У Смілі розпочалися триденні військово-польові збори старшокласників

17 квітня у Смілі розпочали триденні військово-польові збори старшокласників. Вони мають стати підсумком тих знань, що діти здобули під час вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Розпочали збори з урочистих моментів і настанов.

Усі присутні не забули і тих, хто поліг за Незалежність України. Схиливши голови, діти і дорослі вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Намагаючись бути гідними тих, хто боронив рідну землю в роки Другої світової, школярі у перший день готувались виявити свої вміння з прикладної фізичної підготовки. Це і біг на дистанції 100 метрів, і метання гранати, вправи на брусах і перекладині. Другого дня учасників зборів запросили до військової частини А-3335. Там на них чекають заняття з тактичної вогневої і стройової підготовки, а також змагання із захисту від зброї масового ураження. Третього дня учасники зборів вирушать на військову базу в Оршанець. Там вони попрактикуються у стрільбі з бойової зброї, побачать побут прикордонних військ та відвідають музей. Примітно, що серед учасників зборів виявилося чимало і дівчат. Це переважно ті, хто вже твердо вирішив пов’язати життя з військовою справою.

Тож підростаючому поколінню, котре зовсім по-іншому дивиться на світ, організатори військово-польових зборів вкотре нагадали, що вони – сміляни, і саме їм жити в Смілі, захищати, розбудовувати її і докладати чималих зусиль, щоб рідне місто стало квітучим та відродило минулу славу.

Дивіться також: Витинанки для захисників виготовили смілянські школярі

У Черкасах розпочалися гідравлічні випробування магістральних та внутрішньоквартальних тепломереж

У зв’язку з гідравлічними роботами не більше ніж два тижні буде відсутнє гаряче водопостачання у житлових будинках у районах, де проводитимуться роботи. Першими «перевірку на міцність» пройдуть котельні та насосні станції по вул. О. Дашковича, 62, вул. Хрещатик, 84,б-ру Шевченка, 117 та 176, вул. Онопрієнка, 8, Проїзду Руськополянському, 27, вул. Сумгаїтській, 13, Менделєєва, 5

Дивіться також: Під загрозою відключення постачання електроенергії опинились обидва СУБи

Замкова гора: забудова в історичному середмісті Черкас може зруйнувати історико-культурне середовище

Громадськість б ‘є на сполох: забудова знищить археологічні пам’ятки. На мальовничих пагорбах протягом ХІІІ-ХVІІ століть височіли черкаські замки. Їхня територія досі не досліджена, системні археологічні розкопки не проводилися.

Забудовник планує звести комплекс із кількох житлових 5-поверхових будинків вздовж вулиць Гагаріна та Замкового узвозу. Забудова жодним чином не покращить вигляд старих Черкас, але унеможливить дослідження та реконструкції назавжди.

Територія заповідника «Берегові схили Черкас» має містобудівні обмеження. Забудова тут заборонена. За часів мера Одарича тут було заплановано багатоповерхову забудову, яка була внесена до Генерального плану Черкас.

Дивіться також: У Черкасах піднялася дискусія про забудову історичного середмістя

Визначено переможця конкурсу на вивезення великогабаритних ТПВ у Черкасах

Члени міськвиконкому визначились із переможцем конкурсу на вивезення великогабаритних ТПВ. Ним стало підприємство «Сантехбудконструкція», яке набрало максимальну кількість балів за визначеними вимогами до надання послуг. Готуючись до участі в конкурсі, керівництво підприємства розробило комплексну програму вирішення проблеми вивезення великогабаритних відходів.

Також підприємство придбало підмітальну машину, щоб підтримувати чистоту біля майданчиків для збору сміття. Для втілення в життя цієї програми підприємство запропонувало укласти договір строком на 20-25 років, але депутати не підтримали цю пропозицію. Рішенням міськвиконкому договір буде розрахований на 10 років за умови, що підприємство надасть інвестиційну програму. При невиконанні програми строк договору може бути зменшений.

Також зазначено, що оплата за вивезення великогабаритного сміття суттєво не обтяжить черкащан і буде складати близько 11 грн на місяць.

Також на засіданні міськвиконкому було розглянуто питання про перенесення конкурсу на визначення управителя багатоквартирних будинків. Одностайно виконкомом було прийняте рішення про перенесення конкурсу на 3 травня.

Боржники із виплати аліментів відпрацьовуватимуть борги на КП «Черкаситеплокомуненерго»

Боржники з виплати аліментів виконуватимуть некваліфіковані роботи, за які нараховуватимуться кошти для оплати державній виконавчій службі.

На «Черкаситеплокомуненерго» вже відпрацьовує борги перший боржник.