Про нараховані зобов’язання з податків тепер можна дізнатися, не виходячи з дому

Государственная фискальная служба предоставила налогоплательщикам-физлицам онлайн-доступ к информации о начисленных обязательствах по налогу на недвижимое имущество, транспортному налогу и плате за землю.

Такая возможность реализована в Электронном кабинете налогоплательщика.

В ГФС уточняют, что пользователи кабинета могут просматривать данные о земельных участках, жилых домах, квартирах, садовых (дачных домах), гаражах, легковых автомобилях, сведения о которых получены из реестров других государственных органов и в отношении которых сформированы налоговые уведомления-решения.

Также налогоплательщик непосредственно через Электронный кабинет может проверить корректность расчета сумм налоговых обязательств и уплатить необходимые налоги и сборы.

Джерело: © Dengi.ua

У Черкасах “невідомі патріоти” зрізали ще кілька агітаційних білбордів

У черкасах триває “бордопад”.

Дивіться також: У Черкасах підпалили борд із політичною агітацією

Засідання у скандальній справі Олега Бойка не відбулося

В Апеляційному суді Черкаської області мали розглянути апеляційну скаргу щодо арешту власника військового музею «Шампань» 19 лютого.

Олега Бойка затримали за звинуваченням у замаху на життя поліцейських.

Прес-секретар Апеляційного суду Черкаської області Тетяна Пономар повідомила, що засідання перенесено на 22-ге лютого через накладку в розгляді справ.

У Києві погодили схему теплопостачання Сміли: переходитимуть на індивідуальне опалення

Володимир Пилипів: «Схема теплопостачання передбачає перехід на індивідуальне опалення будинків, де більше 50% квартир вже від’єдналися від мережі централізованого опалення»

Володимир Пилипів: «Схема теплопостачання дозволить отримати пільгове кредитування. Тож під цю програму планується будівництво нового європейського парового котла»

Схему теплопостачання Сміли погодили в Києві, тепер її мають затвердити на сесії Смілянської міської ради

Дивіться також: Сміла не взяла борги ТОВ «Сміла Енергоінвест»

У Смілі пограбували амбулаторію сімейної медицини

Пограбування смілянської амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5, що що працює у мікрорайоні Машбуд за адресою вул. Незалежності 57, сталось вночі на 17 лютого. Злочинці проникли через вхідні двері закладу. Перепиляний замок першим побачив керівник амбулаторії .

Коли зайшов з поліцейськими, завідуючий амбулаторією провів огляд приміщень. На превеликий жаль, твердить побачив безлад  у кабінетах і недорахувався чимало медичних приладів.

Зникли прилади першої необхідності і у інших лікарських кабінетах амбулаторії.

Почерк пограбування доволі дивний, твердять медики. Злодії не взяли більш коштовних речей , а викрали саме те, що є найнеобхіднішим у роботі сімейного лікаря. В комп’ютерах знаходилась електронна база пацієнтів і також зникли приклади, потрібні для первинної діагностики. Пошкодили грабіжники і комплексу вакцину від кору, краснухи, паротиту.

Будь-який  прилад, викрадений із амбулаторії, є по-своєму цінний і для укомплектації закладу  всім необхідним було докладено дуже багато зусиль.

Про свої підозри медики поки не говорять доки іде слідство та все переконані що мету злочинців розуміють.

Тепер потрібно керівнику первинної медичної ланки разом із начальником міськздороввідділу розпочинати складну роботу по віднайденою фінансування. Адже амбулаторію знову потрібно укомплектувати всім необхідним. Тай  про охорону потрібно подбати.

Доки правоохоронні органи проводять слідчі дії, а керівники міста будуть шукати кошти на закупівлю вкраденого, всі лікарі амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5 надають і далі обслуговують своїх пацієнтам. Твердять – цей прикрий інцидент їх дуже засмутив, проте люди, що потребують допомоги без неї не залишаться.

Дивіться також: Вибухівка у Смілянському Будинку рад. Спільне навчання екстрених служб

У період весняного водопілля досягнення небезпечно високого рівня води на річках не очікується

Нинішня зима особлива: рання, сніжна, з стійким сніговим покривом та слабким промерзанням грунту, пише Черкаський гідрометцентр.

Враховуючи значні снігозапаси, ще у січні були підстави розраховувати на виражене водопілля, проте з перших чисел лютого на водних об’єктах Черкащини відбулася зміна гідрологічного режиму – внаслідок відлиги після стійкої зимової межені розпочалось формування зимового паводку із збільшенням водності.

За розрахунками, максимальні рівні і витрати води водопілля передбачаються близькими до норми та нижчими за неї.

За попередніми оцінками, на водних об’єктах Черкащини у період весняного водопілля 2019 досягнення річковими водами небезпечних відміток не очікується.

У разі інтенсивного розвитку весняних процесів є висока ймовірність підтоплення територій і об’єктів місцевим склоновим стоком під час сніготанення, в тому числі й в результаті накопичення тало-дощових вод у пониженнях рельєфу.

Обласний гідрометцентр звертає увагу на необхідність перевірки стану малих водосховищ і гідротехнічних споруд на них, русел малих водотоків та зливової каналізації у населених пунктах.