У черкаських маршрутках підвищили вартість проїзду

Незабаром квиток у громадському транспорті коштуватиме 5 грн.  Відповідне рішення прийняли на виконавчому комітеті. Воно вступить у дію після офіційного оприлюднення у газеті. Від перевізників представники міської ради вимагають підвищення якості обслуговування пасажирів.

Усі перевізники зобов᾽язуються розмістити чіткі графіки руху транспортну у салонах автобусів та чітко дотримуватись їх. Розклад буде розміщено також на сайті Черкаської міськради.

Як відомо, протягом 5-и днів у місті не курсували рейсові автобуси у зв᾽язку зі страйком перевізників. Вони намагалися без результативно шантажувати міську владу. В цей час пасажирів обслуговував «Черкасиелектротранс».

Зрештою власники маршрутів порозумілися із представниками муніципалітету і вийшли на маршру.

Дивіться також: Приватні перевізники Черкас повернулися на свої маршрути.

 

#OpenWorld: Washington D.C. в об᾽єктивах черкаських журналістів

В рамках програми «Відкритий світ» черкаські журналісти, номіновані Ротарі-клубом, провели 10 днів у США. У складі делегації представників ЗМІ до Сполучених Штатів відправилась і редактор новин телеканалу «Антена» – Вікторія Пожар. З-за океану вона привезла враження та професійний досвід.

Подорож черкащан стартувала з Вашингтону, де відбулося офіційне відкриття програми, спілкування медійників з колегами та екскурсія американською столицею.

У Будівлі ім. Джеймса Медисона делегати мали декілька зустрічей із представниками Американських Рад, радником Центру лідерства “Відкритий світ” та професором Нью-Йоркського університету. Крім цього, журналісти відвідали центральний офіс Voice of America, де поспілкувалися із працівниками про професійні стандарти.

Під час екскурсії українці зробили кілька світлин біля White House – резиденції Президента, United States Capitol – історичної будівлі, де відбувається Конгрес, національного музею Вашингтону, меморіалу Рузвельта та відвідали інші історичні й мистецькі об᾽єкти.

Після оглядової екскурсії американською столицею українські журналісти попрямували у штат Невада, місто Елко.

У Черкасах ініціюють упровадження громадської експертизи

У міськраді зареєстрували проект рішення «Про громадську експертизу діяльності Черкаської міської ради та її виконавчих органів». Автор проекту – депутат від «Об’єднання «Самопоміч» Микола Фомич.

– Це новий інструмент взаємодії влади та громади, який покликаний з одного боку контролювати діяльність органів виконавчої влади, а з іншого – надавати практичні рекомендації з тих чи інших життєво важливих питань, які турбують активну громаду нашого міста. Йдеться про невиконання якихось рішень, пропозиції щодо поліпшення програм тощо, – розповідає автор проекту Микола Фомич.

За його словами, щоб ініціювати громадську експертизу, потрібно буде звернутися із письмовим запитом до міської ради, вказавши предмет експертизи. Після цього міський голова має видати розпорядження про початок громадської експертизи.  На сайті має бути створена спеціальна рубрика, в якій інформуватимуть населення про проведення таких заходів.

– Після цього організація громадянського суспільства, яка ініціювала експертизу, отримує запитувану інформацію та документи, вивчає її, а потім надсилає висновки у вигляді пропозицій міськраді, які вона має врахувати у своїй роботі, – наголошує депутат.

Такий інструмент активно використовують у прогресивних містах країни: Київ, Вінниця, Львів та інші.

– Також у проекті ми чітко окреслили суб’єктів ініціювання експертизи. Адже ми розуміємо, що можуть бути зловживання, враховуючи політичну ситуацію у місті. Тому ініціювати експертизу можуть лише громадські організації та об’єднання лише за сферою своєї статутної діяльності, – говорить Микола Фомич.

На часі знову питання тепла у Смілі

Директор КП “СМІЛАТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО” Ігор Ройко: “Договір з НАК “Нафтогаз України” ми досі не уклали, оскільки НАК “Нафтогаз України” продовжує надсилати листи щодо переведення боргу ТОВ “СмілаЕнергоінвест“ на КП “Смілакомунтеплоенерго”

Дивіться також: Прес-служба Соснівського суду Черкас провела брифінг стосовно погрому в залі суду

#ANTENNASTUDIO: Член Черкаського міськвиконкому Сергій Амброс

Гість #ANTENNASTUDIO Сергій Амброс член виконавчого комітету Черкаської міськради. В студії “Антени” від дав характеристику ситуації, що сталася в Черкасах зі страйком приватних перевізників. Сергій Васильович розповів про вимоги обох сторін в перемовинах, які наразі відбуваються між міської владою та представниками підприємців

Дивіться також: Прес-служба Соснівського суду Черкас провела брифінг стосовно погрому в залі суду

Черкаського суддю Пироженка активісти закидали копійками

Колегія суддів Соснівського суду, яку очолівав Сергій Пироженко, винесла безпрецедентну ухвалу – випустити під заставу двох підозрюваних у вбивстві журналіста Василя Сергієнка. Суддя Пироженко побоявся вийти до людей і його активісти з журналістами впіймали в коридорах Соснівського суду. У вівторок о 14-30 колегія суддів має зачитати повний текст скандальної ухвали про заставу над обвинуваченими у викраденні та вбивстві Василя Сергієнка

Дивіться також: Прес-служба Соснівського суду Черкас провела брифінг стосовно погрому в залі суду

 

#ANTENNASTUDIO: Олег Собченко про справу Сергієнка – чому вбивць журналіста відпущено на волю під заставу?

Вбивць журналіста Сергієнка черкаський суд відпустив на волю бід грошову заставу. Чому це сталося і хто або що стоїть за цим ганебним рішенням?
В гостях у Дмитра Кухарчука голова ГО “Правовий простір” ветеран полку “Азов” Олег Собченко.