Держпраці оштрафувала ФОП на майже 400 тис. грн

Постановою Управління на фізичну особу-підприємця накладено штраф у розмірі 372 300 грн за створення перешкод у проведенні інспекційного відвідування з питань оформлення трудових відносин.

Підприємець не погодився з правомірністю вказаної постанови та звернувся до Черкаського окружного адміністративного суду з позовною заявою про її скасування. Позовні вимоги обґрунтовував, зокрема, тим, що він не здійснює підприємницьку діяльність у закладі, де проводилось інспекційне відвідування, оскільки здав його в оренду.

На підставі поданих сторонами доказів судом встановлено, що з метою проведення заходу державного контролю, інспектор праці прибув до місця здійснення особою підприємницької діяльності. У закладі працювали 6 осіб. Проте, ні на усну, ні на письмову вимогу інспектора праці суб’єкт господарювання не надав документів, що стосуються предмету інспекційного відвідування, чим створив перешкоди у проведенні заходу державного контролю. За вказане абзацом 7 ч. 2 ст. 265 Кодексу законів про працю України передбачена відповідальність у вигляді штрафних санкцій у стократному розмірі мінімальної заробітної плати.

Твердження позивача про не здійснення ним підприємницької діяльності у вищевказаному закладі спростовано матеріалами судової справи. Суд з’ясував, що позивач передав в оренду лише частину приміщення закладу, відтак у іншій частині він здійснював підприємницьку діяльність, що також підтверджується наявністю цивільно-правових договорів, укладених між підприємцем та двома фізичними особами, згідно яких останні виконували у закладі обов’язки кухарів.

За результатами розгляду справи 16.01.2019 Черкаським окружним адміністративним судом ухвалено рішення, яким у задоволенні позову відмовлено повністю. Суд дійшов висновку, що постанова Управління є правомірною та скасуванню не підлягає.

З текстом судового рішення можна ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/79404490

По Чигиринській розпочато роботи по заміні 60 метрів каналізаційного колектора

Для забезпечення надійного водопостачання та водовідведення КП «Черкасиводоканал» виконує планові заміни аварійних трубопроводів, термін експлуатації яких перевищує 50 років. Так, під час інвентаризації було прийнято рішення про заміну частини мережі водовідведення на розі вулиць Зелінського-Чигиринської.

Наразі на місці працює спеціальна техніка та декілька бригад слюсарів аварійно-відновлювальних робіт. На глибині 6 метрів працівники підприємства за допомогою гідродинамічної машини виконують промивку старого трубопроводу. По закінченню усіх підготовчих робіт, методом санації буде проведено заміну мережі на нову із сучасних матеріалів українського виробника.

Завдяки досвіду виконання таких робіт, протягом реконструкції колектора містяни не відчують жодних перебоїв водопостачання.

IV Міжнародна конференція для галузей садівництва і переробки відбудеться у Черкасах у березні

Чергова Міжнародна конференція «Технології та інновації: від землі – до готового продукту» відбудеться 21-22 березня 2019 року в Черкасах. Дводенний захід приймає компанія «МАЇС» – Головний Організаційний партнер. Мета конференції залишається незмінною: популяризація та впровадження сучасних технологій вирощування й переробки фруктів, ягід і горіхів, сприяння відродженню традиційних українських напоїв на основі фруктів, ягід і меду та виробництву продуктів з доданою вартістю.

Захід стане головним майданчиком для обміну ідеями та об’єднання всіх гравців цього ринку! Нагадаємо, III Міжнародна конференція «Від землі – до готового продукту» зібрала у Києві більше 200 учасників зі всієї України, а також з Білорусі, Грузії, Італії, Німеччини, Польщі та Голландії.

Однією з родзинок конференції 2019 року стане місце її проведення. Адже компанія «МАЇС» вже понад 20 років є провідним підприємством на аграрному ринку України. Один із основних напрямків її діяльності – садівництво: на підприємстві закладено 150 га яблуневого саду на крапельному зрошенні, зокрема кісточкових та волоського горіху, плантації ягід, маточно-живцевий сад горіхоплідних, лабораторія зимового щеплення садивного матеріалу, побудований сучасний холодильник на 5 тисяч тонн та працює виробництво соків прямого віджиму ТМ «Найсік».

Головним партнером конференції у сфері засобів захисту рослин виступить компанія FMC. Сільськогосподарські рішення FMC мають широкий портфель провідних брендів, глибокий конвеєр нових технологій, глобальний масштаб, а також науково-дослідні розробки світового рівня.

Тематика конференції охопить усі ланки садівничого бізнесу: від створення саду – до продажів, маркетингу та виходу на експорт. На учасників чекають актуальні теми, інновації, нові бізнес-рішення, презентації від експертів та практиків галузі. Традиційно, програма конференції включає три вагомі частини:

  • Круглий стіл, присвячений темі відродження національної спадщини – плодово-ягідних  і медових напоїв, за участі виробників
  • Сучасні технології успішного садівництва
  • Переробка фруктів і ягід: технології та інновації
  • Спеціально для горіхівників – секція, присвячена вирощуванню та переробці горіхоплідних культур

Відбудеться виставка нових технологій закладення саду, зрошення, догляду та захисту рослин, технології зберігання врожаю. Адже сьогодні ринок прагне фруктів високої якості, закордонні мережі – експортного ґатунку. Партнери конференції – європейські й українські компанії – представлять обладнання, пакувальні матеріали для передпродажної підготовки свіжої продукції та для переробки фруктів і ягід, виготовлення продуктів на їх основі.  Це шанс вийти на нові ринки збуту, зробити свій продукт конкурентоспроможним, продавати продукцію з доданою вартістю.

Запланована презентація продукції, виготовленої на базі фруктів, ягід і горіхів, меду: цукерок, сухофруктів, чіпсів, заморожених продуктів, джемів, а також напоїв: вин, настоянок і наливок, сидрів, сиропів, міцних напоїв і т.д.

Підведення підсумків Народної Дегустації і вручення Дипломів переможців відбудеться по завершенню конференц-дня, на урочистому прийомі, організованому для учасників конференції «Від землі – до готового продукту».

22 березня вирушимо у бізнес-тур, що надасть можливість особисто ознайомитися з роботою комплексу «МАЇС» та досвідом впровадження інноваційних технологій.

До участі запрошуються підприємства, компанії та фермерські господарства, які спеціалізуються на садівництві, ягідництві та горіхівництві, постачальники техніки та інструментів з обробітку ґрунту, з догляду за садами і ягідниками, препаратів для захисту і добрив, технологій зі збирання врожаїв та їх зберігання, заморожування й пакування продукції, технологій її переробки, а також представники торговельних мереж і компанії-експортери.

Робіть позначки у записниках і вже реєструйтеся на конференцію через сайт http://forum.techdrinks.info/ та за телефонами:

Надія Рачковська: + 38 063 056 47 88
Анна Ільчук: +38 068 568 66 58
Ірина Петронюк: +38 096 49 16 692
Лариса Товкач: +38 0979689516

Конференція проходить за підтримки Громадської спілки «Укрсадвинпром»
Головний Організаційний партнер – «МАЇС»
Генеральний Юридичний партнер – патентно-правова фірма «Пахаренко і партнери»
Головний партнер сфери засобів захисту рослин – компанія FMC
Головний Технологічний партнер – компанія «Інсолар»
Головний online-партнер – сайт KURKUL.COM
Головні галузеві інформаційні партнери – журнали «Садівництво і Виноградарство. Технології та Інновації», «Горішник.Т.І.» та «Ягідник»
Інформаційні партнери – газета «Агробізнес сьогодні», журнал «Агроіндустрія»

Міська влада нагадала, хто з черкащан має пільгу на користування усіма видами транспорту на міських, приміських та міжміських маршрутах

З 23 березня 2018 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 197 «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» (далі – постанова № 197). Постановою затверджено Порядок надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду деяких категорій громадян усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських (крім залізничного та річкового транспорту) та міжміських маршрутах за рахунок відповідних місцевих бюджетів.

Згідно з даною постановою у м. Черкаси право на отримання грошової компенсації за пільговий проїзд мають понад 25 тисяч осіб, серед них:

  • особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесені до 1 категорії, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЄС віднесені до 2 категорії (ліквідатори), діти віком від шести років потерпілі від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність;
  • учасники бойових дій та особи, які отримали інвалідність внаслідок війни;
  • діти віком від шести років з багатодітних сімей;
  • ветерани військової служби;
  • ветерани органів внутрішніх справ;
  • ветерани Національної поліції;
  • ветерани податкової міліції;
  • ветерани державної пожежної охорони;
  • ветерани Державної кримінально – виконавчої служби;
  • ветерани служби цивільного захисту;
  • ветерани Держспецзв’язку;
  • батьки військовослужбовців, які загинули чи померли або пропали безвісти під час проходження військової служби;
  • особи з інвалідністю, супроводжуючі для осіб з інвалідністю 1 групи або осіб з інвалідністю внаслідок війни, дітей з інвалідністю;
  • реабілітовані особи, які отримали інвалідність внаслідок репресій або є пенсіонерами

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України № 354 від 17.05.1993 та № 555 від 16.08.1994 право на безплатний проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та на приміських маршрутах мають пенсіонери за віком, які отримують пенсії на загальних підставах та інваліди незалежно від виду пенсії. На пенсіонерів, які отримують пенсії за вислугою років та по втраті годувальника  чинність зазначених постанов не поширюється.

Разом з тим, постановою № 197 Кабінет Міністрів України надав органам місцевого самоврядування право вирішувати, чи запроваджувати  монетизовану форму пільг, чи залишити її безготівковою. Лише у разі прийняття Черкаською міською радою рішення про монетизацію, вона здійснюватиметься в порядку, затвердженому Урядом. Якщо ж міська влада вирішить не запроваджувати у м. Черкаси монетизацію пільг, то вони й далі надаватимуться у безготівковій формі.

прес-служба ЧМР

Ярмарок на площі 700-річчя діятиме до 1 травня

Відповідний проект  після тривалих дискусій підтримав виконавчий комітет Черкаської міської ради 19 лютого.

Таке компромісне рішення було ухвалено лише  за умови проведення у відповідність до належних санітарно-побутових норм територію ярмарку. А саме: необхідно встановити відповідні торгівельні ятки з винятково  сільськогосподарським  крамом, якого не повинно бути на тротуарах, обабіч дороги. Також має бути  санвузол з водою.

Відповідне доручення дав керівнику КП «Черкаські ринки» міський голова Анатолій Бондаренко, зауваживши, що черкасці та гості нашого міста гідні надання якісних послуг та придбання товарів у цивілізованих умовах.

– Наше завдання, як міської влади, зробити все для створення належних умов для такої торгівлі. Оскільки, зрозуміло, що  сільськогосподарські ярмарки користуються попитом містян, бо це – натуральні продукти, вирощені та вироблені  в домашніх умовах. Тим паче – дешевші та подекуди – смачніші від магазинних. Але переконаний, що така торгівля має здійснюватись винятково в облаштованих місцях із суворим санітарним контролем. А не перетворюватись у стихійну, як це було донині, – зауважив міський голова.

Аналогічної думки дотримується і заступник міського голови Юрій Ботнар. Зі свого боку, акцентував на необхідності забезпечити всіх сільгоспвиробників торгівельними місцями:

– Ми готові говорити про ярмарки сільськогосподарськими товарами, а не про перекупників, які торгують білизною чи закордонними фруктами. На жаль, ми вже мали в місті непоодинокі випадки, коли таке ярмаркування перетворюється у банальну стихійну торгівлю. Тому до 1 травня керівництво КП «Черкаські ринки» має забезпечити відповідні умови для торгівлі, аби й надалі цей ярмарок діяв, – наголосив Юрій Андрійович.

Прес-служба ЧМР

У Каневі на Дніпрі врятували собаку, що тонув

20 лютого о 12:40 на пункт зв’язку канівської пожежно-рятувальної частини надійшло повідомлення про собаку, який провалився під лід на річці.

Зі слів місцевих жителів, пес біг через річку, коли під ним тріснула крига і собака опинився у воді. Обламавши у намаганні вибратися із пастки, знесилений собака з останніх сил лише тримався на воді та час від часу жалібно скавчав.

Про щасливий порятунок тварини у своїй хроніці написав речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко.

На собачий галас до Дніпра прибігли люди, але через тонку кригу, навіть поповзом дістатися до полинні, в якій ледь тримався пес людям було складно. 

На звернення людей до місця події прибув черговий караул Канівської пожежно-рятувальної частини.

Спустивши гумового човна, рятувальники прорубуючи перед собою сокирами кригу пробилися до наляканого пса. Діставши чотирилапого із крижаної води, бійці ДСНС доставили його до берега. Через сильне переохолодження собака ледве рухався і не міг навіть стати на порізані об кригу лапи. Проте навіть на березі собака не залишився без допомоги. Налякану та знесилену тварину забрали до себе люди, що мешкали неподалік.

Дивіться також: Смілянські рятувальники попереджають рибалок про небезпеку перебування на кризі

Сміляни зібралися на мітинг пам’яті подвигу Героїв Небесної Сотні

Квіти, лампадки, патріотично-сумні ноти мелодії. Сьогодні в Україні  вшановують подвиг Героїв Небесної Сотні.  У  центрі Сміли  також зібрались містяни  на мітинг-реквієм. У скорботі схилили низько голови в пам’ять  про людей різного віку, різної віри та , навіть, національності, які поклали життя відстоюючи ідеали свободи.

Революція Гідності  сколихнула п’ять років тому всю Україну і досі не залишає нікого байдужим. Адже на Сході України і досі іде війна.

Неоціненний борг перед людьми, що віддали свої життя , повернути неможливо, варто лише про нього  завжди пам’ятати. Знати  про героїв Небесної Сотні потрібно вже не заради них , а заради себе, щоб бути гідними жити далі і будувати, незважаючи ні на які перепони, нову державу.

Картинки Революції Гідності і досі живуть у серцях її безпочередніх учасників. Прощання із Героями Небесної Сотні було одним із найвражаючих моментів.

Згадувати  усіх героїв ми можемо простими словами і  молитвою. Ми у вічному боргу перед ними. Тепер все залежить від нас. Як ми будемо далі берегти те, що досягнуто такою дорогою  ціною.

Дивіться також: Героїв Небесної Сотні вшанували смілянські студенти