Землі у «Поляні» повернуть громаді?

Прокуратура зацікавилась депутатськими землями у мікрорайоні «Поляна». Декілька тижнів тому цю тему підняв міський голова. Справа зрушила з мертвої точки лише після того, як телекомпанія «Антена» зробила власне журналістське розслідування щодо правомірності володіння земельними ділянками деяких депутатів. Як і гадали, продаж землі у мікрорайоні «Поляна» є незаконним. Про що свідчить відповідний лист, адресований прокуратурою Черкаському міському голові Анатолію Бондаренку. Отже до 18 березня міський голова повинен у судовому порядку поставити питання про скасування договорів про інвестиційну діяльність з метою будівництва будинків садибного типу у мікрорайоні «Поляна».

Нагадаємо, що у 2009 році скандальні земельні ділянки отримали, здебільшого, прибічники екс-мера Сергія Одарича, а саме Руслан Зоря, колишній секретар міськради Віктор Горкун, екс-депутати Василь Маринкевич, Ніна Набокіна, Андрій Більда та інші.

Так виконуються обіцянки

Біля дитячої поліклініки №2, що на вул. Вербовецького, облаштовують місця для паркування та пішохідну доріжку. Восени міський голова Анатолій Бондаренко проінспектував лікувальний заклад та пообіцяв створити комфортні умови як для транспорту, так і для перехожих. Міський голова виконав свою обіцянку.

На Черкащині розцвіли перші підсніжники

Щороку наприкінці зими червонокнижна рослина з᾽являється на Чигиринщині у славнозвісному Холодному яру. Це єдине місце в області, де росте підсніжник складчастий. Кожного року протягом березня студенти-біологи спільно з викладачами долучаються до охорони рослин.

Популяція підсніжника у Холодному яру останніми роками зростає. Однак ця територія досі не має статусу природоохоронного парку, про що активісти вже декілька років поспіль пишуть клопотання.

Як і квіти, кількість туристів у Холодному яру також зростає. На щастя, черкасці стають більш свідомими, вони рідше рвуть квіти, а частіше приїжджають фотографуються. За зривання чи пошкодження рослини передбачена чимала компенсація державі у розмірі 49 грн. за 1 квітку. Зазвичай напередодні 8 березня у Черкасах деінде продають підсніжники, за що також передбачена відповідальність. Затримувати браконьєрів у місті будуть правоохоронці в рамках традиційної операції «Першоцвіт».

Маловідомих митців треба підтримувати

У одному із залів приміщення обласної бібліотеки ім. Т. Шевченка зібрані декілька картин черкаського митця Миколи Колядка. Тут знаходяться полотна, які не увійшли до попередньої виставки. Загалом, окрім художників, працівники бібліотеки запрошують також і літераторів, майстрів хенд-мейду та інших творчих людей. Таким чином, створюючи для них певну площадку, для представлення своїх робіт та стимулу працювати надалі.

Школярам та студентам зробили знижку на проїзд

На засіданні міськвиконкому проголосували за зниження ціни  одноразового проїзду в черкаських тролейбусах для учнів шкіл та студентів. Відтепер зазначена категорія жителів Черкас повинна сплачувати 50 % від повної ціни проїзду – а саме 75 копійок. За словами міського голови Анатолія Бондаренка, тепер, окрім місячного проїзного, школярі та студенти отримують пільгу на разовий проїзд – це дасть змогу ще більше зекономити.

 

 

Черкаси спортивні?

Що думають жителі Черкас про міську спортивну інфраструктуру та, чи слідкують за місцевими спортивними новинами – дізнавались журналісти “Антени”.

 

У планетарії піймали наркоманів

У Черкаському планетарії виявили справжній наркопритон. Молодики, віком від 22 до 28 років вночі орендували частину приміщень та вживали там наркотики. Вдень заклад працював у штатному режимі та зустрічав учнів.

Під час обшуку вилучено речовини, схожі на амфетамін та марихуану та пристрої для вживання наркотиків. Особам загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі.