З нагоди рекорду у центрі міста вимкнули світлофори

Окрім зупинки руху транспорту у центральній частині міста тут ще й вимкнули світлофори. “Вдячними” були як водії, так і пішоходи. На щастя на перехресті бул. Шевченка та вул. О. Дашкевича працювали регулювальники, які й попередили появу ДТП.

У Черкасах встановили черговий рекорд

827 черкащан одночасно 25 разів прокачали прес на Соборній площі. До рекорду готувалися майже цілий день, тож на 6 год рух транспорту у центрі міста було зупинено, що спричинило чималі незручності для черкащан.

З обласного бюджету на організацію заходу спрямували 150 тис. грн. Учасниками спортивного флешмобу стали, здебільшого, вихованці спортивних закладів міста. Після завершення кожен отримав індивідуальний сертифікат про встановлення рекорду.

Нагадаємо, що в минулі роки черкащани одночасно присідали та відтискалися від асфальту на центральній площі міста.

Уболівальників “Черкаського Дніпра” директор “Полтави” заспокоював пістолетом

Конфлікт виник між ультрас «Черкаського Дніпра» та керівництвом полтавського клубу. На відео видно, що під час перфомансу фанатів дніпрян до них підбігло двоє чоловіків у екіпіровці ФК «Полтава» та щось сказали – у відповідь отримали серію ударів. Невдовзі, під час уповільнення відео чітко видно, що постраждалий показав пістолет та сховав його у одяг.

«Черкаський Дніпро» зайняв друге місце серед команд І ліги

В останньому турі Чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги сезону 2015/2016 ФК «Черкаський Дніпро» посів друге місце. На виїзді дніпряни з рахунком 2:0 перемогли команду з Полтави з однойменною назвою ФК «Полтава». Але не дивлячись на перемогу і підсумкове друге місце, ймовірно, наша команда не розпочне новий сезон серед української футбольної еліти. За словами голови УПЛ Володимира Генінсона, «Волинь» отримала атестацію на наступний сезон, таким чином закріпивши за собою прописку у Прем’єр-лізі. Нагадаю, що згідно нового регламенту у Прем’єр-лізі сезону 2016/2017 виступатиме 12 команд. Раніше повідомлялось, що «Волинь» не отримає дозвіл на виступ у найвищому дивізіоні, тому перше та друге місце Першої ліги отримає право грати у Прем’єр-лізі.

АТОвці отримали землю

Влада звернула увагу на воїнів АТО. Близько 60 учасникам антитерористичної операції передали у власність земельні ділянки площею 0,1 га. За словами голови Черкаської РДА Костянтина Омаргілієва, ці ділянки знаходяться у Леськах біля Дніпра і призначені для дачного будівництва.

Загалом на Черкащині отримати землю зголосилось більше 3,5 учасників АТО. А сьогоднішній день 1 129 осіб з числа військових, правоохоронців та членів сімей загиблих воїнів вже отримали земельні ділянки загальною площею 1506 га. Серед них 735 ділянок для ведення власної господарської діяльності та 285 – для індивідуального садівництва.

У сквері «Юність» відзначили День захисту дітей

“Наповнимо цей світ радістю” – захід під такою назвою відбувся 1 червня в сквері «Юність». Влаштував  свято «Черкаський міський будинок культури ім. І. Кулика з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей.

Дітей розважали ляльки–велетні та актори черкаського лялькового театру. Кожен бажаючий міг спробувати себе в ролі художника в рамках арт-проекту «Намалюй посмішку» та «Залиши свій відбиток». Дітлахів розмальовували за допомогою аквагриму.