На Черкащині сьогодні дощитиме

Як повідомляє прес-служба ДСНС у Черкаській області, 8 липня в області прогнозується погіршення погодних умов, очікуються грози, вдень місцями град та шквали вітру 15-20 м/с.

Дивіться також: Синоптики: повернення спеки не варто очікувати як мінімум до середини липня

Юні альпіністи підкорюють новий скеледром в парку «Казка»

На території дитячого парку “Казка” з’явився безкоштовний скеледром. Тепер юні симпатики альпінізму можуть змагатися досхочу. А на випадок невдалого підйому знизу намостили чималеньку купу піску.

У Черкасах затримано групу наркоторговців

Затримано трьох осіб, які на Черкащині займались постачанням, зберіганням та збутом наркотиків “метадон”.

Збут наркотиків здійснювався шляхом так званих закладок. Незаконний прибуток групи наркоторговців щодня складав близько 40 тисяч гривень.

Синоптики: повернення спеки не варто очікувати як мінімум до середини липня

У північних широтах сформувався висотний циклон, під нього і підлаштовується приземна циклонічна депресія – зона з кількома центрами найнижчого атмосферного тиску, повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр.

Як правило, така синоптична ситуація тривала, оскільки у цій баричній зоні формуються і розвиваються нові циклони, невтомно надсилаючи атмосферні фронті, які несуть дощі і прохолоду.

Поточний робочий тиждень дебютуватиме похолоданням та періодичними короткочасними дощами, грозами, при грозах шквали та ймовірний град. Температура повітря знизиться на 3-4º, при кліматичній нормі на цей час 19-20º, очікується 16-17º, що відповідає кінцю серпня-початку вересня.

Ночі та ранки будуть прохолодними – 8-13º, що негативно впливатиме на теплолюбні сільгоспкультури, вдень комфортні – 18-23.

Прогнози говорять про те, що повернення спеки не варто очікувати як мінімум до середини липня.