У Черкасах стартує опалювальний сезон

Таке рішення ухвалили члени виконавчого комітету Черкаської міської ради, враховуючи зниження температурних показників. Доцільність завчасного початку опалювального сезону у лікарнях викликана  перебуванням там хворих.

Щодо ситуації у навчальних закладах – вже підготовлений проект рішення про початок опалювального сезону у дитсадках і школах з 6 жовтня. І якщо не зміняться погодні умови, то цей документ буде винесено на розгляд на наступне засідання виконкому. У житлових будинках тепло має з᾽явитися 9 жовтня. Відповідне доручення дав міський голова Анатолій Бондаренко.

Дивіться також: Черкаси можуть розпочати опалювальний сезон першими в Україні.

 

Смілянські благодійники подарували книги бібліотеці

Смілою, та вже й за її межами, шириться флешмоб «Класна книга у біліотеку». Днями до цієї акції приєднались і смілянські депутати та члени виконавчого комітету. Подарунки отримала смілянська бібліотека-філія №3. Знаходиться вона у Малій Яблунівці. Тож до дня мікрорайону бібліотечний фонд поповнився дитячою літературою

Дивіться також: У Смілі відзначили День музики

#ANTENNASTUDIO: директор Черкаського драмтеатру Петро Ластівка про новий сезон та відбудову театру

У студії «Антени» художній керівник та директор Черкаського драмтеатру розповів про репертуар, колектив та експерименти на сцені. Також він анонсував завершення ремонтних робіт у будівлі театру до кінця року й акцентував на проблемних питаннях колективу.

Нині в театрі тривають будівельні роботи, тим часом актори працюють у БК ім. І. Кулика. У новому сезоні глядачеві представили прем᾽єру «Сурогатна мама».

Дивіться також: #ANTENNASTUDIO: лідер «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Садовий. 

У Смілі відзначили День музики

Міжнародний день музики 1жовтня в усьому світі відзначають концертними програмами. У Смілянській дитячій школі мистецтв також традиційно панувала її величність Музика. Атмосфера духовного спілкування з музикою у затишному залі полонила усіх присутніх . На концерт зібралися, так би мовити, родинним колом. На свято зустрічі з музикою запросили лише батьків юних вихованців.

Дивіться також: В Галереї народного мистецтва Черкас проходить виставка “Щедра осінь”

В Галереї народного мистецтва Черкас проходить виставка “Щедра осінь”

Це спільна творча виставка юних черкаських майстринь Маріни Кутової та Ольга Бараннік. В експозиції представлені витинанки, керамічні вироби та предмети народного вжитку

Дивіться також: Водій,що збив матір з дитиною оскаржує рішення суду в апеляційній інстанції

Черкаські спецпризначенці «прокачали» професійні навички

Шестиденні навчання з першою групою співробітників поліції особливого призначення ГУНП в Черкаській області були проведені на базі тренінгового центру ГУНП в Черкаській області. Навчальним планом передбачено проходження навчань з усіма співробітниками спецпідрозділу.

Спецпризначенці протягом шести днів вдосконалювали свої знання і практичні навички з тактичної, вогневої, медичної, психологічної, фізичної підготовок. Особлива увага приділялася фізичній підготовці, що включала тест «Купера», підтягування, біг, марш-кидок на дистанції 5 та 10 кілометрів у повному екіпіруванні з автоматичною зброєю та виконанням ввідних завдань по переслідуванню та затриманню умовних озброєних злочинців. На заняттях основ військової топографії опановували питання щодо роботи з топографічними картами, прокладення маршруту з їх допомогою, основних умовних позначок та алгоритм дій у разі виявлення боєприпасів чи вибухових пристроїв. По завершенню усі учасники курсу отримали сертифікати.

Дивіться також: Черкаські спецпризначенці провели тактико-спеціальні заняття.