В Черкасах пройшов семінар з впровадження енергосервісу

Участь у семінарі взяли голови ЖБК,ОСББ та керівники комунальних підприємств Черкаської області. Головною темою стало: залучення приватних інвестицій в енергоефективність бюджетних установ. В Україні вже створено законодавчу базу для енергосервісу в бюджетній сфері та існує механізм енергосервісних договорів

Дивіться також: Частина черкащан залишилася без тепла

 

 

Зірвав з шиї ланцюжок і погрожував ножем: у Черкасах затримали грабіжника

Екіпаж отримав виклик про злочин від жінки, яка повідомила, що йдучи додому поруч дитячого садочка, на неї напав невідомий, Постраждала викликала поліцію й почала сама наздоганяти злодія.
Коли крики жінки про допомогу з вікна почув небайдужий черкащанин, він швидко вибіг на вулицю й затримав зловмисника. Втім, правопорушник не хотів легко здаватися і почав погрожувати громадянам ножем.
Затриманим виявився раніше засуджений житель Черкас. Він вже відбував покарання за ч.2 ст. 185, ч.2 ст. 186 й нині є підсудним за ч. 3 ст. 185 ККУ.
Зараз справою зайнялись слідчі Черкаського відділу поліції.

Дивіться також: У Черкасах по гарячих слідах затримали грабіжника.

Смілянський гарнізон очолив новий командир

У Смілянській військовій частині відбулись кадрові зміни. Командиром об’єднаного центру забезпечення пальним згідно наказу начальника Генерального штабу призначено підполковника Віталія Колісінського. Представлення нового очільника проходило в урочистій обстановці. Віталій Колісінський стане відтепер і командиром Смілянського гарнізону. Змінив він на цій посаді полковника Володимира Жука. Представляти новопризначеного командира приїхав особисто начальник Тилу ЗСУ. Перед особовим складом Володимиру Жуку від командування військ тилу вручено подяку та оголошено про його призначення на вищу посаду у порядку просування по службі. Наказом першого заступника Міністра оборони України полковник Жук призначений заступником начальника організаційно-планового управління головного управління з організації виробництва боєприпасів та будівництва споруд спеціального призначення. Під час урочистого шикування було відзначено його особистий професіоналізм при виконання бойових завдань та командуванні військовим підрозділом

Дивіться також:Кризова ситуація медичної галузі Сміли

Штормове попередження на Черкащині

Вдень 13 липня очікуються грози, місцями по області шквали 15-20 м/с. Погоду формуватиме розмите баричне поле, що створить умови для швидкого розвитку дощових хмар та випадіння локальних грозових дощів. Про це інформує обласний гідрометцентр.

Температурний фон буде підвищеним відносно кліматичної норми на 2-3º. Температура повітря вночі +16+18º, вдень +27+29º. Нестійкий характер погоди може негативно впливати на самопочуття метеозалежних людей.

Під час грози рятувальники радять не стояти під електроопорами, рекламними конструкціями чи деревами, не користуватися електроприладами, а також мобільними телефонами. У приміщенні зачиняти вікна.

Дивіться також: Цього тижня варто очікувати локальних грозових дощів.

 

У Черкасах вшанували пам᾽ять відомого поета Петра Линовицького

Це талановитий український поет і мовознавець, літературний редактор і публіцист. Закінчив Черкаський педагогічний університет. Автор збірок «Оржиця», «Громаденки», «Зоряна далечінь», «Свято надії» та «Живої пам’яті багаття». Більшу частину свого життя Петро Линовицький прожив у Черкасах. Працював відповідальним секретарем газети «Молодь Черкащини», започаткував видання газет «Черкаси», «Місто», «Тарасові джерела». Він був засновником і багаторічним керівником обласного літературного об’єднання ім. Василя Симоненка.

На вечорі пам᾽яті поета, що відбувся в Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва, зібралися рідні, друзі та колеги Петра Линовицького. Читали його поезії, згадували добрими словами. На заході також презентували книгу, присвячену життю та творчості Петра Линовицького. Вона щойно побачило світ завдяки завдяки видавництву Юлії Чабаненко. У бібліотеці також можна ознайомитись з іншими збірками поета.

Дивіться також: У Черкасах відкрили пам᾽ятні знаки видатним українцям. 

Квіткарі з Театральної площі знайшли нову домівку

Без “допомоги” посадовців та посередників підприємці, що працювали в кіосках перед Драмтеатром, відкривають квітковий павільйон.Новий магазин квітів розташований поруч зі сквером “Юність” та почне повноцінно функціювати з 21 липня. Підприємці задоволені умовами оренди та розташуванням магазину

Дивіться також: Біля Черкаського драмтеатру знову торгують квітами

 

П’ятниця,13-е:Чи вірять черкащани у містику цього дня?

Сьогодні – один з найбільш містичних і оточених забобонами днів у році – п’ятниця, 13-е або, як його ще називають, “день відьом”. У цьому році цей день стане по-справжньому особливим, так як на нас чекає ще й унікальне природне явище – сонячне затемнення. Мешканці Черкас,здебільшого, не вірять у містику цифр та відносяться до сьогоднішнього дня з гумором та іронією

Дивіться також: Чи нестимуть черкащани на кладовища у поминальний день штучні квіти: ОПИТУВАННЯ