Черкаські тролейбусники просять владу вирішити фінансові проблеми

Наразі електротрас опинився під загрозою. Адже понад 2 місяці рахунки підприємства заблоковані Придніпровською ДВС. Хоча станом на 2012 рік «Черкасиелектротранс» заборгувало перед державою 21,5 млн. грн. А держава заборгувала тролейбусникам 45 млн.

Чому ДВС вирішила заблокувати рахунки – тролейбусникам не зрозуміло. Адже графіки ліквідації боргу перед Пенсійним фондом затверджені і підприємство справно виконує зобов᾽язання.

На трудових зборах була прийнята резолюція, у якій тролейбусники звертаються до міської та обласної влади щодо зняття арешту з рахунків підприємства, повернення заборгованих підприємству коштів в сумі 2,3 млн.грн. та направлення їх на виплату боргу перед Пенсійним фондом. У свою чергу тролейбусники зобов᾽язуються забезпечувати черкащан якісними транспортними послугами.

Дивіться також: Працівники «Черкасиелектротрансу» хочуть отримати чесно зароблені гроші.

https://www.youtube.com/watch?v=9ucvzD3v78A&feature=youtu.be

 

У Черкасах з᾽явилися нові контейнери для збору небезпечних відходів

Контейнери знаходяться у Придніпровському та Соснівському управліннях захисту населення. Екоподарунок місту зробила французька компанія. Насправді, Черкаси – перше місто в Україні, де впроваджено збір небезпечних відходів ще З 2012 року. Контейнери встановлено в об᾽єктах комунальної власності.

До кінця року міська влада планує придбати ще 4 контейнери для збору ламп, батарейок та акумуляторів і двох – лише для батарейок. Їх встановлюватимуть при освітніх закладах.

Поки що компанія утилізує лише лампи, батарейки – зберігає, оскільки в Україні немає підприємств з їх переробки. Тому черкащан закликають берегти навколишнє середовище і правильно утилізувати небезпечні відходи.

Дивіться також: Де у Черкасах можна здати небезпечні відходи? 

Черкасці презентували свої культурні проекти фахівцями експертної ради

Відбувся другий етап по виділенню грантів в галузі культури міста Черкаси. Цей етап менш масовий ніж весняний, втім троє грантонабувачів презентували свої проекти вельмиповажним членам експертної ради. Вони розглянули проект молодіжного мистецького фестивалю, видання збірки пісень відомого черкаського композитора та обговорили можливість фінансування участі дитячого танцювального колективу на змаганнях за Кубок Світу з диско. Проекти,що подаються на отримання грантів,тобто фінансування з міського бюджету, мають пройди прискіпливий відбір. Саме для цього зібрані в експертній раді авторитетні фахівці в галузі культури та мистецтв Черкас

Дивіться також: Меморіал “Незламні духом” вже другий рік не можуть встановити

У черкаській книгозбірні презентували унікальну книгу про Черкащину

Від творення земної кори і до наших днів. Над створенням книги автори працювали упродовж чотирьох років. Результат – майже 700 сторінок науково-полулярного видання накладом 1000 примірників під назвою «Черкащина. Історія краю та його людності».

Презентована книга є першим системним виданням, де простежено зміну геополітичного, антропологічного та ментального статусу регіону. Видання випущене за сприяння обласної влади надійде до всіх бібліотек області.

Автори чекають на зворотній зв᾽язок від читачів з метою доопрацювання, або ж поширення книги в електронному форматі. Однозначно, маємо справу з унікальною роботою, куди увійшли кращі напрацювання 10 відомих науковців Черкащини.

Дивіться також: У черкаській бібліотеці стартував тиждень краєзнавства.

 

Черкаський суд підозрюваного у вбивстві жінки з дитиною залишив за гратами

Сьогодні в Придніпровському суді розпочалось засідання, де вирішували продовжити чи змінити запобіжний захід підозрюваному у ДТП 24 липня на розі вулиць Чорновола-Чайковського. Нагадаємо, аварія на перехресті в Черкасах сталася на пішохідному переході, де були мати та 4-літній син. На обох наїхав “Фіат”, а його – до того — вдарив автомобіль “БМВ”. Мати з сином – загинули на місці. Під час розгляду клопотання слідчого про продовження арешту підозрюваний Микола Захаренко повідомив, що не вважає себе винним в інкримінованому йому злочині та заявив про упередженість слідства

Дивіться також:

Родина загиблих в ДТП жінки та хлопчика вимагають від суду справедливості

Сьогодні Придніпровський суд провів засідання, де вирішують продовжити чи змінити запобіжний захід підозрюваному у ДТП 24 липня в Черкасах. Суд ухвалив рішення продовження тримання під вартою підозрюваного на 30 діб

Дивіться також: У центрі Черкас водій маршрутки №20 мало не збив людину