У Черкасах ведмеді, зайці та ляльки стали експонатами

Таку незвичайну виставку відкрили у Черкаській школі №8. Іграшки є важливою складовою процесу пізнання світу та зростання, впевнені педагоги. Малі діти використовують їх, щоб розвиватися, підлітки – щоб сформувати та зміцнити соціальні зв’язки, а дорослі – декорують іграшками приміщення та згадують дитинство.

Заступник директора показує свою улюблену іграшку, подаровану їй на день народження. Ляльці вже 34 роки, але на вигляд, як нова. Будучи маленькою Олена дуже берегла дарунок, як і її колега Наталія. Вона – вчитель початкових класів, тож досі не перестає гратися, тепер уже із живими ляльками.

Раніше іграшок було небагато і кожну з них цінували й берегли. На виставці представлена саме така сімейна реліквія – маленька лялечка із власним гардеробом.

Учні молодших класів теж доповнили виставку своїми улюбленими іграшками. Поки що це дуже молоді експонати, та можливо, з роками вони стануть особливо цінними.

В усьому світі іграшкам надають особливе значення, досліджують їх, класифікують. У Києві 12 років тому навіть заснували Державний музей іграшки, що розповідає про їхню історію та демонструє авторські роботи. Музейна колекція нараховує понад 15 тисяч експонатів.

У Черкаській школі влаштовують квести та селфі-акції.