У Черкасах згоріла автівка «батьківщинівця»

По вул. Корольова біля під’їзду багатоповерхівки згоріла автівка керівника ГО “Агенція антикорупційних реформ” Миколи Ладана. Ймовірна причина пожежі – підпал. Це може бути пов’язано з балотуванням громадського активіста на голову ОТГ.

Дивіться також: У Черкасах згоріла автівка депутата міськради.

У Смілі відзначили талановитих містян

22 листопада другий поверх Будинку рад заполонили найбільш талановиті і обдаровані юні сміляни. Усі вони неймовірними зусиллями вибороли призові місця у конкурсах різних рівнів, прославивши рідну Смілу навіть на міжнародній арені. Школярів разом з творчими наставниками та тренерами цього дня запросили, аби відзначити за успіхи і щоденну працю стипендіями міського голови, пам’ятними подарунками та почесними грамотами. Незважаючи на щільний графік роботи, у церемонії нагородження особисто взяв участь міський голова Олексій Цибко.

Дивіться також: У Смілянській дитячій центральній бібліотеці відбулася зустріч з учасниками Революції Гідності і Свободи. 

У Черкасах визначили кращих серед юних художників

Живописці провели кілька днів на батьківщині митця і втілили враження у своїх роботах. Участь у конкурсі взяли 32 учасники в категоріях: живопис та графіка. Основні критерії оцінювання: професійна майстерність, оригінальність, відповідність назві та загальне враження. Конкурс планують повтори і наступного року, а в подальшому – вийти на національний рівень.

Дивіться також: Мистецький дебют: тренер з кросфіту представила виставку картин.  

#ANTENNASTUDIO: черкаський військовий комісар про призов на строкову військову службу

У студії «Антени» – військовий комісар Черкаського об᾽єднаного міського військового комісаріату Ігор Малимон. Говорили про виконання призивної кампанії в області, а також про основні причини неявки громадян до військкоматів. Головний військовик Черкащини також розповів про лідерів та аутсайдерів з наповнення Збройних Сил України та інших військових формувань.

#ANTENNASTUDIO: Член Черкаського міськвиконкому Сергій Амброс.

 

26 та 27 листопада очікується ускладнення погодних умов

Внаслідок впливу активного циклону з південно-заходу, на Черкащині вдень 26 листопада та впродовж доби 27 листопада очікується ускладнення погодних умов: сніг та мокрий сніг, місцями сильний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см), на дорогах ожеледиця, в окремих районах налипання мокрого снігу та ожеледь, 27 листопада пориви вітру 15-20 м/с.

Температура повітря в цей період коливатиметься: 26.11 впродовж доби від 2º морозу до 3º тепла; 27.11 вночі 3-8º морозу, вдень від 4º морозу до 1º тепла.

Надалі морози посиляться: вночі 8-13º, вдень 1-6º морозу.

Закони про багатостраждальні “євробляхи” підписані Президентом і вступають у законну силу

Закони про багатостраждальні “євробляхи” підписані Президентом і вступають у законну силу. Як це вплине на авторинок в Україні?

На нові автомобілі прийняті закони ніяк не вплинуть. Для б/у авто прибрали обмеження на ввезення машин з екологічною нормою нижче Євро-5, але залишили заборону на ввезення нових авто нижче Євро 5.

При цьому закон стосується розмитнення будь-яких б/у авто з Європи – і вже ввезених, і тих, що ввезуть в майбутньому. Тобто, можна їхати і вибирати собі автомобіль за новими правилами. Якщо встигнути в тримісячний термін після вступу закону в силу, то можна буде отримати 50% знижку на акцизний збір.

У зв’язку з цим відбудеться зміна цін на старі авто в Україні. Експерти прогнозують, що внаслідок введення Законів в дію вживані авто подешевшають у середньостроковій перспективі не менше як на 20-30% Для тих, у кого немає машини, – це позитив. Адже вони зможуть купити вживану машину дешевше. А ось для автовласників, які планували продати стару машину і купити нову, – негатив.