Депутатка-поетеса проти «сепаратистського бур᾽яну»

Екс-очільниця обласної ради нагадала, що ми знаходимося на підступах до 25-ї річниці незалежності України. Нині існує проблема виходу країни з-під російского ідеологічного пресу і повернення до українських національних джерел.

Тому Валентина Коваленко звернулася до обласної влади, міського голови та правоохоронних органів про заборону використання російської мови у державних установах, зокрема медичних та освітніх закладах. Також деутатка закликає мінімізувати наявність російської реклами у громадському транспорті.

На Черкащині можлива екологічна катастрофа

Про це повідомив депутат облради Сергій Воронов під час сесії облради. Зокрема, він звернув увагу необхідність реконструкції каналізації «Кам᾽янського водоканалу», на що не вистачає 6 млн. грн. Адже очисні споруди фактично не функціонують.

Бійці АТО отримали нагороди

Напередодні сесійного засідання бійці АТО Віталій Верет та Віталій Мельниченко отримали нагороди за мужність ІІІ ступеня, останньому також вручили відзнаку за досягнення у військовій службі ІІ ступеня. Крім того, наказом начальника Генштабу боєць Ігор Погребняк отримав медаль за захист Вітчизни.

Подяки від військових частин отримали також депутати облради Анатолій Скіченко та Анатолій Підгорний.

«Свободівці» вважають держбюджет антисоціальним

Обласні «свободівці» підтримують страйк аграріїв, вимагає переглянути Податковий кодекс та державний бюджет. Про це на сесії облради заявив депутат Юрій Ботнар. Зокрема, він зазначив, що недосконалий податковий кодекс може спричинити занепад сіл та падіння економіки країни в цілому. Єдиний вихід, який озвучив спікер, переобрання Парламенту.