістю констатувати – ремонт доріг у Смілі розпочато. Наразі такі довгоочікувані роботи киплять на в’їзді у Смілу зі сторони Костянтинівки.
Відбувається поточний середній ремонт відрізку автошляху на вулиці Незалежності. Від стели і до містка наразі ведуться підготовчі роботи. Фрезерують покриття, адже тут дорога була із значною ямковістю і буграми. Фрезою зняли зайве і вирівняли, залишили потрібний ухил, щоб вода стікала. На цьому відрізку буде укладатись суцільне перекриття полотна. Товщина слою буде 8 см укатаного асфальту, запевняють підрядники. Далі і аж ж по перехрестя вулиці Незалежності і Уманської асфальт буде укладатись картами. Кожен квадрат буде від 5 до 25 метрів. Роботи виконує черкаська фірма «Лємош».
Начальник управляння ЖКГ Сміли запевняє , хоча і існує чимало перепон , дороги у місті ремонтуватись будуть і надалі.
Проте провести тендер – це лише перша частина важкого шляху у ремонті доріг, констатує Сергій Чередніченко. Нажаль ситуація у Смілі не проста .
Крім капітальних ремонтів доріг напрацьовуються і шляхи усунення ямковості на інших дорогах Сміли.

Дивіться також: У Черкасах зупинився ремонт доріг через відсутність асфальту.

 

У Черкасах хочуть відремонтувати Пагорб Слави

До кінця року на поточний ремонт меморіального комплексу планують витратити майже 100 тис грн. Інформацію розміщено на сайті «Прозоро», про види робіт наразі невідомо. Відповідальний за виконання  робіт КП «Комбінат комунальних підприємств».

Дивіться також: Який вогонь горітиме на Пагорбі Слави – поки що невідомо.

Черкаський суд випустив винних у справі Сергієнка із «клітки» в залу

У Соснівському райсуді Черкас відбулося чергове засідання у справі вбивства корсунського журналіста Василя Сергієнка. Присутніх представників громадськості обурив той факти, що суд випустив винних у справі Сергієнка з ізольованого приміщення у залу. Таким чином судді підтримали клопотання адвоката підозрюваного.

У залі підозрювані знаходились під охороною, але конвой не реагував на спілкування їх між собою. Що є грубим порушенням.

Сторона обвинувачення, вважає, що судді знехтували рішенням Придніпровського суду, що призначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наступне засідання суду у справі Сергієнка відбудеться 10 липня о 10:00 ранку.

Дивіться також: Активісти Нацкорпусу обуренні відводом суддів у справі Сергієнка.

 

Черкаська майстриня створює дивовижні картини з вовни

Персональна виставка майстрині Ірини Петрик «Вовняні барви» відкрилася в обласному краєзнавчому музеї. До уваги відвідувачів – колекція картин, виконаних у техніці «фелтинг», що надає роботам об᾽єму та реалістичності.

Більшість композицій – сюжеті на біблійну, козацьку, інтимну та пейзажну тематику. Власне авторка за фахом інженер-економіст, але з дитинства захоплюється різними видами рукоділля. Шанувальників декоративно-прикладного мистецтва запрошують до Краєзнавчого музею протягом липня.

Дивіться також: У Черкасах відкрили пам᾽ятні знаки видатним українцям.

У селі Домантове були знайдені 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм

У Золотоніському районі, у лісовому масиві на території старого села Домантове, під час проведення земляних робіт були знайдені 2 артилерійські снаряди калібром 76 мм, повідомляє речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

На місці події виставлено охорону.

До аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС подано заявку на їхнє знищення.

У Черкасах відзначили День національної поліції

Урочистості відбулися на площі ім. Б. Хмельницького за участі правоохоронців, представників влади та громадськості. Традиційно поліцейським вручили подяки та нагороди. А керівнику ГУНП в Черкаській області присвоїли звання генерала.

Привітали правоохоронців представники обласної та міської влади. По завершенню урочистостей бажаючі могли ознайомитись із роботою підрозділів поліцій.

Дивіться також: У Черкасах відзначили День народження Національної поліції.

 

У Черкасах під час пожежі евакуювали 10 людей

4 липня о 16:45 виникла пожежа на другому поверсі 5-ти поверховому житловому будинку на вулиці Різдвяній, – повідомляє прес-служба Управління ДСНС в Черкаській обл.. На місце події одразу прибули рятувальники 2-ої Державної пожежно-рятувальної частини, зусиллями яких о 17:02 пожежу вдалося локалізувати, а о 17:06 — повністю ліквідувати. Через загрозу людям, вогнеборці провели евакуацію 10 мешканців будинку із верхніх задимлених поверхів. Причина пожежі встановлюється.

Дивіться також: У Черкасах горіла дев᾽ятиповерхівка.