#ANTENNASTUDIO: Валерій Воротник, журналіст, політтехнолог про вибори і корупцію

Про ситуацію в Черкасах, електоральні перспективи, політичну корупцію і про те, хто стане новим президентом України – говорила Оксана Гречко з відомим черкаським журналістом, політичним консультантом і політтехнологом Валерієм Воротником.



У Черкасах представили малярську спадщину Тараса Шевченка

Авторські копії художніх робіт митця представили у музеї «Кобзаря». До уваги черкащан – 42 роботи, у тому числі автопортрети, зображення жінок та біблійних героїв. Всього малярська спадщина Шевченка нараховує 870 самостійних робіт. Як вважає праправнучка Великого поета, директор музею «Кобзаря» Ольга Шарапа – Шевченків доробок неоцінений і неповно представлений для українського глядача.

Дивіться також: У Черкасах канівські художниці представили оду квітам і природі.

Яким буде у Смілі опалювальний сезон?

У вівторок 17 липня у Смілі відбулася нарада за участі представників обласного управління житлово-комунального господарства. Питання на порядку денному були злободенні – тепло, вода, дороги, житло. Зокрема, активно обговорили учасники і графік підготовки підприємств житлової та комунальної сфери до нового опалювального сезону. Адже Сміла разом з Шепетівкою та Коцюбинськом лишаються найпроблемнішими містами в Україні

Дивіться також:18 липня у Смілі припинять водопостачання

Поліція назвала найчастіші причини ДТП в Україні

За даними поліції, за останні півроку в Україні сталося 57 184 аварії, з них — 7861 — з постраждалими. Найчастішими причинами ДТП з постраждалими в Україні стають перевищення безпечної швидкості (1581*), порушення правил маневрування (868), порушення правил проїзду перехресть (463) та недодержання дистанції (424).

В свою чергу причини смертельних ДТП дещо відрізняються. На перших місцях так само — перевищення швидкості (212 випадків) та порушення правил маневрування (52).

Окрім цього, до частих причин смертельних ДТП поліція відносить виїзд на смугу зустрічного руху (39), перехід у невстановленому місці (26) та керування у нетверезому стані (23).

Дані української поліції дещо відрізняються від статистики, яку надає Всесвітньої організації охорони здоров’я. За даними ВООЗ, щороку у світі від ДТП помирає 1,3 млн людей. Найчастішими причинами смертельних ДТП, інформує Opendatabot, ВООЗ називає п’яне водіння, перевищення швидкості, відсутність захисту (шоломів, ременів безпеки та дитячих крісел).

У Черкасах та області оголошено штормове попередження

19 липня метеорологи попереджають черкащан про грози. Про це повідомляють в обласному гідрометцентрі. Під час грози необхідно правил безпеки: не ховатися під високими деревами, вимикати мобільні телефони. Водіям  варто бути пильними та максимально уважними під час негоди, дотримуватися Правил дорожнього руху, звертати увагу на знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших.

Дивіться також: Штормове попередження на Черкащині.

 

У Черкасах тривають роботи з профілактики мереж гарячого водопостачання

Частина мешканців Південно-Західного району чекають на відновлення мережі,якою постачають гарячу воду.Щоліта комунальники проводять відновлювальні роботи поетапно відключаючи від гарячого водопостачання мікрорайони міста.Зношеність труб та недостатнє фінансування впливають на оперативність проведення робіт

Дивіться також: На Сумгаїтській прибирають сміття біля бордюрів

На Сумгаїтській прибирають сміття біля бордюрів

Роботи з впорядкування прибордюрної території виконують працівники КП “ЧЕЛУАШ”.Дороги міста Черкаси знаходяться на балансі цього комунального підприємства, яке забов’язано дбати про санітарний стан проїжджої частини

Дивіться також: Ультиматум від перевізника: у Черкасах зросла вартість пересадочного квитка