#ANTENNASTUDIO: Юрій Тертишник, командир Нацдружин у Черкаській області

В гостях у Дмитра Кухарчука – командир Національних дружин у Черкаській області Юрій Тертишник. В студії “Антени” вони говорили про новопризначеного очільника Черкащини Олександра Вельбівця, олігарха Юрія Косюка, про прийдешні вибори та про участь громадських активістів у суспільно-політичному житті міста і країни в цілому. Розмова торкнулась найгостріших питань області, таких як екологічний стан річок та браконьєрство.

#ANTENNASTUDIO: волонтер, що порвав президентську грамоту, Ярослав Коваленко.

У Черкасах названо проекти-учасники Громадського бюджету-2018

У Черкасах названо проекти-учасники Громадського бюджету-2018. До голосування допущено 87 проектів. Обиратимуть кращі з 1 по 14 листопада. Наразі серед авторів провели жеребкування.

Всього на розгляд комісії надійшло 122 проекти, до голосування допущено 87. Автори проектів, що не дійшли до голосування, можуть подати апеляцію. Електронне та паперове голосування за проекти відбудеться з 1 по 14 листопада.

Дивиться також: У Черкасах завершено прийом заявок на «Громадський бюджет».

Черкаський Центр зайнятості населення влаштував Ярмарок вакансій в центральному ТРЦ

Подібні акції для роботодавців та роботошукачів влаштовують кілька разів на рік. Унікальність події у тому, що за стислий проміжок часу людина,яка шукає роботу може отримати безліч інформації безпосередньо від роботодавця

Дивіться також: Депутати черкаської Самопомочі ініціюють оновлення лікарняного обладнання

 

 

Депутати черкаської Самопомочі ініціюють оновлення лікарняного обладнання

Місяць тому діагностичне відділення Першої міської лікарні отримало комплект нового сучасного обладнання, яким до цього можливо було скористатися лише у столичних медзакладах. Придбання цього устаткування ініціювали депутати міськради від “Об’єднання “Самопоміч”. Дороговартісний апарат було придбано за кошти міського бюджету і вже понад місяць лікарі-ендоскопісти мають в своєму медичному арсеналі потужну сучасну зброю. Почути про потреби медичної галузі Черкас та особисто переконатися в дієвості недешевого обладнання завітали депутати міської ради. Вони пообіцяли лікарям не зупинятися на досягнутому та доукомплектовувати діагностичне відділення необхідним устаткуванням Головним кредом депутатів “Об’єднання “Самопоміч” є всіляко сприяти розвитку бюджетних закладів, які діють у Черкасах, аби постійно вдосконалювали якість послуг для містян Олексій Романов гарантує, що це не останнє придбання для Першої міської лікарні. Тривалий час медзаклад знаходився поза увагою посадовців. Якщо за допомогою цього обладнання лікарі врятують бодай одне людське життя, то депутати вважатимуть свою місією виконаною

Дивіться також: У Черкасах з᾽явилися контейнери для вживаного одягу

До уваги черкащан: що може бути внесено до державного реєстру речових прав

З 22 червня 2018 року відбулося оновлення державного реєстру. Про юридичні новації у коментарі «Антені» розповіла завідувач сектору взаємодії з суб᾽єктами державної реєстрації ГТУЮ в Черкаській обл. Світлана Шуляк-Гончаренко. Так, при реєстрації земельної ділянки до реєстру вноситься лише кадастровий номер, адреса не зазначається. Реєстрацію земельних ділянок здійснює обласне управління Держгеокадастру. Розмір орендної плати  в державний реєстр речових прав також не вноситься. За потребу відповідну довідку надають до фіскальної служби.

Дивіться також: Черкащан інформують, як уникнути плутанини із правом власності.

 

В одному з мікрорайонів Сміли встановили новий спортмайданчик

Днями на території 23-го кварткому в Малій Яблунівці встановили новенький спортивний майданчик. На такий подарунок жителі цього віддаленого від центра міста мікрорайону чекали з нетерпінням. Але, незважаючи на те, що кошти на його придбання виділили ще на початку року, необхідно було дотриматись чинного законодавства і дочекатись, доки відбудеться тендер 

Дивіться також: У Черкасах з᾽явилися контейнери для вживаного одягу

У Черкасах з᾽явилися контейнери для вживаного одягу

Десять спеціальних контейнерів встановили у різних мікрорайонах міста. Цей проект став одним із переможців програми Громадський бюджет у 2017 році.Адреси:
– ОСББ “Жужоми 7” (вул. Сержанта Жужоми, 7);
– ОСББ “Бульвар Шевченка, 352” (бульв. Шевченка, 352);
– OСББ “Престиж+” (бульв. Шевченка, 150);
– ОСББ “Михайла Грушевського, 97/2” (вул. Михайла Грушевського, 97/2);
– ПП “РЕУ Надія” (вул. Героїв Дніпра, 23);
– ОСББ “Гоголя, 221” (вул. Гоголя, 221);
– ОСББ “Хрещатик 200” (вул. Хрещатик, 200);
– ОСББ “ОСББ “Парковий” м. Черкаси” (вул. Віталія Вергая, 8, 10);
– Центр допомоги жінкам “Мережка” на базі БО “Черкаська мережа” (вул. Кобзарська, 1);
– Свято -Троїцький кафедральний собор (площа Слави, 10).

Дивіться також: У Черкасах з᾽явилися нові контейнери для збору небезпечних відходів.