Олександр Радуцький розкрив потаємні механізми роботи більшості у всіх міськрадах України

Договірні міськради – реалії політичного життя України. Різноманіття політичних поглядів та програм кандидатів, коли ті заходять до міськради, перетворюються на торжище. Саме розподіл сфер впливу, грошей бюджету, вільних земельних ділянок – той механізм, завдяки якому ради таки приймають рішення. Інакше – колапс, що накриє міста та села країни, і неспроможність місцевого самоврядування виконувати свої функції.

“Більшість” для пересічних громадян звучить як малозрозуміле визначення поруч зі словом “міськрада”. Але мало хто знає, що саме цей механізм насправді є нічим іншим як шантажем міських голів, що змушені лавірувати між численними депутатськими фракціями та групами, граючи певну роль і шукаючи компроміси, щоб прийняти будь-які рішення.

Олександр Радуцький – людина з 10-річним досвідом депутатства, просто і без купюр розповів, хто і за що відповідає у Черкаській міськраді і як взагалі працює цей механізм. Радуцький є депутатом від “Європейської солідарності”. В 15-му році в другому турі тоді ще БПП, до якої він входив, підтримала Бондаренка. Але, за два роки потому Олександр Романович був вже в жорсткій опозиції до мера і до депутатської більшості. Гостра критика та звинувачення – депутат має свої переконання, це неповторний стиль його політичної діяльності.

Романтична складова образу Радуцького – він до трепету ніжно розповідає про парки і сквери Черкас, якими опікувався до свого обрання на посаду секретаря міськради в 2015-му році. Радуцький, напевне, став одним з кращих міських садоводів за всю новітню історію Черкас. Олександр в ефірі розповів і про КП “Дирекція парків” і про те, що встиг зробити на цій посаді.

До речі, це не рекламний текст. Глядачі та читачі “Антени” мають самі визначитися, кому віддати свої голоси. Хто підтримує Анатолія Бондаренка, а хто і проголосує за його головного опонента – Олександра Радуцького.