Кризова ситуація медичної галузі Сміли

«На сьогодні дефіцит по галузі охорони здоров’я Сміли, зокрема на заробітну плату, складає 11 млн. грн. Наявних коштів вистачає лише до серпня-вересня»

Дивіться також: Смілянські діти відвідали з екскурсією Верховну Раду

 

У Черкасах по вулиці Надпільній ремонтують тепломережу

Роботи виконує КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» на пішохідній частині вулиці. Аварійне відновлення мережі буде завершено протягом доби. Також з 9 до 20 липня проводитися ремонт теплової мережі по вул. Гоголя. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету

Дивіться також: Інтереси черкаських перевізників намагається відстояти Обласна профспілка автомобільного транспорту

 

 

Вторинне житло в Черкасах дорожчає

За даними порталу Domik.ua вартість квартир вторинного ринку нерухомості у Черкасах на початку червня цього року дещо зросла, в порівнянні з попереднім періодом. У 70% випадків купують житло невеликих площ. Попит на трикімнатні квартири відсутній. Клієнти однаково цікавляться новобудовами і багатоквартирними будинками старого житлового фонду. Фахівці зазначили, що 70% покупців купують житло з чорновою обробкою, а 30% – з готовим ремонтом. Більше користуються попитом недорогі житлові об’єкти.На початку 2018 року покупці найчастіше купують квартири в житлових багатоквартирних будинках, розташованих в районах Сєдова, Митниця і Придніпровському

Дивіться також: Незабаром великогабаритне сміття вивозитиме «Черкаська служба чистоти»

 

У Черкасах втретє відбулося «Зіркове ралі»

П᾽ять автівок із різних куточків України опівдні вишикувались на Соборній площі. Цьогоріч участь у перегонах бере рекордна кількість учасників: 38 екіпажів, серед них автомобілісти з Білорусії. Більшість стартувала з Києва. Команда «ГАЗ69» ретельно підготували до ралі радянський позашляховик.

Кінцевий пункт призначення учасників – Одеса. Куди подорожуючі мають прибути вчасно і без порушення правил.

Дивіться також: Екстремальні перегони у Черкасах.

Журналістам “Антени” погрожують черкаські псевдоактивісти

У конфлікт, який тривалий час відслідковує “Антена”, втрутилися вже і сусіди.

Нагадаємо, що два власника домоволодінь по вулиці Капітана Подолянчука не можуть поділити межу, на якій має бути збудована захисна підпорна стінка. Рішенням суду встановлено, що сусід знизу порушив межі домоволодіння і незаконно вкопався в ділянку сусіда, однак, власник не хоче виконувати рішення суду.

Нами з’ясовано, що обидві земельні ділянки розташовані в історичній частині міста, а саме на колишніх оборонних валах черкаського замку 15-16 століть. У зрізі гори можна побачити чимало залишків керамічного посуду і навіть рештки людських кісток.

Невідомо чому археологічна інспекція, що діє при облдержадміністрації, не втручається в конфлікт, коли вочевидь тут руйнується археологічна пам’ятка.

Втім, незрозуміла позиція сторони, що програла суд – будувати захисну стінку потрібно, бо в першу чергу їм загрожує ймовірний зсув ґрунту. Але чомусь мешканці вибрали шлях конфлікту.

Після виходу минулого сюжету до офісу “Антени” намагалися вдертися невідомі, серед яких був власник будинку і такий собі Євгеній Єзик, який називає себе громадським активістом.

Наш сюжет ще не вийшов в ефір, але Єзик вже і цього разу почав погрожувати журналістам та закликав закрити телеканал “Антена”. Але з його допису стала відома цікава деталь: Єзик вважає, що журналісти свідомо переслідують іншого активіста – представника ГО “АвтоЄвроСила”, що є власником ділянки за адресою Капітана Подолянчука 8. Саме його і стосувалося рішення суду.

Телеканал “Антена” змушений звернутися до правоохоронних органів із запитом про незаконні земельні роботи, що руйнують археологічну спадщину. А щодо сусідського конфлікту найкраще висловився один із сусідів конфліктних ділянок і закликав власників сісти за стіл перемовин.

Цей конфлікт піднімає декілька питань, і головне – хаотична забудова в історичному середмісті та відсутність політичної волі у влади навести лад. Адже схили Дніпра, що входять до складу історико-культурного заповідника, взагалі не мають забудовуватися, а будь-яка господарська діяльність на них суворо регламентується.

Попри це – Дніпровські схили в межах міста нині активно забудовуються на очах міських та обласних служб, правоохоронців та стають предметом спекуляцій із боку так званих громадських активістів, адже вартість землі тут є найвищою в Черкасах.

Дивіться також: Дніпровські схили у Черкасах під загрозою руйнації

 

У Черкасах діє робоча група з питань захисту прав інвесторів

Про це у коментарі «Антені» повідомив заступник начальника управління Держреєстрації ГТУЮ в Черкаській обл. Зокрема, він зазначив, що робочу групу сформовано для запобігання незаконному захопленню підприємств. Засідання відбувається кожну другу та четверту середу місяця. Про спроби рейдерських захоплень можна повідомляти на гарячу лінію: 33-00-27.

Дивіться також: На Черкащині створено антирейдерський штаб.

 

Інтереси черкаських перевізників намагається відстояти Обласна профспілка автомобільного транспорту

Черкаські перевізники попередили про те,що з 14 липня перестануть возити пасажирів-пільговиків. Представники громадських організацій вкрай негативно поставилися до спроби аргументувати відмову перевозити пільговиків

Дивіться також: Ярослав Нищик: “ Ми готові до діалогу з перевізниками, але шантаж не пройде!”