Міський голова зібрав робочу нараду на вул. Героїв Дніпра

На головній магістралі мікрорайону «Митниця» триває реконструкція.  Участь у робочій нараді взяли керівники структурних підрозділів Черкаської міськради та виконавці ремонтних робіт. Отож, на першій черзі ремонту облаштовано проїжджу частину та тротуар, триває озеленення. На зеленій зоні вулиці вже висаджено газон, розпочато висадку кущів листових порід. Спільно з КП «Дирекція парків» міська влада планує розширити пляжну територію. Місцеві жителі задоволені результатом ремонтних робіт. Черкащан закликають берегти муніципальне майно.

Дивіться також: у Черкасах будують європейську транспортну артерію.

 

Роман Безсмертний провів у Черкасах лекцію та зустріч – дискусію «Якої ми хочемо України»

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького сьогодні відбулася лекція на тему «Якої ми хочемо України». Для студентів та викладачів вишу її провів політик, дипломат, один із авторів Конституції України Роман Безсмертний. Лекція мала формат дискусії, тобто, кожен із присутніх мав право поставити запитання Роману Петровичу. Запитували про Мінські угоди, про бачення пана Безсмертного щодо вирішення нагальних проблем, що існують в Україні, та, безумовно, про війну на сході країни

Дивіться також: У Черкасах побувала міністерка охорони здоров᾽я

У Черкасах побувала міністерка охорони здоров᾽я

Приїхала, щоб поспілкуватися із виконавчою, місцевою владою та головними лікарями, аби дізнатися як проходить реформа в області. 50% уже уклали договори із лікарями і 24% закладів уклали договори із Національною службою здоров᾽я. До кінця року реформа на первинній ланці буде завершена. Наступного року через Нацслужбу здоров᾽я будуть оплачуватися аналізи, діагностика та «Доступні ліки».

Серед проблемних питань: низький рівень вакцинації, що є негативним фактором під час епідемії кору. Також є потреба в дофінансуванні інсуліну для хворих на діабет. Фінансування лікарів первинної ланки буде зростати, запевнює міністерка.

Дивіться також: У Черкасах побувала заступник Міністра юстиції.

 

«Прокурори поводяться дуже ганебно», – керівник Черкаського Нацкорпусу

Працівники прокуратури Черкаської області прийшли до міськвиконкому аби викликати Анатолія Бондаренка на допит. Правоохоронців зустріла громада, аби поцікавитись розслідуванням резонансних кримінальних справ. Однак, правоохоронці відмовились будь-що пояснювати. Керівник Черкаського осередку Нацкорпусу обурений діями працівників прокуратури.

Дивіться також: Непідозрюваного мера Черкас викликають на допит в обласну прокуратуру. 

Непідозрюваного мера Черкас викликають на допит в обласну прокуратуру

Клопотання міському голові прокурори вирішили вручити у п᾽ятницю по завершенню робочого дня. Спочатку вони хотіли перервати офіційну зустріч мера із Міністром охорони здоров᾽я Уляною Супрун, а потім відмовлялися публічно вручити документ.

Прокурори намагалися викликати Анатолія Бондаренка на допит без вручення повідомлення про підозру. Отож адвокат міського голови заперечив діям правоохоронців посилаючись на законодавство.

Прокурори намагалися виправдатися, мовляв, діють за законом, оскільки вручили підозру автівці міського голови. Що, очевидно, не відповідає законодавчим нормам.

Крім цього представники депутатського корпусу знайшли у справі невідповідності, що може бути ознакою некомпетентності правоохоронців або ж прикметою політичного замовлення.

Зрештою, міський голова відмовився підписувати клопотання зі зрозумілих причин і погодився прибути до обласної прокуратури у понеділок 8 жовтня аби у законний спосіб отримати підозру у створенні штучних перешкод у роботі депутатів Черкаської міськради.

Дивіться також: Міський голова Черкас не отримав підозру від прокурора.

 

Черкащанка намагалася підкупити патрульних

Інцидент стався на вулиці Благовісній біля центрального ринку. Водій автомобіля ВАЗ-2106 припаркувався з порушенням Правил дорожнього руху. Під час винесення постанови до службового автомобіля підійшла жінка і кинула патрульній на переднє сидіння 1000 гривень. Працівники викликали слідчо-оперативну групу. Патрульні опублікували відеозапис інциденту і радять черкащанам не пробувати повторити дії містянки.

Дивіться також: Черкаські патрульні знову піймали нетверезого водія. 

Під Борисполем сталася страшна аварія за участю черкаської маршрутки та ще кількох автомобілів. Є загиблі та поранені

На автодорозі Київ-Дніпропетровськ недалеко від м.Бориспіль сталася ДТП за участю кількох автомобілів, у тому числі і черкаською маршруткою. Є постраждалі та загиблі. На місці катастрофи працюють рятувальники та медики з Борисполя.

[wds id=”3″]