З 1 січня електроенергію побутовим споживачам постачає нове підприємство – ТОВ “Черкасиенергозбут”

У лютому споживачі отримають нові платіжки за спожиту у січні електроенергію від нового постачальника

Заборгованість за 2018 рік потрібно погашати на старі реквізити, вказані у платіжках за 2018 рік

Переплату за минулий рік можна перерахувати на реквізити ТОВ «Черкасиенергозбут» для подальшого зарахування на особовий рахунок споживача

Сервіси для передавання показів від побутових споживачів працюють у звичному режимі

Дивіться також: «Черкасиобленерго» просить побутових споживачів відповідально обирати постачальника електроенергії

«Черкасиобленерго» просить побутових споживачів відповідально обирати постачальника електроенергії

З 1 січня 2019 року в Україні вступила в дію реформа вільного ринку електроенергії. На ринку електроенергії почали з’являтися як не дуже сумлінні постачальники, так і відверті шахраї

При виборі постачальника варто звертати увагу на його надійність. Перелік постачальників можна побачити на сайті ПАТ «Черкасиобленерго»

Споживачам при виборі нового постачальника електроенергії варто оцінювати ризики та виважено приймати рішення, щоб не стати жертвою компанії-шахрая

Дивіться також: «Черкасиобленерго» нагадало, які послуги надає споживачам

За місця загального користування доведеться платити усім

За місця загального користування в багатоповерхових будинках сплачуватимуть усі – як мешканці, квартири яких залишились на централізованому опаленні, так і ті, хто вже встановив індивідуальне. Про це на профільній нараді з керівниками підприємств житлово-комунальної галузі повідомив директор ТОВ «Смілаенергопромтранс».

Проте на заяву керівника теплопостачального підприємства одразу апелювали ті, хто має індивідуальне опалення.

Проте заступник міського голови Олександр Риджаніч запевнив людей, що відповідно до методики розрахунки зроблять на кожен будинок окремо, враховуючи кількість батарей у під’їзді та інші індивідуальні аспекти будинку. Особливу увагу першочергово звернуть на ті будинки, де залишилося кілька квартир на централізованому опаленні, аби полегшити фінансове навантаження на людей.

Розрахунки згідно із затвердженою методикою щодо оплати місць загального користування в будинку обіцяють провести протягом двох тижнів.

Дивіться також: У Смілянському виконкомі дійшло до рукоприкладства

Шаховий турнір гостинно прийняли на «Сміламаш»

2 лютого відбулась відкрита першість міста з шахів серед дітей та учнівської молоді, присвячений 75 річниці визволення Сміли від фашистських загарбників. Організаторами заходу виступив міський будинок дитячою та юнацької творчості. Популяризації такої цікавої та інтелектуальної гри як шахи вирішили сприяти і смілянські машинобудівники. Тож запросили провести змагання на території «Сміламаш».

Учасників змагань розділили на три групи. У вищій лізі грали діти, які вже мають за плечима чимало перемог у обласних і всеукраїнських шахових змаганнях. У середній групі змагались учасники середнього рівня підготовки, а у третій групі за перемогу боролись найменші учасники від 4-х років. Грали за швейцарською системою. За правилами у кожному наступномутурізустрічаються супротивники з однаковою або близькою кількістю очок.

Але головне для юних смілянських шахістів, що вони грати в своє задоволення. Як зазначив головний суддя змагань, його учні тут тренуються перед відповідальними шаховими двобоями. Адже незабаром першість області із шахів і представляти Смілу на неї поїде чимало юних смілянських шахістів. Самі гравці запевняють грати люблять, багато тренуються і тому мають чимало перемог

На своєму рахунку перемоги у престижних шахових змаганнях має і Поліна Безсонна.

Певна дитяча безпосередність і в той же час притаманна грі у шахи зосередженість. Все це є у семирічного Дениса. Грає лише півроку, але вже є серйозним суперником.

Шахова боротьба дітей захопила і дорослих. Поза змаганнями вони теж сіли за шахівниці. Не втримався і директор «Смілянського машинобудівного заводу» Олександр Милько. На завершення змагань запевнив, що ця першість є дебютом, але в подальшому започатковану традицію проведення змагань на території підприємства, обов’язково продовжать.

Завершила змагання традиційно церемонія нагородження. У вищій лізі перше місце поділили Поліна Безсонна та Денис Яненко. Серед учасників середньої групи найкращим став Даниїл Кобзар.Серед найменших першу сходинку посів Юра Мальований із Балаклеї. Грамотами відзначили і ряд учасників, що показали гарні результати.

 

Дивіться також:

Дорожній колапс у Малій Яблунівці об’єднав смілян

Так люди говорять про ділянку дороги в Малій Яблунівці, що пролягає від місцевої школи до  села Велика Яблунівка. Останнім часом вона перетворилася на фактично непроїзну. Кількашарове асфальтове покриття розбили до бруківки. Лише водії-відчайдухи наважуються здолати цей шлях на власних автівках. Більшість намагаються об’їхати цю ділянку яблунівськими периферійними вуличками. Але місцеві жителі б’ють на сполох. Мовляв, якщо так триватиме і далі,  то і їх швидко зруйнують. Що тоді?

Аби спільно знайти бодай якийсь вихід із ситуації, 2 лютого у місцевому клубі зібрали загальні збори.

Окрім начальника профільного управління житлово-комунального господарства і члена виконкому, котрий тривалий час вирішує проблеми Малої Яблунівки,  на збори до людей не приїхав жоден представник влади. Запитання не було кому задавати, тож більшість з них були риторичними.

Людям, як то кажуть, наболіло. Більше сотні смілян, котрі прийшли на збори, вирішили не мовчати. Емоції у залі вирували.

Люди ладні вже перекрити рух транзитного транспорту вулицями Малої Яблунівки. Лунали пропозиції встановити шлагбауми, перекрити бетонними блоками тощо.

Жителів Малої Яблунівки підтримали і доведені до відчаю мешканці інших мікрорайонів Сміли, де ситуація не краща, а подекуди і значно гірша.

Діяти помірковано людей закликав керівник профільного управління. Адже з холодним розумом змусити високопосадовців діяти в інтересах громади і все ж таки відшукати джерела фінансування ремонту доріг – можливо.

Поки на зборах в Малій Яблунівці вирішили витримати двотижневу паузу і дати представникам влади останній шанс виправити ситуацію. Підготували офіційне звернення, додали майже 2, 5 тисячі підписів місцевих жителів. Якщо результату не буде, запевняють люди, вдадуться до радикальних дій.

Дивіться також: Дорога на в’їзді у Смілу біля бази Шапіровського лишається непроїзною